«Γκαζοφονιάδες» μπιτ για μπιτ

❱❱ Οι ξέφρενες ροκιές στο αυτοκίνητο κάνουν απρόσεκτους τους οδηγούςΗ μουσική που ακούμε στο αυτοκίνητο καθορίζει σημαντικά την οδηγική συμπεριφορά μας. Νέα έρευνα έδειξε ότι τα τραγούδια που είναι πολύ «μπιτάτα», όπως το «Born to Run» του Μπρους Σπρίνγκστιν και το «American Idiot» των Green Day, κάνουν τους οδηγούς να είναι πιο απρόσεκτοι. 

Οι συμμετέχοντες στην έρευνα χρησιμοποιούσαν προσομοιωτές οδήγησης σε μια λεωφόρο με έξι λωρίδες και προέκυψε ότι η πιο δυνατή ροκ μουσική έκανε τους οδηγούς να αυξάνουν την ταχύτητά τους κατά οκτώ χιλιόμετρα.

Στις χειρότερες περιπτώσεις, η ταχύτητα αυξανόταν ακόμα και 16 χιλιόμετρα σε σύγκριση με όσους άκουγαν απαλή μουσική ή καθόλου.

Τα τραγούδια των οποίων ο ρυθμός είναι πάνω από 120 χτύπους ανά λεπτό (beat/min) είχαν πιο αρνητική επίδραση, προκαλώντας πιο μεγάλες ταχύτητες και πιο επικίνδυνες μανούβρες.

Το «American Idiot» των Green Day, που έχει 189 χτύπους ανά λεπτό, είναι στην κορυφή της λίστας με τα πιο επικίνδυνα τραγούδια για την οδήγηση, ενώ το «Stairway to Heaven» των Led Zeppelin είναι το λιγότερο επικίνδυνο.

Συγκεκριμένα, ενώ οι οδηγοί άλλαζαν κατά μέσο όρο λωρίδα 70 φορές κατά τη διάρκεια της προσομοίωσης διάρκειας μίας ώρας, όταν άκουγαν το πιο υψηλό τέμπο, οι αλλαγές λωρίδας έφτασαν και τις 140!

«Αυτά τα ευρήματα είναι ωφέλιμα για την ανάπτυξη πιο αποτελεσματικών στρατηγικών εκπαίδευσης των οδηγών» σχολίασε ο Qiang Zeng από το South China University of Technology.

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ