«Βλέπω» τον θάνατό σου!

❱❱ Βιοδείκτες «ανακαλύπτουν» αν κάποιος θα πεθάνει μέσα στην επόμενη δεκαετία

Εξέταση αίματος που «βλέπει τον θάνατό σου» αναπτύσσουν ερευνητές στη Γερμανία, καθώς μέσα από τον εντοπισμό σειράς βιοδεικτών μπορεί να προβλέψει αν κάποιος θα πεθάνει τα επόμενα 10 χρόνια.

Στην έρευνα που δημοσίευσε το επιστημονικό περιοδικό «Nature Communications», η ερευνητική ομάδα με επικεφαλής τον Τζόρις Ντελίν εξηγεί ότι αναζήτησε στο αίμα χημικές ουσίες οι οποίες συνδέονται με αύξηση του κινδύνου θανάτου και είναι γνωστές ως βιοδείκτες.

Οι ερευνητές μελέτησαν 44.168 εθελοντές, ηλικίας 18 έως 109 ετών, από τους οποίους οι 5.512 πέθαναν κατά τη διάρκεια της έρευνας.

Αναλύοντας δείγματα από το αίμα των συμμετεχόντων, διαπιστώθηκε ότι 14 βιοδείκτες συνδέονταν με ιδιαίτερα αυξημένο κίνδυνο θανάτου. Ανάμεσά τους είναι ουσίες-βιοδείκτες που σχετίζονται με το λίπος που κυκλοφορεί στο αίμα, τα επίπεδα της γλυκόζης και παράγοντες που αποτυπώνουν τη δράση του ανοσοποιητικού συστήματος.

Τώρα οι ερευνητές αναπτύσσουν τεστ αίματος που βασίζεται στον εντοπισμό των εν λόγω 14 βιοδεικτών και το οποίο θα μπορεί να προβλέψει αν κανείς θα πεθάνει εντός της επόμενης δεκαετίας.

Η ερευνητική ομάδα πιστεύει ότι στο μέλλον, με την ανακάλυψη και άλλων βιοδεικτών, μπορεί να εξελιχθεί τόσο πολύ το τεστ αίματος, ώστε να μπορεί να προβλέψει πότε ακριβώς θα πεθάνει κανείς.

«Αποδείξαμε ότι η ακρίβεια της πρόβλεψης του θανάτου τα επόμενα πέντε και 10 χρόνια είναι μεγαλύτερη όταν βασιζόμαστε στους βιοδείκτες και στο φύλο από ό,τι όταν βασιζόμαστε απλώς στους παράγοντες κινδύνου» επισήμανε ο Ντελίν.

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ