Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ο Μουζουράκης αποκάλυψε πως βάφτισε την κόρη του χωρίς να το πάρει...

Ο Πάνος Μουζουράκης δήλωσε πως βάφτισε την κόρη του...

Δημήτρης Ρούσσος: Ο τραγουδοποιός που πέρασε και από το «The Voice», είναι...

Οταν δεν γράφει τα δικά του τραγούδια, ο Δημήτρης...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που ...

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Πέμπτη 25 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Μην έχετε το κέρδος ως απόλυτη και μοναδική...

Σενάρια αποκάλυψης

❱❱ Παρανοϊκοί επιστήμονες, πυρηνικός πόλεμος, ηφαίστεια και εξωγήινοι είναι σύμφωνα με νέο βιβλίο οι μεγαλύτερες απειλές για το τέλος του κόσμου

Τις μεγαλύτερες απειλές για την ανθρωπότητα μελέτησε και αξιολόγησε ένας συγγραφέας και δημοσιογράφος από το Μπρούκλιν.

Ο Μπράιαν Γουόλς, έχοντας περάσει δύο χρόνια ερευνώντας όλα τα σενάρια που θα μπορούσαν να πυροδοτήσουν το τέλος του κόσμου, παρουσίασε μέσα από το βιβλίο του «End Times: A brief guide to the end of the world» τους πιθανότερους τρόπους που η ανθρωπότητα μπορεί να έρθει αντιμέτωπη με τον Αρμαγεδδώνα.

«Δεν θέλω ο κόσμος να νιώσει ότι είμαστε καταδικασμένοι και ότι θα έρθει το τέλος του κόσμου αύριο. Θέλω να δει για καθέναν από αυτούς τους κινδύνους τα πράγματα που μπορούν να γίνουν. Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι δεν θα συμβούν τέτοιες καταστροφές» εξηγεί, αποκαλύπτοντας ότι υπ’ αριθμόν έναν κίνδυνο θεωρεί τη βιοτεχνολογία, αφού φοβάται ότι εξτρεμιστές επιστήμονες μπορεί να παραγάγουν έναν υπεριό, ο οποίος θα αντιστέκεται σε εμβόλια και αντιικά.

Προειδοποιεί, μάλιστα, ότι με τη χρήση της βιοτεχνολογίας χρειάζεται πολύ μικρότερος αριθμός διεστραμμένων μυαλών για να βγει αληθινό το όνειρο ενός τρομοκράτη.

shutterstock 608537021

Τραμπ – Πούτιν

Δεύτερο κατά σειρά σενάριο, βάσει των πιθανοτήτων υλοποίησής του, είναι ένας πυρηνικός πόλεμος. «Παραμένει μεγάλη η ανησυχία, η οποία τα τελευταία χρόνια έχει αυξηθεί κι άλλο, καθώς οι ΗΠΑ υπό τον Τραμπ και η Ρωσία υπό τον Πούτιν έχουν κατά κάποιον τρόπο αποτραβηχτεί από τις διεθνείς συνθήκες αναφορικά με τα οπλικά συστήματα» εξηγεί ο Γουόλς, προσθέτοντας ότι μπροστά σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο η ανθρωπότητα δεν μπορεί να κάνει πολλά.

Σε ό,τι αφορά τις φυσικές καταστροφές, μεγαλύτερο κίνδυνο κατά τον 41χρονο ερευνητή αποτελούν τα υπερηφαίστεια. Σύμφωνα με στοιχεία του πανεπιστημίου του Μπρίστολ, μια τέτοια έκρηξη συμβαίνει κάθε 17.000 χρόνια, ωστόσο η τελευταία έγινε πριν από 26.000 χρόνια.

Όσο για την κλιματική αλλαγή, η οποία αποτελεί θέμα συζήτησης τα τελευταία χρόνια, ο Γουόλς δεν αισθάνεται ότι μπορεί να οδηγήσει σε αφανισμό της ανθρωπότητας, όπως ενδεχομένως η βιοτεχνολογία, αλλά μπορεί να κάνει πιο δύσκολες τις συνθήκες ζωής στη Γη.

Χαμηλότερα στη λίστα των πιθανών απειλών για την ανθρωπότητα είναι οι εξωγήινοι, με τον Γουόλς να πιστεύει ακράδαντα ότι κάπου στο σύμπαν υπάρχει κάποια μορφή ζωής ικανή να προκαλέσει τον αφανισμό μας.

Αισθάνεται όμως ότι δεν πρέπει να ανησυχούμε ιδιαιτέρως για κάτι τέτοιο, αφού ακόμα και έπειτα από τόσες δεκαετίες έρευνας δεν έχουν βρεθεί ουσιαστικά στοιχεία που να αποδεικνύουν την ύπαρξή τους

Οι αστεροειδείς, οι οποίοι θεωρούνται επίσης απειλή, έχουν το πλεονέκτημα ότι μπορούν να εντοπιστούν δεκαετίες πριν «χτυπήσουν» τη Γη, επομένως αφήνουν στην ανθρωπότητα το περιθώριο δράσης, ενώ οι μολυσματικές ασθένειες, όπως ο Εμπολα, αποτελούν τον χαμηλότερο κίνδυνο.

shutterstock 99828914

shutterstock 787922737

offer

{{-PCOUNT-}}17{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Δύσκολες ώρες για τη Βίκυ Καγιά: Πέθανε ο πατέρας της

Δύσκολες ώρες για τη Βίκυ Καγιά, όπως ανακοίνωσε η...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...