Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Άστραψαν τα φλας σε εκδήλωση εταιρίας ρούχων

Στο event της εταιρίας ρούχων του Νίκολας Γεωργίου συναντήθηκαν...

Η Καρρέρ αποκάλυψε το μυστικό μακροζωίας του Μίμη Πλέσσα

Στα μυστικά μακροζωίας του αγαπημένου της συζύγου Μίμη Πλέσσα...

Η πρωτοποριακή συνεργασία του Lil Koni με το ανθρωποειδές Sophia

Αυτό κι αν είναι είδηση: Ελληνας καλλιτέχνης έκανε ντουέτο...

Aνέστης Μενεξές: Ο party man της Θεσσαλονίκης

Τον Ανέστη Μενεξέ τον γνώρισα ως θαμώνας σε μαγαζί...

Η δραματική σειρά του Μανούσου Μανουσάκη «Κόκκινο ποτάμι» ολοκληρώνεται με την τραγική θυσία των Ποντίων

Επικό θα είναι το φινάλε της σειράς του Μανούσου Μανουσάκη «Κόκκινο ποτάμι» στο Open που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο! Μετά τον φρικτό θάνατο του μητροπολίτη Θεόκλητου (Στέφανος Κυριακίδης), αρχίζει η αρχή του τέλους για τους βασικούς πρωταγωνιστές του σίριαλ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, την Κυριακή 12 Ιουλίου στις 22.00 και τη Δευτέρα 13 Ιουλίου στις 23.00 θα δούμε τον Θέμη (Αργύρη Πανταζάρα) να κάνει το μεγάλο δραματικό «άλμα» προς τη δική του ελευθερία!

Το παλικάρι του Πόντου, πολιορκημένο από τους Τσέτες σε μια σπηλιά και αφού του έχουν τελειώσει οι σφαίρες και τα πυρομαχικά, βλέποντας τους Νεότουρκους να πλησιάζουν σκοτώνει τη γυναίκα του Βασιλική (Χαρά Μάτα Γιαννάτου) και μετά στρέφει το όπλο προς τον εαυτό του και αυτοκτονεί για να μην πέσει στα χέρια των Τούρκων. Ας μην ξεχνάμε, άλλωστε, ότι οι περισσότεροι κάτοικοι στην Αμισό (Σαμψούντα) προτίμησαν να βάλουν τέλος στη ζωή τους παρά να παραδοθούν στους Τούρκους, κάνοντας πράξη το «θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία» του ποιητή Ανδρέα Κάλβου. Ποια είναι η τύχη, όμως, του αδελφού του Μίλτου;

Ο Μίλτος Παυλίδης, ο πρωταγωνιστής της σειράς, που τον υποδύεται μοναδικά ο σπουδαίος ηθοποιός Ιωάννης Παπαζήσης, ως άλλος τραγικός ήρωας, που ξεπερνά τη μοίρα του, σηκώνει τα χέρια ψηλά σαν να χορεύει τον ανδρικό, πολεμικό πυρρίχιο χορό και πέφτει στο ποτάμι φωνάζοντας «Ζήτω ο Πόντος»!

Με τα τουρκικά πολυβόλα να θερίζουν σαν στάχυα 700 νέους Ποντίους, με τα κορμιά τους να πέφτουν με παφλασμό στα νερά του Ερμου, ο Μίλτος «φεύγει» ως αληθινός ήρωας. Σύμφωνα με τον συγγραφέα του βιβλίου «Κόκκινο ποτάμι» Χάρη Τσιρκινίδη, το τέλος του Μίλτου Παυλίδη, του κεντρικού ήρωα της σειράς, θα είναι βάναυσο με τον Τούρκο διοικητή να βάζει το σπαθί στον λαιμό του και στην καρδιά του, ενώ όσο τον βλέπει αλύγιστο και όρθιο μέσα στο ποτάμι τον πυροβολεί και στο κεφάλι!

Το ποτάμι γίνεται κόκκινο από το αίμα των Ποντίων που πέφτουν νεκροί στο νερό. Έτσι αποτυπώνεται με τον πιο δραματικό τρόπο γιατί η σειρά τιτλοφορήθηκε «Κόκκινο ποτάμι», καθώς στους τίτλους αρχής και τέλους βλέπουμε εικόνες από ένα ποτάμι που ρέει κατακόκκινο από το αίμα των Πόντιων παλικαριών.

Στο χθεσινό επεισόδιο, όπου έπεσε η αυλαία σε μία από τις πιο μαύρες σελίδες του ελληνισμού, μία ηρωίδα επέζησε. Η Ιφιγένεια (Αναστασία Παντούση), η οποία θα φτάσει στο Παρίσι και θα προσπαθήσει να συνεχίσει τη ζωή της έπειτα από ένα ολοκαύτωμα, ψάχνοντας ιστορικά τη δικαίωση.

Να σημειωθεί ότι ο Ιωάννης Παπαζήσης έχει δεχθεί ήδη μετά το «Κόκκινο ποτάμι» να πρωταγωνιστήσει στη νέα φιλόδοξη σειρά εποχής του Alpha, που θα δούμε από Οκτώβριο, με τους Φιλαρέτη Κομνηνού, Γιώργο Χρυσοστόμου, Μιχάλη Λεβαντογιάννη και Νάντια Μπουλέ, με θέμα έναν βιασμό.

φ2 K054C005 191112BV 07371400 scaled 1

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Ελένη Προκοπίου αγκαζέ με τον Δημήτρη της

Μια σπάνια εμφάνιση από μια ακριβοθώρητη ηθοποιό. Τη σπουδαία...

Η διπλή gay ζωή γόνου εφοπλιστή

Νέος, όμορφος, γόνος εφοπλιστικής οικογένειας και ιδιαίτερα προβεβλημένος όχι...

Η Καρρέρ αποκάλυψε το μυστικό μακροζωίας του Μίμη Πλέσσα

Στα μυστικά μακροζωίας του αγαπημένου της συζύγου Μίμη Πλέσσα...

Ο Νίκος Γαρεφαλάκης, που εμφανίστηκε στο «Κωνσταντίνου και Ελένης», ήταν μέλος στη μαφία των 4 τροχών

«Εχει παρατήσει την υποκριτική κι έχει γίνει άλλος άνθρωπος»...

Ζόρικα τα… πράγματα για τη Χατζίδου

«Δυστυχώς, τα πράγματα είναι λίγο πιο σοβαρά απ’ ό,τι...