Ανατροπή δεδομένων! Ο Χριστός δεν γεννήθηκε κοντά στα Ιεροσόλυμα

Ο Χριστός γεννήθηκε στη Βηθλεέμ, αλλά σε ποια Βηθλεέμ; Σύμφωνα με όσα ξέρουμε για την ιστορία της Γέννησης του Ιησού, η Παναγία τον έφερε στον κόσμο στη Βηθλεέμ, κοντά στην Ιερουσαλήμ.

Σύμφωνα ωστόσο με νέα εκδοχή ιστορικών, ο Ιησούς γεννήθηκε 160 χλμ. μακριά, σε μια άλλη Βηθλεέμ, που επίσης βρίσκεται στο Ισραήλ, αλλά κοντά στα λιβανοσυριακά σύνορα.

Οι ιστορικοί βασίζουν αυτή τη νέα τους θεωρία στο γεγονός ότι δεν βλέπουν τον λόγο για τον οποίο η Μαρία και ο Ιωσήφ θα διένυαν τόσο μεγάλη απόσταση από την ιδιαίτερη πατρίδα τους, τη Ναζαρέτ, για να φτάσουν στη Βηθλεέμ της Δυτικής Όχθης για τη γέννηση, τη στιγμή που η άλλη Βηθλεέμ είναι πολύ κοντά τους. Αποδίδουν δε αυτό το λάθος του γεωγραφικού εντοπισμού της Γέννησης στο γεγονός ότι η αυτοκράτειρα Ελένη διέταξε τον 4ο αιώνα την κατασκευή του Ναού της Γέννησης στη Βηθλεέμ της Δυτικής Όχθης.

Ο δρ Aviram Oshrim, αρχαιολόγος της Ισραηλινής Αρχής Αρχαιοτήτων, που ερευνά αυτό το ζήτημα από τη δεκαετία του ’90, δήλωσε ότι είναι «σίγουρος» πως η αυθεντική γενέτειρα του Ιησού είναι κοντά στη Ναζαρέτ. «Επικοινώνησαν μαζί μου για να πραγματοποιήσω κάποιες εκσκαφές διάσωσης αρχαιοτήτων γύρω από ένα νέο κτίσμα, σε μια μικρή αγροτική κοινότητα της Γαλιλαίας.

Όταν άρχισα να δουλεύω, κάποιοι άνθρωποι που ζούσαν εκεί γύρω μού είπαν ότι ο Ιησούς στην πραγματικότητα γεννήθηκε εδώ, όχι στον Νότο» εξηγεί ο ειδικός, που, ύστερα από αυτό, άρχισε να μελετά τα αρχαιολογικά στοιχεία για τη Βηθλεέμ στην Ιουδαία την εποχή του Ιησού και δεν βρήκε τίποτα.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ