Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

«TV Queens»: Χριστοπούλου στον ρόλο της καθηγήτριας

Τα αστέρια θα περάσουν από το Οpen! Nα και...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Η Αμαλία είναι απογοητευμένη με τον Ντίνο

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Στο… μικροσκόπιο 20 Ελληνες Influencers που ελέγχονται για παραπλανητικές πρακτικές

Στο μικροσκόπιο των ελεγκτικών μηχανισμών μπαίνουν 20 Ελληνες influencers...

Ο Σκάι καλοβλέπει το τηλεπαιχνίδι «Still Standing» με παρουσιάστρια την Καραβάτου

Τα δημοφιλή τηλεπαιχνίδια δεν πεθαίνουν ποτέ! Από τα χέρια...

Ξεσηκώνονται στο Σύνταγμα οι «αγανακτισμένοι» της διασκέδασης! «Αργοπεθαίνουμε λόγω των μέτρων»

Ξεσηκώνονται εργαζόμενοι αλλά και ιδιοκτήτες νυχτερινών μαγαζιών μετά και τα τελευταία μέτρα της κυβέρνησης για τον κορωνοϊό, που οδήγησαν στο κλείσιμο των καταστημάτων στον χώρο της διασκέδασης αλλά και της εστίασης στις 12 το βράδυ.

Όπως καταγγέλλουν δε στην «Espresso», το τελευταίο μέτρο αποτελεί «ταφόπλακα» για εκατοντάδες επιχειρηματίες και χιλιάδες εργαζομένους.

Μάλιστα είναι τέτοια η απόγνωσή τους, που εργαζόμενοι σε νυχτερινά μαγαζιά, κλαμπ, μπαρ και κέντρα διασκέδασης διοργανώνουν στο Σύνταγμα τη Δευτέρα 24 Αυγούστου, στις έξι το απόγευμα, πανελλαδική συγκέντρωση με κεντρικό σύνθημα «Όχι στον αφανισμό του κλάδου διασκέδασης», θέλοντας να εκπέμψουν SOS στην κυβέρνηση.

Ο λαϊκός τραγουδιστής Σταμάτης Γονίδης είναι από τους πρώτους που αντέδρασαν στηρίζοντας τη συγκέντρωση της Δευτέρας, καταγγέλλοντας την κυβέρνηση με ανάρτηση στον λογαριασμό του στο facebook: «Από τους πρώτους που τήρησαν επιμελώς τα μέτρα κατά του κορονοϊού ήταν οι επιχειρηματίες των κέντρων διασκέδασης. Γιατί κύριοι της κυβέρνησης τόσο μένος κατά του κλάδου μας; Σε εμάς οι νέοι ήταν ασφαλείς με αποστάσεις. Γιατί κύριοι εσείς ανοίξατε τα σύνορά μας ενώ γνωρίζατε ότι θα αυξηθούν τα κρούσματα; Δεν γνωρίζετε ότι οι κλάδοι που εξυπηρετούν τον τουρισμό είναι Ελληνες εργαζόμενοι; Έχω την αίσθηση ότι μας τιμωρείτε για κάτι που δεν φταίμε… Αφήστε μας τουλάχιστον να “πολεμήσουμε” αυτόν τον αόρατο εχθρό και μετά τις 11 το βράδυ… Ναι στα μέτρα αφανισμού του κορονοϊού. Όχι στα μέτρα αφανισμού του κλάδου εστίασης-διασκέδασης» έγραψε χαρακτηριστικά o δημοφιλής τραγουδιστής.

f3 GONIDIS

Ο Θοδωρής Βαρελάς είναι ένας από τους πιο γνωστούς επιχειρηματίες της Λάρισας, διατηρώντας δύο από τα μεγαλύτερα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης στην πόλη. Μέσα από τον λογαριασμό του στο facebook καλεί τους συναδέλφους του και τους εργαζομένους σε μαγαζιά και κέντρα διασκέδασης να δώσουν βροντερό «παρών» στο Σύνταγμα, με τον ίδιο να κάνει λόγο για 10.000 κόσμο από όλη την Ελλάδα που θα βρεθεί έξω από την Βουλή.

f2 6

Ο ίδιος μαζί με τους εργαζομένους θα ταξιδέψει από τη Λάρισα για να βρεθεί στην πανελλαδική συγκέντρωση κατά των μέτρων της κυβέρνησης. Μιλώντας στην «Espresso» ανέφερε χαρακτηριστικά: «Εδώ και έξι μήνες, από τον Μάρτιο δεν έχουμε σηκώσει κεφάλι. Πρώτα το κλείσιμο των μαγαζιών, μετά τα μέτρα με τις αποστάσεις και τώρα το ωράριο μέχρι τις 12 το βράδυ. Μιλάμε για τεράστια οικονομική ζημιά και δεκάδες απολυμένους εργαζόμενους. Είκοσι πέντε οικογένειες μόνο από τα μαγαζιά μου έμειναν στον δρόμο!» σημειώνει.

«Θα είμαστε όλοι στο Σύνταγμα για να ζητήσουμε να μας αφήσουν να δουλέψουμε. Δοκίμασα να ανοίξω το νυχτερινό μου μαγαζί για δύο ώρες μέχρι τις 12 το βράδυ αλλά είναι αδύνατον να λειτουργήσει αυτό το μέτρο. Δεν είναι στη νοοτροπία του Ελληνα να πάει στα μπουζούκια στις εφτά το απόγευμα. Περιμένουμε περίπου 10.000 κόσμο στο Σύνταγμα. Μουσικοί, επιχειρηματίες, εργαζόμενοι θα είμαστε όλοι εκεί. Αυτό που ζητάμε είναι να μας αφήσουν να εργαστούμε τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα μέτρα, όπως συμβαίνει και στα μαγαζιά πριν τις 12» συμπληρώνει ο επιχειρηματίας. Να θυμίσουμε ότι το κλείσιμο των νυχτερινών μαγαζιών στις 12 το βράδυ αποτελεί το τρίτο «χτύπημα» για τους επιχειρηματίες και τους εργαζομένους, μετά το ολικό κλείσιμο των μαγαζιών στα μέσα Μαρτίου και τα μέτρα που πάρθηκαν στη συνέχεια, με τη μείωση των πελατών και τις αποστάσεις ανάμεσα στα τραπέζια.

Οι εργαζόμενοι στα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης βρίσκονται, όπως λένε, σε απόγνωση ζητώντας το αυτονόητο. Να παρθούν μέτρα αντιμετώπισης για τον κορονοϊό, έχοντας όμως την ευκαιρία να εργαστούν και να μη χάσουν τις δουλειές τους.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Τετάρτη 17 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Πολλά είναι αυτά που θα λειτουργήσουν θετικά στη...

Διπλός Λιάγκας στον ΑΝΤ1

Ο Γιώργος Λιάγκας όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει!...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

Cool στο κέντρο της Αθήνας ο Μπισμπίκης

Η νέα ταινία του Γιάννη Οικονομίδη «Σπασμένη φλέβα» άρχισε...

Bασίλισσα Σοφία της Ισπανίας: Υστερα από τέσσερις ημέρες νοσηλείας επέστρεψε στο παλάτι

Υστερα από τέσσερις ημέρες νοσηλείας και αγωνίας για τον...