Δευτέρα, 15 Απριλίου, 2024

Αντωνά – Σοϊλέδης: Μαζί στο σπίτι, χώρια στα μπουζούκια

Μαζί στο σπίτι, χώρια στα μπουζούκια ο Αρης Σοϊλέδης...

Η περιπέτεια του πατέρα του Τζέιμς Καφετζή

Ποιος Τζέιμς; Ο πατέρας του, ο Λευτέρης, είναι ο...

Στην τσιμπίδα της ΑΑΔΕ τραγουδιστής και οι δύο συνεταίροι του!

Ακόμα μία ηχηρή περίπτωση εκτεταμένης φοροδιαφυγής αποκάλυψαν οι... Ράμπο...

Γιάννης Φέρτης: «Έφυγε» σε ηλικία 83 ετών ο ηθοποιός!

«Ηθοποιός σημαίνει φως» ερμήνευε κάποτε ο μεγάλος Δημήτρης Χορν,...

Μαρία Χάνου και Σπύρος Χατζηαγγελάκης: «Νιώσαμε επαγγελματίες δεύτερης κατηγορίας»

Δυνατές εξομολογήσεις από το νεαρό ζευγάρι του σίριαλ «Μην αρχίζεις τη μουρμούρα». Μιλώντας στο «Enjoy» της «κυριακάτικης δημοκρατίας» η Μαρία Χάνου και ο Σπύρος Χατζηαγγελάκης, που υποδύονται τη Βέλη και τον Άγγελο στη δημοφιλή σειρά του Alpha, αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, στην πανδημία και την κρίση που έφερε στον καλλιτεχνικό χώρο, αλλά και στον πρόεδρο της Τουρκίας, ο οποίος μετέτρεψε σε τζαμί την Αγία Σοφία.

«Όλοι οι άνθρωποι της τέχνης νιώσαμε με την πανδημία ως επαγγελματίες δεύτερης κατηγορίας. Μεγάλη απογοήτευση. Περιμέναμε την πολιτεία κάτι να πει, κι αυτή δεν μιλούσε για εμάς, δεν έλεγε τίποτα» είπε αρχικά η Μαρία Χάνου, συμπληρώνοντας, ωστόσο, ότι ο αγώνας όλων των δημιουργών έφερε κάποιο αποτέλεσμα. «Οι νέοι καλλιτέχνες που έχουμε φτιάξει δικές μας θεατρικές ομάδες για να έχουμε και εμείς ένα βήμα έκφρασης, παίρνοντας το ρίσκο και δίνοντας από τον εαυτό μας αμέτρητες ώρες εργασίας, αναμετρηθήκαμε με σαράντα κύματα όλο αυτό το διάστημα της πανδημίας και δεν ξέρουμε τι θα μας βρει και τον χειμώνα. Μπορεί και να κάνουμε τώρα τζάμπα πρόβες και το έργο λόγω κορoνοϊού να μην ανέβει. Όλο αυτό που ζήσαμε οι καλλιτέχνες δεν ήταν μόνο μια οικονομική απόγνωση, γιατί πήραμε τελευταίοι και καταϊδρωμένοι ένα επίδομα, ήταν και μια βαθιά στεναχώρια βλέποντας το πώς αντιμετωπίζει η πολιτεία τους δημιουργούς. Οι ηθοποιοί δεν βγάζουμε εκατομμύρια από τη δουλειά μας. Δεν είναι επάγγελμα πολυτέλειας. Δουλεύουμε πολύ για να ζήσουμε. Τα θέατρα πρέπει να μείνουν ανοιχτά, ας βρουν τον τρόπο οι υπεύθυνοι για να λειτουργήσουν. Δεν μπορούμε να μείνουμε άνεργοι, πρέπει να ζήσουμε» τόνισε.

Απόφαση

Η τηλεοπτική Βέλη σχολίασε αιχμηρά και την απόφαση του Ταγίπ Ερντογάν να μετατρέψει την Αγία Σοφία σε τζαμί. «Είναι ένα παγκόσμιο μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς. Πρόκειται για ύβρις. Δυστυχώς, έχουμε να κάνουμε με έναν βαθιά διαταραγμένο άνθρωπο. Ο Ερντογάν είναι επικίνδυνος, τόσο για τη χώρα του όσο και για τη γενικότερη περιοχή με αυτές τις κινήσεις που κάνει. Η ανθρωπότητα έχει υποφέρει πολλά από διάφορους πολέμους. Πολλοί άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και την ευτυχία τους από τη ματαιοδοξία των ηγετών τους» σημείωσε.

Από την πλευρά του ο Σπύρος Χατζηαγγελάκης μιλώντας στη δημοσιογράφο Μαρία Ανδρέου για το ίδιο θέμα ανέφερε ότι η Αγία Σοφία εδώ και χρόνια έχει πάνω της μιναρέδες, τονίζοντας ότι είναι στενάχωρο έτσι κι αλλιώς να βλέπεις μια εκκλησιά με μιναρέδες.

«Ωστόσο, γίνεται θλιβερό όταν αποφασίζει η Τουρκία από μουσείο και παγκόσμιο μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς να γίνει στις μέρες μας τέμενος και να κρυφτούν με καραβόπανα τα όμορφα ψηφιδωτά της. Όλα αυτά έχουν να κάνουν με τη μικροπολιτική της Τουρκίας και του Ερντογάν. Δεν θέλω να βάζω τους λαούς σ’ όλο αυτό το παιχνίδι. Επειδή έχω ζήσει στην Ορεστιάδα, σε μια ακριτική περιοχή στις Καστανιές, καθώς εκεί είναι το χωριό μου και το πατρικό μου, γνωρίζω αρκετά πράγματα. Πάνω στον Έβρο έχω περάσει όλα μου τα καλοκαίρια ακούγοντας τον ιμάμη και τον ιερέα της εκκλησίας. Δεν έχω άσχημες αναμνήσεις από τους Τούρκους. Οι λαοί είναι έρμαια των μεγάλων γεωπολιτικών συμφερόντων» ανέφερε χαρακτηριστικά ο ηθοποιός.

Όσο για το… χαστούκι στον πολιτισμό λόγω πανδημίας, ο τηλεοπτικός Άγγελος της «Μουρμούρας» έκανε λόγο για παραλογισμό. «Δεν μπορώ να καταλάβω πώς στα αεροπλάνα οι άνθρωποι ταξιδεύουν δίπλα δίπλα και στο θέατρο θα πρέπει να αφήνουν κενές δύο θέσεις. Τι διαφορά έχει το αεροπλάνο με το θέατρο; Άλλη υποδομή; Ας μου εξηγήσει κάποιος. Όλοι μιλάνε για τις μάσκες μέσα στο λεωφορείο, αλλά κανείς δεν μιλάει για να αυξηθούν τα δρομολόγια και να μπουν έξτρα λεωφορεία, για να μην είναι ο κόσμος ο ένας πάνω στον άλλον. Ο κορoνοϊός είναι μαζί μας και πρέπει να πορευτούμε μαζί του μέχρι να βγει το εμβόλιο, κι αυτό είναι μια πραγματικότητα. Θα πρέπει να τηρούμε τις αποστάσεις, να φοράμε τις μάσκες όλοι μας παντού για να μην κλειστούμε ξανά μέσα, κάτι που ήταν τραγικό για την οικονομίας μας και φυσικά, πάνω από όλα, για την υγεία μας» κατέληξε.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το σατανικό σχέδιο μητέρας, η οποία κατήγγειλε τον πρώην σύζυγό της για σεξουαλική κακοποίηση του 4χρονου γιου τους

Με τη «βούλα» του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών απαλλάχτηκε από...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...

ΗΠΑ: Ζευγάρι αδιανόητης διαστροφής

Παντρεμένη νοσοκόμα και ο σύζυγός της, που έχουν δύο...

Και η Καίτη Κουτσολιούτσου δήλωσε άγνοια για το σκάνδαλο της εταιρίας, την οποία μιμήθηκε και η Hermès

Δημιουργική… έμπνευση ακόμη και στον οίκο Hermès είχαν προκαλέσει...

Ο ανάδρομος στο νέο συμβόλαιο με το Mega και η Ελένη που μόλις… ξύπνησε

Αφιλτράριστη Μενεγάκη και ανάδρομος Ερμής! Μπορεί η Ελένη Μενεγάκη...

Παρίστανε την ανήλικη για να… πάει με πιτσιρίκια

Τη 14χρονη μαθήτρια υποδυόταν στο Snapchat η 23χρονη Αλίσα...