Ιάπωνας μοίρασε $9.000.000 σε 1.000 followers του στο twitter

Τα χρήματα φέρνουν την ευτυχία; Αν εσείς είστε σίγουροι, Ιάπωνας δισεκατομμυριούχος, μεγιστάνας της μόδας, δεν είναι, γι’ αυτό αποφάσισε να μοιράσει 9.000.000 δολάρια σε 1.000 followers του στο twitter, στο πλαίσιο σχετικού «κοινωνικού πειράματος».

Ο Γιουσάκου Μαεζάουα επέλεξε τυχαία μερικούς από αυτούς που έκαναν retweet ανάρτησή του την Πρωτοχρονιά, στους οποίους μοίρασε το χρήμα και τώρα προτίθεται να εξετάσει την επίδραση των χρημάτων του μέσα από συχνές έρευνες γνώμης.

«Είναι ένα σοβαρό κοινωνικό πείραμα» δήλωσε ο Μαεζάουα στο YouTube, προσθέτοντας ότι ελπίζει πως θα ελκύσει και το ενδιαφέρον ακαδημαϊκών και οικονομολόγων. Ο δισεκατομμυριούχος, που θα είναι ο πρώτος επιβάτης στην πτήση της SpaceX του Ιλον Μασκ στη Σελήνη, είναι γνωστός για τα χρήματα που δίνει για την αγορά έργων τέχνης και σπορ αυτοκινήτων, αλλά έχει και την τάση να φιλοσοφεί για νέα κοινωνικά συστήματα, όπως έναν κόσμο χωρίς χρήματα.

Πρωτοβουλία

Συνέδεσε δε την τελευταία αυτή πρωτοβουλία του με την ιδέα του βασικού εισοδήματος. Εξήγησε πως, δεδομένου ότι έχει «τα χρήματα και τον ελεύθερο χρόνο» να κάνει αυτές τις πληρωμές, ένιωσε την ανάγκη να προσπαθήσει να εμπνεύσει μια ευρύτερη συζήτηση για την αξία της θεωρίας του βασικού εισοδήματος στην Ιαπωνία.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ