Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Τζορτζ Κρίστι: Ο ομογενής ήταν για δεκαετίες αρχηγός λέσχης των Hells Angels

Ομογενής στις ΗΠΑ που επί 40 χρόνια υπήρξε αρχηγός...

«Εκαψαν» την Πισπιρίγκου με τις καταθέσεις τους οι τρεις νοσηλεύτριες του νοσοκομείου...

«Φωτιά» για τη Ρούλα Πισπιρίγκου ήταν οι καταθέσεις που...

Αλμπέρτο Εσκενάζη: Ζεν πρεμιέ στο πλευρό του Κόκκαλη!

Ο 72χρονος ηθοποιός Αλμπέρτο Εσκενάζη είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με...

Αέρινη η Ελενα Τοπαλίδου για το brand Kourbela

Η Ελενα Τοπαλίδου έκλεψε την παράσταση και ως μοντέλο...

Η Μαρία Κηλαηδόνη μιλάει για τη διασκευή του «Θα κάτσω σπίτι»! Τα έσοδά του θα δοθούν στο ΕΣΥ

«Το ”Θα κάτσω σπίτι” το έγραψε ο πατέρας μου, ο Λουκιανός, το 1986. Τριάντα τέσσερα χρόνια μετά έτυχε να γίνει πραγματικά ο ”ύμνος” της περίεργης αυτής εποχής που ζούμε».

Η Μαρία Κηλαηδόνη, κόρη του αξέχαστου τραγουδοποιού και της ηθοποιού Άννας Βαγενά, μιλάει στην εφημερίδα Espresso εφ’ όλης της ύλης, ξεκινώντας από το «τραγούδι της καραντίνας», όπως αποκαλεί πλέον πολύς κόσμος το κλασικό κομμάτι του Κηλαηδόνη, το οποίο διασκευάστηκε και επανακυκλοφόρησε με τη συμμετοχή της ίδιας και αρκετών ακόμη γνωστών καλλιτεχνών.

d9a3df93527aee8c3660323fd3c9ea84 XL

«Η πρωτοβουλία να γυριστεί το νέο βίντεο κλιπ ήταν της δισκογραφικής εταιρίας Walnut Entertainment και όλοι οι καλλιτέχνες πήραμε μέρος σε αυτό αφιλοκερδώς. Όποια έσοδα προκύψουν θα διατεθούν στο υπουργείο Υγείας για βοήθεια στη μάχη κατά του κορωνοϊού», συμπληρώνει η ίδια και κατόπιν μας περιγράφει τα δικά της συναισθήματα αυτή τη δύσκολη συγκυρία για την πατρίδα μας και ολόκληρο τον κόσμο. «Είναι μια πολύ περίεργη και πρωτόγνωρη κατάσταση αυτή που ζούμε. Προσπαθώ να παραμένω αισιόδοξη και ψύχραιμη και να ελπίζω ότι όλα αυτά θα λάβουν τέλος σύντομα» σημειώνει.

Η Μαρία είναι η δεύτερη κόρη του Λουκιανού Κηλαηδόνη και της Άννας Βαγενά. Η μεγαλύτερη αδερφή της, Γιασεμί, ακολούθησε τα βήματα της μητέρας τους κι έγινε ηθοποιός, ενώ η Μαρία του πατέρα τους και είναι τραγουδοποιός και ερμηνεύτρια. Η ίδια βέβαια άργησε λίγο να αποδεχτεί μέσα της το…αναπόφευκτο, που ήταν η πορεία στο πεντάγραμμο, με αποτέλεσμα ν’ αξιοποιήσει το πτυχίο της, δουλεύοντας για ένα χρονικό διάστημα ως κοινωνική λειτουργός.

14 15 F2 0847 LOYKIANOS KILAIDONIS MARIA KILAIDONI 2552016

Πρόσφατα, η Μαρία κυκλοφόρησε το δεύτερο άλμπουμ της με τίτλο «Ροζ» -το πρώτο λεγόταν «Τυρκουάζ»- με τραγούδια που έχει γράψει η ίδια και μοιάζουν να αποτελούν τη φυσική συνέχεια των τραγουδιών του αλησμόνητου Λουκιανού. Ως εκ τούτου, φέρει «βαρύ» όνομα στον καλλιτεχνικό χώρο και μας εξηγεί πώς νιώθει γι’ αυτό: «Υπήρξε και πάντα θα υπάρχει μια αγωνία για τη σύγκριση με τον πατέρα μου, όπως συμβαίνει σε όσα παιδιά αποφασίζουν να ακολουθήσουν το ίδιο επάγγελμα με τους γονείς τους, που ήταν σε αυτό επιτυχημένοι. Από την άλλη, όμως, είναι μεγάλο δώρο το ότι είχα αυτόν τον πατέρα, ο οποίος με επηρέασε με τον τρόπο που το έκανε καλλιτεχνικά» μας λέει υπερήφανη και στη συνέχεια μοιράζεται μαζί μας τις συμβουλές που της έδωσε ο Λουκιανός: «Ο πατέρας μου με συμβούλευε πάντα να κάνω καλά τη δουλειά μου και να μην ασχολούμαι με όλα τα υπόλοιπα που δεν είναι δική μου δουλειά».

8166

Και αυτό κάνει, όπως αποδεικνύεται μέσα από τις δισκογραφικές δουλειές της: «Είναι και οι δύο αυτές δουλειές σε στίχους και μουσική δικά μου. Το ”Τυρκουάζ” κυκλοφόρησε το 2016 από τη Minos και το ”Ροζ”, το πιο πρόσφατο, κυκλοφόρησε τον Φεβρουάριο που μας πέρασε από τη Walnut Entertainment. Η επιλογή των χρωμάτων ως τίτλο έχει να κάνει με την αίσθηση που μου άφησαν οι δίσκοι όταν τους άκουσα πια ολοκληρωμένους» αναφέρει η καλλιτέχνιδα και σε ερώτησή μας από πού αντλεί την έμπνευσή της, απαντά λιτά και αληθινά: «Από απλά πράγματα της καθημερινότητας, από το περιβάλλον μου, αλλά και από άλλους καλλιτέχνες που εκτιμώ». Τέλος, η λέξη «επιτυχία» για τη Μαρία Κηλαηδόνη έχει μόνο έναν ορισμό: «Το να μπορώ να ζω αποκλειστικά από τη δουλειά μου» τονίζει.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...