Ιάπωνας μοίρασε $9.000.000 σε 1.000 followers του στο twitter

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν!

Τα χρήματα φέρνουν την ευτυχία; Αν εσείς είστε σίγουροι, Ιάπωνας δισεκατομμυριούχος, μεγιστάνας της μόδας, δεν είναι, γι’ αυτό αποφάσισε να μοιράσει 9.000.000 δολάρια σε 1.000 followers του στο twitter, στο πλαίσιο σχετικού «κοινωνικού πειράματος».

Ο Γιουσάκου Μαεζάουα επέλεξε τυχαία μερικούς από αυτούς που έκαναν retweet ανάρτησή του την Πρωτοχρονιά, στους οποίους μοίρασε το χρήμα και τώρα προτίθεται να εξετάσει την επίδραση των χρημάτων του μέσα από συχνές έρευνες γνώμης.

«Είναι ένα σοβαρό κοινωνικό πείραμα» δήλωσε ο Μαεζάουα στο YouTube, προσθέτοντας ότι ελπίζει πως θα ελκύσει και το ενδιαφέρον ακαδημαϊκών και οικονομολόγων. Ο δισεκατομμυριούχος, που θα είναι ο πρώτος επιβάτης στην πτήση της SpaceX του Ιλον Μασκ στη Σελήνη, είναι γνωστός για τα χρήματα που δίνει για την αγορά έργων τέχνης και σπορ αυτοκινήτων, αλλά έχει και την τάση να φιλοσοφεί για νέα κοινωνικά συστήματα, όπως έναν κόσμο χωρίς χρήματα.

Πρωτοβουλία

Συνέδεσε δε την τελευταία αυτή πρωτοβουλία του με την ιδέα του βασικού εισοδήματος. Εξήγησε πως, δεδομένου ότι έχει «τα χρήματα και τον ελεύθερο χρόνο» να κάνει αυτές τις πληρωμές, ένιωσε την ανάγκη να προσπαθήσει να εμπνεύσει μια ευρύτερη συζήτηση για την αξία της θεωρίας του βασικού εισοδήματος στην Ιαπωνία.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όλα όσα προβλέπει η Δήμητρα Παπανικολοπούλου: Φλόγες οργής «σπέρνει» η Πανσέληνος

Σύμβολο καταστροφής και σκότους η έκλειψη της Σελήνης της 5ης Ιουλίου,...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μαυρικίου κατά Καληώρα για το «Κλουβί με τις τρελές»

Χαμός και στο... βάθος νόμος στο «Κλουβί με τις...

Έγινε της… Τουνάρας το κάγκελο

Τουν-άρα και πάσης Ελλάδος προκαλεί άγριους τσακωμούς μεταξύ των...