Τυφλός από junk food

❱❱ Η κακή διατροφή «κατέστρεψε» Βρετανό έφηβο

Από τα επτά του χρόνια και μετά έτρωγε μόνο πατάτες τηγανητές, τσιπς, λευκό ψωμί και ζαμπόν ή λουκάνικο γιατί τον ενοχλούσε η υφή των άλλων τροφών. Στα 17 του χρόνια τυφλώθηκε και έχασε μέρος της ακοής του!

Από τις ιατρικές εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε φάνηκε ότι έχει σοβαρή αβιταμίνωση και οργανικές βλάβες εξαιτίας του υποσιτισμού.

Ο έφηβος, ο οποίος δεν κατονομάζεται αλλά ζει στο Μπρίστολ της Βρετανίας, είχε επισκεφθεί τον γενικό γιατρό του σε ηλικία 14 ετών επειδή αισθανόταν κόπωση και δεν ένιωθε καλά.

Τότε είχε διαγνωστεί με έλλειψη βιταμίνης B12 και του είχαν χορηγηθεί συμπληρώματα, τα οποία ωστόσο δεν πήρε ενώ δεν άλλαξε και διατροφικές συνήθειες.

Βιταμίνες

Τρία χρόνια αργότερα μεταφέρθηκε στην Οφθαλμολογική Κλινική του Μπρίστολ με σταδιακή απώλεια της όρασής του.

Η δρ Ντενίζ Ατάν και οι συνεργάτες της επανέλεγξαν τα επίπεδα βιταμινών του και διαπίστωσαν ότι είχε χαμηλά επίπεδα B12, αλλά χαμηλά επίπεδα και σε άλλες σημαντικές βιταμίνες και μέταλλα, χαλκό, σελήνιο και βιταμίνη D.

Δεν ήταν υπέρβαρος ή λιποβαρής, αλλά σοβαρά υποσιτισμένος. Αναφορικά με την απώλεια όρασής του, «είχε τυφλά σημεία ακριβώς στο κέντρο της όρασής του. Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορεί να οδηγήσει και πολύ δύσκολα μπορεί να διαβάσει, να παρακολουθήσει τηλεόραση ή να διακρίνει πρόσωπα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Κλειδί» ο πρώην της Μυρτώς

Να συνθέσουν τα κομμάτια ενός δύσκολου και πολύπλοκου παζλ...

Γιώργος Λιάγκας: Στον Βόλο με τους γιους του για ξεχωριστό λόγο

Ο Γιώργος Λιάγκας βρέθηκε το Σαββατοκύριακο στη Θεσσαλία μαζί...

Γιώργος Καράβας: Το πρόβλημα υγείας που τον ταλαιπωρεί – Τι αποκάλυψε

Ο Γιώργος Καράβας περνά το τελευταίο διάστημα μια μικρή...

Κεφαλονιά: Τρανς μυστικά στο δωμάτιο της κοκαΐνης

Στην υπόθεση του θανάτου της 19χρονης Μυρτώς στην Κεφαλλονιά...

Κεφαλονιά: Ο σύντροφος της Μυρτώς «σπάει» τη σιωπή του – Η συνάντησή τους το μοιραίο βράδυ

Ο σύντροφος της 19χρονης Μυρτώς που έχασε τη ζωή της στην Κεφαλονιά με την αστυνομία να κάνει έρευνες για τις αιτίες που την οδήγησαν στον θάνατο.

Στέλιος Κρητικός: Η επεισοδιακή συνάντηση με τον Νταλάρα – «Ζητούσε την αστυνομία»

Ο Στέλιος Κρητικός μίλησε το μεσημέρι της Κυριακής στην...

Νοσηλεύεται γνωστή ηθοποιός – Η μάχη με τη σκλήρυνση κατά πλάκας

Η ηθοποιός που έχει διαγνωστεί με πολλαπλή σκλήρυνση κατα πλάκας από το 2021, τα τελευταία χρόνια έχει μιλήσει ανοιχτά για τη μάχη της