Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Παγκόσμιος πόλεμος του Tik Tok!

Πριν από επτά χρόνια χτύπησε για πρώτη φορά στις...

«Έκανε την πάπια» για τον παιδεραστή αρχαιοφύλακα στο Μουσείο της Νισύρου;

Σάλο έχει προκαλέσει η χθεσινή αποκάλυψη της εφημερίδας «δημοκρατία»...

«Ξαπλώπουλος και σία» για τους αστυνομικούς στις Φυλακές Μαλανδρίνου

Ζωή και κότα εμφανίζονται να κάνουν όλοι οι αστυνομικοί...

Το Eurojackpot μοιράζει απόψε 120 εκατ. ευρώ – Στις 21:15 η κλήρωση...

Λίγες ώρες απομένουν για τη μεγάλη κλήρωση του Eurojackpot, καθώς...

Ο «μάγος του στιλ» Κωνσταντίνος Κασπίρης ξεσπαθώνει: «Έβαλα πλάτη στον ΑΝΤ1 αλλά…»

Ο ενδυματολόγος των TV stars Κωνσταντίνος Κασπίρης αποκαλύπτει ότι δεν αποζημιώθηκε ποτέ από το κανάλι όπου δούλευε 25 ολόκληρα χρόνια.

Oι σπουδές Ιατρικής στην Ιταλία, η εργασία σε τρύγο φορώντας δημιουργίες Versace και οι μπίζνες με ενεργειακό λάδι.

  • Από τον
    ΝΙΚΟ ΝΙΚΟΛΙΖΑ

Θεωρείται μετρ της μόδας και του στιλ στην Ελλάδα, καθώς, πέρα από επιτυχημένος σχεδιαστής, άφησε έντονο το αποτύπωμά του και ως ενδυματολόγος και image maker καλλιτεχνών, πολιτικών και τηλεοπτικών αστέρων, ενώ κυριάρχησε και στα μεγαλύτερα τηλεοπτικά σόου των περασμένων δεκαετιών.

Ο Κωνσταντίνος Κασπίρης ήταν και παραμένει ένας άνθρωπος που εμπιστεύονται πολλοί εγχώριοι σταρ. Eνας μακρύς κατάλογος προσώπων συγκαταλέγονται στη λίστα των συνεργασιών του. Από τη Ρούλα Κορομηλά στον «Πρωινό καφέ» και τον Γιώργο Μαρίνο στο «Ciao ANT1», μέχρι την Ελένη Μενεγάκη και την Ελεονώρα Μελέτη στις πρωινές εκπομπές τους.

f4 Περιστοιχισμένος από τους Ζήνα Κουτσελίνη Δημήτρης Αποστόλου και Παντελή Καναράκη

Ο ίδιος έχει ντύσει επίσης σχεδόν όλους τους διάσημους τραγουδιστές, από τη Μαρινέλλα και τον Γιάννη Πάριο, μέχρι τον Γιώργο Μαζωνάκη και τη Δέσποινα Βανδή. Αν σε όλα αυτά προσθέσουμε και την 20χρονη αποκλειστική συνεργασία του με τα καλλιστεία του ΑΝΤ1, τότε μιλάμε για ένα πολύ βαρύ βιογραφικό. Σε μία από τις πολύ σπάνιες συνεντεύξεις του ο Κωνσταντίνος Κασπίρης μιλάει σήμερα στην «Espresso» για τις άγνωστες πτυχές της ζωής του.

Λίγα πράγματα ξέρουμε για τη ζωή σας. Από πού κατάγεστε;

Κατάγομαι από τα Γιάννενα, αλλά έχω γεννηθεί στην Αθήνα. Και θεωρώ τον εαυτό μου γνήσιο Γιαννιώτη.

Αρα γνωρίζατε και τη Βάνα Μπάρμπα…

Τη γνωρίζω από κοριτσάκι τη Βάνα.

Πώς ήταν τα παιδικά σας χρόνια;

Υπέροχα, γιατί ο πατέρας μου ήταν από τους πιο διάσημους γιατρούς της περιοχής και όλοι τού είχαν μεγάλη εκτίμηση για το κοινωνικό έργο που επιτελούσε. Από την άλλη μεριά, ενώ η κοινωνία ήταν κλειστή, εγώ την αντιμετώπισα με ευθύτητα και γι’ αυτό με αντιμετώπισε και η κοινωνία με πολύ σεβασμό.

f8 Πλαισιωμένος από μοντέλα

Στην Ιταλία πώς βρεθήκατε για σπουδές;

Μεγάλη ιστορία. Εγώ πήγαινα για σπουδές Ιατρικής, όμως στο μυαλό μου είχε καρφωθεί να ασχοληθώ με τη μόδα. Κρυφά από την οικογένειά μου λοιπόν πήγα κι έδωσα εξετάσεις για μόδα και styling. Όταν έπειτα από μήνες το έμαθαν οι δικοί μου στα Γιάννενα, αποφάσισαν να μου κόψουν το επίδομα που μου έδιναν. Εγώ δεν το έβαλα κάτω όμως ούτε στιγμή κι έτσι αποφάσισα στην Ιταλία να κάνω διάφορες δουλειές για να μπορώ να ζήσω.

f6 Με την Ζέτα Μακρυπούλια

Ποια ήταν η πρώτη σας δουλειά;

Εργάτης σε τρύγο. Έλα όμως που εγώ δεν είχα ιδέα από τρύγο και πίστευα ότι είναι κάτι απλό! Έτσι, ένα πρωί ετοιμάστηκα να πάω στον τρύγο και φόρεσα δερμάτινο παντελόνι, μπότες πανάκριβες, πουκάμισο Versace. Είχα ντυθεί υπερπαραγωγή. Μόλις με βλέπει ο επιστάτης, αποσβολωμένος, μου λέει: «Δεν μπορείς να μπεις έτσι στον τρύγο γιατί θα μπεις μέσα σε λάσπες». Έτσι σηκώθηκα κι έφυγα. Στη συνέχεια δούλεψα ως πωλητής ρούχων, παπουτσιών… Δεν το έβαλα κάτω ούτε στιγμή. Ώσπου με βρήκε ο διάσημος φωτογράφος Λορέντζο Ντε Βίλα και με προσέλαβε ως αποκλειστικό του στιλίστα. Κάπως έτσι μπήκα στον χώρο των επωνύμων της Ιταλίας. Όλα τα έκανα από μόνος μου στη ζωή μου.

Όταν γυρίσατε στην Ελλάδα, ποιος ήταν εκείνος που πίστεψε περισσότερο σε εσάς;

Ήταν αρκετοί. Ο Τίμης Παρίσης, ο Μιχάλης Ασλάνης, ο Μάκης Τσέλιος, ο Μιχάλης Πολατώφ. Γενικά όλοι με αντιμετώπισαν με αγάπη.

Πώς άρχισε η τηλεοπτική σας καριέρα;

Άρχισα εντελώς τυχαία στην τηλεόραση. Είχα έρθει από την Ιταλία για να κάνω διακοπές στην Ελλάδα. Στην Ιταλία ήδη δούλευα με τον Λορέντζο Ντε Βίλα. Τότε λοιπόν μου είχαν ζητήσει να κάνω styling στον Γιώργο Βογιατζή για το σίριαλ «Η αγάπη της γάτας» που παιζόταν στο Mega. Στη συνέχεια ήρθε και με βρήκε ο Τζώνη Καλημέρης για να αναλάβω το σίριαλ «Αφρικα», το οποίο ήταν υπερπαραγωγή και γυριζόταν όλο στην Αφρική. Και κάπως έτσι έμεινα στην Ελλάδα.

f5 Με τον Γιώργο Βαογιατζή στην Αγάπης της Γάτας

Συνεργαστήκατε και με την Αννα Πρετεντέρη…

Υπέροχη γυναίκα. Μου ζήτησε να κάνουμε ένα ραντεβού στον νεοσύστατο ΑΝΤ1, όπως κι έγινε. Και έμεινα στο κανάλι 25 ολόκληρα χρόνια!

Ξεκινήσατε με την Ελένη Μενεγάκη στον ΑΝΤ1…

Όχι, η Μενεγάκη με βρήκε στον ΑΝΤ1. Η Ντενίση είχε ξεκινήσει και έκανε πρωινό μαγκαζίνο και ήμουν μαζί της, μετά συνεργάστηκα με τη Ρούλα Κορομηλά στον «Πρωινό καφέ», όπου κάναμε μαζί και το «Ciao ANT1», και στη συνέχεια με τον Γιώργο Μαρίνο. Εγώ έκανα όλους τους «Πρωινούς καφέδες» μέχρι που τέλειωσε η εκπομπή.

f3 Με την Ελένη Μενεγάκη

Συνεργαστήκατε και με τη Ζήνα Κουτσελίνη για πολλά χρόνια…

Ναι, όταν εκείνη ήταν αρχισυντάκτρια του «Πρωινού καφέ» κι εγώ έκανα τη μόδα. Αγαπημένη φίλη και χαίρομαι που βγήκε μπροστά από τις κάμερες.

Από όλους αυτούς τους παρουσιαστές ποιος σας γοήτευσε περισσότερο;

Όλοι αυτοί είχαν και τα καλά και τα κακά τους χαρακτηριστικά. Απ’ όλους αυτούς θα ξεχώριζα τη Ρούλα Κορομηλά, η οποία ήταν ένα άτομο πολύ φιλότιμο και συμπαραστεκόταν σε όλες τις δύσκολες στιγμές των συνεργατών της, από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο. Θα ξεχώριζα την Ελένη Μενεγάκη για τα εννιά χρόνια που περάσαμε μαζί ως κολλητοί γιατί ήταν σωστή στις μεταξύ μας σχέσεις. Επίσης θα ξεχώριζα τον Γιώργο Καραμέρο και τον Σπύρο Χαριτάτο, οι οποίοι είναι δύο εξαιρετικά παιδιά με σπουδαίο ήθος. Επίσης, δεν θα μπορούσα να αφήσω εκτός την Ελεονώρα Μελέτη, η οποία είναι ένα πολύ ειλικρινές παιδί.

Ο Γιώργος Μαρίνος;

Είναι ευτυχία να έχω συνεργαστεί μαζί του. Κάναμε όλο το «Ciao ANT1» μαζί. Σκέψου ότι ανυπομονούσα να έρθει το Σαββατοκύριακο για να βρεθούμε με τον Γιώργο και να αρχίσουμε τη δουλειά. Ήμασταν από παλιά φίλοι και γνώριζα πόσο σπουδαίο άνθρωπο είχα απέναντί μου. Έξω καρδιά!

f9 Με την Άννα Παναγιωτοπούλου

Ντύσατε όμως και πολλούς stars της πίστας όλα αυτά τα χρόνια…

Στη νύχτα με είχε βγάλει η Μαρινέλλα με τον Δημήτρη Παπάζογλου. Ευτύχησα να κάνω όλα τα μεγάλα σόου του Rex, όταν ο Μαροσούλης επένδυε εκατομμύρια για να ανέβουν οι μεγαλύτερες μουσικές παραστάσεις. Στη συνέχεια έντυσα όλες τις δουλειές του Φωκά Ευαγγελινού σε όλα τα νυχτερινά κέντρα. Εγώ έκανα το styling του Σάκη Ρουβά όταν μάνατζέρ του ήταν ο Ψινάκης.

Τώρα που τα χρόνια πέρασαν κι έχετε συνεργαστεί με το σύνολο των stars στην Ελλάδα, πιστεύετε πως αναγνωρίστηκε η προσφορά σας;

Η προφορά των 25 χρόνων που έμεινα στον ΑΝΤ1 από το ίδιο το κανάλι του Αμαρουσίου δεν αναγνωρίστηκε. Εγώ ήμουν από τους πρωτοπόρους εκεί κι έβαλα πλάτη σε πολύ δύσκολες εποχές. Δεν αποζημιώθηκα ποτέ για τη δουλειά μου στο κανάλι. Θα μου πεις, γιατί δεν πήγα νομικά το θέμα; Γιατί περίμενα το ίδιο το κανάλι να κάνει κάποια στιγμή μια κίνηση για την αποζημίωσή μου, αλλά, από την άλλη, είχα και έχω συναισθηματικό δέσιμο με τον ΑΝΤ1. Ξέρω πως, αν ζούσε ο πρόεδρος Μίνως Κυριακού, θα με αποζημίωνε. Δυστυχώς δεν ζει αυτός ο υπέροχος άνθρωπος! Ας μην ξεχνάμε τη συνεργασία μου και με το Star Channel. Οι άνθρωποί του ήταν άψογοι σε όλα τα επίπεδα.

Τα τελευταία χρόνια ο χώρος της ελληνικής μόδας φαίνεται να φθίνει…

Είναι γεγονός αυτό, γιατί οι νέοι που ασχολούνται με τη μόδα στην Ελλάδα προσπαθούν να μιμηθούν τους συναδέλφους τους στο εξωτερικό. Και είναι λάθος αυτό. Η Ελλάδα έχει κορυφαίο πολιτισμό και υψηλή κουλτούρα που, αν πατήσουν πάνω και οι νεότερες γενιές, θα γίνουμε παγκόσμιο πρότυπο και στον χώρο της μόδας.

f2 Δίπλα στην Κατερίνα Γιατζόγλου 1

Εδώ και αρκετό καιρό ασχολείστε και με τα ενεργειακά λάδια. Τι σημαίνει αυτό;

Είναι μια μεγάλη ιστορία από έναν σπουδαίο άνθρωπο που μου κληροδότησε στην Ιταλία κάποιες ενεργειακές συνταγές μαζί με τον αστρολογικό χάρτη που τις συνοδεύει, καθώς και κάποιες συστατικές επιστολές που ο ίδιος μου έδωσε για να τις δώσω στους μοναχούς του Θιβέτ ώστε να συνεχιστεί η παραγωγή αυτών των λαδιών. Έκανα διάφορα ταξίδια στο Θιβέτ και όλο αυτό με έβαλε σε άλλου είδους σκέψεις και τρόπο ζωής, πολύ ψαγμένο, όπως είναι και τα ενεργειακά λάδια!

Υπάρχει κάποιο απωθημένο στη ζωή σας;

Είμαι γεμάτος στη ζωή μου και ευτυχισμένος που τα έζησα όλα αυτά!

{{-PCOUNT-}}47{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Γιάννης Φέρτης: Η Βίβιαν Μπενέκου αποκαλύπτει όλα όσα δεν ξέρουμε για τον τεράστιο ηθοποιό

Δάκρυζε όταν άκουγε κλαρίνο, χόρευε τσάμικα με πάθος, αγαπούσε...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

«Εφυγε» ο Ηλίας Μπαρμπαλιάς

«Εφυγε» στα 68 του χρόνια ο Ηλίας Μπαρμπαλιάς που...

Η Μπόμπα δεν γλίτωσε ούτε αυτή τη φορά τη διαδικτυακή γιούχα

Πρόκειται για χάρισμα και οφείλουμε να τους το αναγνωρίσουμε!...