Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

Βίκυ Χατζηβασιλείου: Ρούχα από δεύτερο χέρι; Ποτέ!

Δεν φοράει ποτέ ρούχα από δεύτερο χέρι η Βίκυ...

Η ηθοποιός Εφη Παπαθεοδώρου είπε «αντίο» στον ΣΥΡΙΖΑ και στηρίζει Νέα Αριστερά

Είπε «αντίο» στον ΣΥΡΙΖΑ και στέκεται στο πλάι του...

Σάσα Μπάστα: Ποιους τσάκωσε ο φακός στα γενέθλια της τραγουδίστριας

Glamorous γενέθλια για τη Σάσα Μπάστα. Η γνωστή τραγουδίστρια...

Μαϊμού-πτήση

❱❱ Τουρκική προπαγάνδα εμφάνισε τον υπουργό Αμυνας Ακάρ να πετάει στο Αιγαίο

Με επικοινωνιακά τερτίπια επιχειρεί η Τουρκία να προβάλει αξιώσεις στο Αιγαίο, καθώς μετά τον χάρτη-πρόκληση με τη «Γαλάζια Πατρίδα» του Ερντογάν, που εμφανίζει το μισό Αρχιπέλαγος ως τουρκικό, ο υπουργός Αμυνας Χουλουσί Ακάρ έβαλε στολή πιλότου και η τουρκική «μονταζιέρα» τον εμφανίζει να πέταξε εντός του FIR Αθηνών, κάτι που δεν συνέβη ποτέ όπως προκύπτει από το βίντεο και πηγές του ελληνικού Πενταγώνου.

Τουρκικός τηλεοπτικός σταθμός εμφανίζει τον Ακάρ να πετάει με εκπαιδευτικό αεροσκάφος κατά την τελετή αποφοίτησης των νέων αξιωματικών των ενόπλων δυνάμεων της χώρας του και επισημαίνει ότι μέρος της πτήσης του έγινε στο Αιγαίο.

Πρόκειται για έναν ισχυρισμό που χαρακτηρίζεται ψευδής και εντάσσεται στην τουρκική προπαγάνδα προκειμένου να προωθηθούν οι θέσεις της Αγκυρας στο Αιγαίο και να τονωθεί το ισοπεδωμένο ηθικό των Τούρκων αεροπόρων.

Το βίντεο εμφανίζει τον Ακάρ να πετάει πάνω από το έδαφος της Σμύρνης, και όταν στα πλάνα εμφανίζεται θάλασσα αυτή είναι ο κόλπος της Σμύρνης!

Διάψευση

«Ούτε κατά διάνοια δεν πρόκειται για ελληνική θάλασσα» επισήμαναν αξιωματικοί του ελληνικού Πενταγώνου διαψεύδοντας κατηγορηματικά την είσοδο στο FIR Αθηνών. Κάτι τέτοιο, πρόσθεσαν, δεν προκύπτει ούτε από τα ίχνη των παραβάσεων των τουρκικών αεροσκαφών. Πρόκειται για προπαγάνδα και τίποτε περισσότερο.

Ελληνες επιτελείς παρατήρησαν ότι στην τελετή αποφοίτησης των Τούρκων ιπταμένων είναι «τρεις κι ο κούκος», επιβεβαιώνοντας το πρόβλημα της γειτονικής χώρας με τους πιλότους των μαχητικών της. Ισως και το βίντεο με τον ιπτάμενο Ακάρ να περιείχε περισσότερο ένα μήνυμα προς το εσωτερικό παρά προς την Αθήνα.

Ωστόσο, πέραν της πολεμικής ρητορικής και της αμφισβήτησης των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας και της Κύπρου (χθες είχαμε 25 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου και μία εμπλοκή), οι Τούρκοι συνεχίζουν να επενδύουν στην προπαγάνδα διά στρατιωτικών κινήσεων.

Στο πλαίσιο αυτής εντάσσονται και οι φωτογραφίες με πρωταγωνιστή επίσης τον Χουλουσί Ακάρ να στέκεται μπροστά στον χάρτη στον οποίο φωτογραφήθηκε ο Ταγίπ Ερντογάν με τουρκικό το μισό Αιγαίο και να δείχνει με νόημα το Καστελόριζο και το νότιο σημείο της κυπριακής ΑΟΖ, το σημείο δηλαδή στο οποίο απλώνεται η «Γαλάζια Πατρίδα» που έχει στο μυαλό του ο «σουλτάνος». Ορισμένοι ερμηνεύουν τα σημεία αυτά ως τα επόμενα στα οποία η Αγκυρα θα επιχειρήσει έρευνες.

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...