«Έξυπνες» προσλήψεις

❱❱ Πρόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης «παίρνει» συνεντεύξεις από υποψήφιους υπαλλήλουςΠερνάει από κόσκινο τις εκφράσεις του προσώπου, αναλύει τον τόνο της φωνής και το λεξιλόγιο καταγράφοντας λεπτομέρειες που θα ζήλευε ακόμη και ο πιο έμπειρος άνθρωπος. 

Είναι η τεχνητή νοημοσύνη που «παίρνει» συνεντεύξεις για την ανεύρεση εργασίας σε μεγάλες εταιρίες και καταλαβαίνει τόσο πολλά για τον χαρακτήρα των υποψήφιων υπαλλήλων που δεν έχει νόημα να προσπαθήσουν να της κρύψουν τίποτα.

Ήδη το πρόγραμμα με τεχνητή νοημοσύνη έχει λάβει περισσότερες από 100.000 συνεντεύξεις στο Ηνωμένο Βασίλειο, σύμφωνα με την «Telegraph». Το μόνο που πρέπει να κάνει κάθε υποψήφιος είναι να καταγράψει σε βίντεο 15 λεπτών τις απαντήσεις σε συγκεκριμένες ερωτήσεις. Στη συνέχεια ο αλγόριθμος της HireVue αναλύει το βίντεο σκανάροντας συνεχώς το πρόσωπό του. Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα, καταγράφει και αναλύει ανεπαίσθητες γκριμάτσες, όπως το σφίξιμο των χειλιών, η κίνηση των φρυδιών, το άνοιγμα των ματιών και το χαμόγελο.

Αναλύει και τον τόνο της φωνής καθώς αν, για παράδειγμα, κάποιος μιλάει αργά, το πιθανότερο είναι η τεχνητή νοημοσύνη να τον απορρίψει για τη θέση του τηλεφωνητή. Προτού βγάλει τα οριστικά συμπεράσματα η τεχνητή νοημοσύνη συγκρίνει τα χαρακτηριστικά που συνέλεξε για τον υποψήφιο με τα 25.000 δεδομένα από «προηγούμενες επιτυχείς προσλήψεις». Οι υπέρμαχοι του συγκεκριμένου τρόπου πρόσληψης υποστηρίζουν ότι οι προσλήψεις είναι «πιο δίκαιες», ενώ οι πολέμιοί του ότι η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να κάνει «διακρίσεις» για άτομα με συγκεκριμένο κοινωνικό υπόβαθρο.

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ