Μυστικά likes!

❱❱ Το facebook θα κρύβει τον αριθμό τους για να προστατεύσει την ψυχική υγεία των χρηστών

Επειδή το κυνήγι των likes φαίνεται ότι επιβαρύνει σημαντικά την ψυχική υγεία, το facebook ενδέχεται να μην προβάλλει πλέον δημοσίως στην πλατφόρμα του τον αριθμό των likes που συνοδεύουν αναρτήσεις των χρηστών του.

Σε αυτή την περίπτωση, οι χρήστες θα μπορούν να κλικάρουν το εικονίδιο του like σε κάποια φωτογραφία, κείμενο ή βίντεο που αναρτάται στην πλατφόρμα, ωστόσο μόνο ο δημιουργός της ανάρτησης θα γνωρίζει πόσοι άνθρωποι έχουν εκφράσει την ευαρέσκειά τους.

«Σχεδιάζουμε να κρύψουμε τον αριθμό των likes στο facebook» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας εκπρόσωπος του γίγαντα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Αυτή η σημαντική αλλαγή θα μπορούσε να μειώσει σε έναν βαθμό την πίεση των χρηστών να αποσπάσουν την επιδοκιμασία των άλλων και έτσι η προσοχή να εστιαστεί στο περιεχόμενο κάθε ανάρτησης και όχι στη δημοτικότητά της.

Το facebook ήδη δοκιμάζει σε ορισμένες χώρες αυτή τη δυνατότητα στην πλατφόρμα Instagram. Οι χρήστες μπορούν να γνωρίζουν πόσα likes έχει αποσπάσει η φωτογραφία που έχουν αναρτήσει και πόσες φορές έχουν προβληθεί τα βίντεό τους, αλλά αυτά τα αριθμητικά στοιχεία δεν εμφανίζονται πλέον δημόσια.

Οι υπεύθυνοι δήλωσαν «ενθουσιασμένοι από τα πρώτα συμπεράσματα της δοκιμής». Αυτό δεν συνέβη ωστόσο στην περίπτωση του twitter, που επίσης δοκίμασε αυτή τη μέθοδο.

Οι χρήστες του συγκεκριμένου μέσου, όπως αποδείχθηκε, ενδιαφέρονται λιγότερο για tweets όταν αυτά δεν συνοδεύονται από στατιστικά στοιχεία δημοτικότητάς τους.

«Όταν αφαιρείς αυτούς τους δείκτες, οι άνθρωποι συμμετέχουν λιγότερο» είχε πει τον περασμένο Αύγουστο ο Κέιβον Μπέικπουρ, διευθυντής προϊόντων του twitter, σε συνέντευξη Τύπου στο Σαν Φρανσίσκο.

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ