Ντροπή: Οι Ιταλοί «βάφτισαν» τον Περσέα Σκοπιανό!

❱❱ Μέσα στη γενικότερη αδιαφορία των συριζαίων για το θέμα της Μακεδονίας, αφού …

… πραγματοποίησαν το έσχατο, να «δωρίσουν» (προσωρινά, ελπίζουμε) την ονομασία στους Σκοπιανούς, τίποτα απολύτως δεν έχει γίνει για ένα σπουδαίο αρχαιολογικό εύρημα που ανακαλύφθηκε στην περιοχή Μαλιάνο Ντε Μάρσι της Ιταλίας. Μιλάμε για τον τάφο του τελευταίου βασιλιά της Μακεδονίας, του Περσέα!

Το 2005 οι Ιταλοί αρχαιολόγοι ανακάλυψαν στην παραπάνω περιοχή τον τάφο του και αντί να ζητήσουν τη συνδρομή των Ελλήνων συναδέλφων τους, ζήτησαν αυτή των Σκοπιανών, θεωρώντας τους προφανώς απογόνους των αρχαίων Μακεδόνων.

Οι Σκοπιανοί παρέστησαν στις εκδηλώσεις για την ανακάλυψη του τάφου και μαζί με τους Ιταλούς έστησαν την επιγραφή που δημοσιεύουμε σήμερα, δίπλα από τον τάφο!

Η επιγραφή αναφέρει ότι πρόκειται για τον τάφο του Περσέα, σε τρεις γλώσσες: στην ιταλική, την αγγλική και τη σλαβική των Σκοπίων! Μάλιστα εξακολουθεί να υπάρχει εκεί έως σήμερα και καμία ελληνική κυβέρνηση δεν έχει αντιδράσει όλα αυτά τα χρόνια!

Ενα απόσπασμα από άρθρο της εποχής για το εν λόγω θέμα, με τίτλο «Επανανακαλύπτεται στην περιοχή της πόλης Λ’ Ακουιλα ο τάφος του βασιλιά Περσέα», 8-6-2008, έγραφε τα εξής (μεταφρασμένα): «Τις προηγούμενες ημέρες μια επιτροπή από αντιπροσώπους του (σ.σ.: ιταλικού) υπουργείου των Πολιτιστικών Αγαθών, του “Μακεδόνος” πρέσβεως και “Μακεδόνων” (σ.σ.: δηλαδή, Σκοπιανών!) επιστημόνων τέλεσε επιθεώρηση που ήταν από χρόνια σε αναμονή στον μνημειακό τάφο του βασιλιά Περσέα, τελευταίου βασιλέως των Μακεδόνων, που είναι θαμμένος κατά μήκος της οδού Βαλέρια, κοντά στην περιοχή του Μαλιάνο ντε Μάρσι, όπως δεικνύεται από την πινακίδα II SE τού Φύλλου 145 τού Ινστιτούτου Γεωστρατηγικής».

Πλέον θα πρέπει να γίνουν άμεσα κινήσεις, έτσι ώστε η ιταλική κυβέρνηση να αποκολλήσει τη συγκεκριμένη πινακίδα και να αποκατασταθεί αμέσως η ιστορική πραγματικότητα.

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ