Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Πάτωσε το νέο άλμπουμ της Jlo! Δεν… τσουλάει η περιοδεία της

Αν μας λέγανε ότι οι συναυλίες της δεν πουλάνε...

Ιουλία Καλλιμάνη: Το διήμερο closing party στο Tokyo μετά από 8 μήνες...

Μετά από 8 ολόκληρους μήνες επιτυχίας, η Ιουλία Καλλιμάνη,...

Η μελωδία της θέλησης για τη μικρή Λουκία με τα μάτια της...

Μαθήματα ζωής δίνει ένα μικρό κορίτσι με οπτική αναπηρία,...

Παγκόσμιος πόλεμος του Tik Tok!

Πριν από επτά χρόνια χτύπησε για πρώτη φορά στις...

Δημήτρης Αϊβαλιώτης: «Είναι χρέος μας να βρεθεί λύση για τον πολιτισμό» (video)

O Δημήτρης Αϊβαλιώτης, γεννημένος στην Χαλκίδα, είναι ένας συνολικά πολλά υποσχόμενος ερμηνευτής. Δραστηριοποιείται στο χώρο της μουσικής και του θεάτρου, με σπουδές ανωτέρων θεωρητικών και δίπλωμα πιάνου. Στην μέχρι τώρα πορεία του έχει πραγματοποιήσει σημαντικές συνεργασίες με καταξιωμένους συνθέτες, μουσικούς, τραγουδιστές και ηθοποιούς όπως η Ελένη Καρακάση, ο Θοδωρής Κοτονιάς, η Αρετή Κετιμέ, η Σοφία Μουτίδου κ.α. σε παραστάσεις θεατρικές και μουσικές υψηλών προδιαγραφών όπως ΑΝΤΙΓΟΝΗ, EVITA, NAKED BOYS SINGING, ME AND HIM, σε χώρους όπως το Θέατρο Αλίκη, το Broadway, το Βρετάνια, το Atheneum, η Σφίγγα, το Ίχνος κ.α. Ως ερμηνευτής επικοινωνεί με το κοινό μέσω της έντονης προσωπικότητας του, η οποία εκδηλώνεται και επί σκηνής. Με έναν μοναδικό δικό του τρόπο σε κάθε live του σε όλες τις μουσικές σκηνές της Αθήνας όπου εμφανίζεται, ρίχνει γέφυρες ανάμεσα στο έντεχνο και το λαϊκό μέσα από αγαπημένα τραγούδια του σήμερα και του χθες.

Όπως δηλώνει ο ίδιος:

«Η μουσική είναι παράνοια. Αν δεν την αφουγκραστείς δεν θα την ερμηνεύσεις.»

ο Δημήτρης Αϊβαλιώτης, κυκλοφορεί το νέο του τραγούδι με τίτλο “Μαγούλα” και μιλά στην espresso:

Δημήτρη, μίλησέ μας για αυτό το πολύ εύθυμο τραγούδι το οποίο οπτικοποιήθηκε με ένα πολύ ωραίο αισθητικά αποτέλεσμα.

Δ.Α.: Το συγκεκριμένο τραγούδι ήταν μια ιδέα φρέσκια με ήχο του σήμερα κρατώντας όμως την παράδοσή μας ενεργή. Θέλαμε να περάσουμε σε νεότερες ηλικίες το παραδοσιακό στοιχείο μέσα από γκάιντα,κλαρίνο,βιολί, αλλά με ένα άκουσμα που να έχει την αισθητική του σήμερα.Χαιρόμαστε πάρα πολύ που το αποτέλεσμα εισακούστηκε στις νεότερες ηλικίες που από ότι φαίνεται δεν ξεχνούν.Αρκεί να έχουν το σωστό κατ’εμέ ερέθισμα.Είμαι πολύ χαρούμενος για αυτό το κομμάτι να ξέρεις΄χεχε.

Δ.Α 26 1 scaled

Επίσης η δουλειά που έκανε ο Αλέξης Ζαφειράκης στο Βίντεο Κλίπ το φέρνει πολύ πιο κοντά σε αυτό που προείπα. Είναι φρέσκο,νεανικό,προσιτό και δείχνει το παιχνίδισμα και το σκίρτημα ενός ζευγαριού που μόλις ερωτεύονται μέσα από μια χιουμοριστική ματιά,που πιστεύω να την ξαναβρούν οι νεότερες γενιές.

Τι είναι αυτό που σε ιντριγκάρισε στο συγκεκριμένο τραγούδι;

Όταν μου έστειλε ο Γιάννης Μουρατίδης το κομμάτι, με την πρώτη ανάγνωση μου δημιουργήθηκαν πολλές εικόνες, και για μένα είναι πολύ σημαντικό αυτό. Να βλέπεις ακριβώς αυτό που λες. Είναι ένας στίχος που μιλάει για έναν απλό έρωτα,από αυτούς που έχουμε ξεχάσει να ζούμε αυτή την εποχή (δυστυχώς) και δεν ξέρω αν ξαναζήσουμε , και βέβαια η ενορχήστρωση που έκανε ο Χρυσόστομος Καραντωνίου που είναι το παλιό στο σήμερα. Ένα άκρως ελληνικό καλαματιανό κομμάτι που πιάνει από το βορρά μέχρι το νότο.

Σε γνωρίζουμε μέσα και από την άλλη σου καλλιτεχνική ιδιότητα, αυτή του ηθοποιού. Θέλεις να μας μιλήσεις για τις ενδιαφέρουσες δουλειές που έχεις κάνει;

Είμαι πολλά χρόνια ενεργός ως τραγουδιστής βέβαια,αλλα και ως ηθοποιός – Μουσικός. Φοίτησα στις δραματικές σχολές Μαίρης Βογιατζή Τράγκα και Γιώργου Θεοδοσιάδη και μόλις τελείωσα βγήκα αμέσως στην δουλειά ερμηνεύοντας τον Αίμονα στην Αντιγόνη. Κατευθείαν στα βαθιά με έναν τόσο σημαντικό ρόλο. Ακολούθησαν πολλές θεατρικές παραγωγές πρόζες κατά βάση, μέχρι που ήρθε η πρώτη ευκαιρία να παίξω στο μιούζικαλ Escape με την Σία κοσκινά να μου δίνει έναν πολύπλευρο ρόλο. Εκεί ήταν που παντρεύτηκε το τραγούδι με την πρόζα το χορό την ερμηνεία σε ένα άλλο είδος που συμπληρώνει το ένα το άλλο. Το μιούζικαλ το λατρεύω και ελπίζω να ανθίσει περισσότερο στην Ελλάδα, Ευτυχώς έχουν γίνει μεγάλα βήματα και παραγωγές και το Ελληνικό κοινό είναι πιο εκπαιδευμένο πια. Ακολούθησα η θρυλική Evita το Me And Him ,Naked Boys Singing κ.α.

Έχεις εμφανιστεί και σε σπουδαίες μουσικές σκηνές. Είναι κάτι που θα ήθελες να συνεχίσεις;

Σαφώς είναι κάτι που θέλω να συνεχίσω να κάνω γιατί είναι η δουλειά μου ,άλλα κυρίως είναι αυτό που αγαπώ και πρεσβεύω. Είναι ο λόγος ύπαρξής μου στην τέχνη γενικότερα. Άσε που δεν μπορώ φανταστώ την ζωή μου χωρίς ήχο. Χωρίς φως. Χωρίς να μοιράζομαι αυτό που νιώθω όταν βρίσκομαι σε σκηνή η σανίδι.Είναι το δεύτερο σπίτι μου.

Ανάμεσα στη μουσική και την υποκριτική, που γέρνει η ζυγαριά για τον Δημήτρη Αϊβαλιώτη;

Το ένα συμπληρώνει το άλλο πάντα.Δεν γέρνει πουθενά όμως. Γέρνει πάντα σε αυτό που είναι να κάνω την δεδομένη στιγμή και που πρέπει να δώσω το 100% για να επιτευχθεί. Το κατά πόσο θα συμβεί αυτό που έχω στο κεφάλι μου εγώ και η ομάδα μου είναι μια άλλη ιστορία και ο παρονομαστής είναι μόνο ο κόσμος που το μοιράζομαι μαζί του.

Θεωρείς ότι γίνονται σημαντικά πράγματα για τις τέχνες και τον πολιτισμό στη χώρα μας;

Σαφώς και γίνονται όμως πιστεύω ότι η εκάστοτε κυβέρνηση θα έπρεπε να ρίχνει πιο μεγάλο βάρος στον πολιτισμό μας. Είμαστε εμείς που έχουμε δώσει τα φώτα μας παγκοσμίως και κοντεύουμε να τα σβήσουμε στην χώρα μας. Λυπηρό πολλές φορές, αλλά πιστεύω σε ένα καλύτερο αύριο όχι μόνο για την τέχνη. Είναι μια καραμέλα που ακούω συνέχεια και την πιπιλάμε καθημερινά. Σκοπός είναι λοιπόν να την γευτούμε και να μην μένουμε στην γεύση που μας δίνει γιατί είναι μόνο για λίγα λεπτά μέχρι να πιπιλήσουμε την επόμενη.

Πως βλέπεις τη νέα κατάσταση όπως αυτή διαμορφώνεται μετά την πανδημία; Και πόσο επηρεάζονται οι τέχνες, ο πολιτισμός και οι καλλιτέχνες;

Δύσκολή πολύ. Μεγάλο πλήγμα. Με τα μέτρα το ένα να διαδέχετε το άλλο..Δεν θά θελα να σκεφτώ πως όλο αυτό θα καταστρέψει τις τέχνες και τον πολιτισμό μας ούτε πως θα αλλάξει τους ανθρώπους που δουλεύουν σε αυτές μπροστά η πίσω,με τόσο αγάπη και δοτικότητα. Θέλω να βρεθεί λύση. Πρέπει να βρεθεί λύση. Είναι χρέος μας να βρεθεί.

Αν σου ζητούσαμε να περιγράψεις τον Δημήτρη Αϊβαλιώτη, τι θα έλεγες;

Ήρεμος αλλά εκρηκτικός παράλληλα μέσα στον σαικόκοσμο που έχει στο κεφάλι του. Ταξιδιάρης τοξότης με πολύ χιούμορ και αυτοσαρκασμό.. Στοιχεία που θέλω να έχουν και οι άνθρωποι που μπαίνουν στην ζωή μου για να μείνουν.

Δ.Α 29

Για να επιστρέψουμε στο τραγούδι “Μαγούλα”, να μας πεις αν είναι το πρώτο από μια σειρά νέων τραγουδιών τα οποία και θα κυκλοφορήσουν το πεόμενο διάστημα.

Είναι το πρώτο κομμάτι Προάγγελος όπως λέμε από ένα ολοκληρωμένο άλμπουμ 8 τραγουδιών που στόχος και πλάνο είναι να κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο από την νέα δισκογραφική μου στέγη Walnut Entertainment Greece. Όλη την δουλειά την υπογράφουν ο Νίκος Καραδημητρίου μουσική , και Γιάννης Μουρατίδης στίχο. Δυο νέα φρέσκα παιδιά που έχουν γράψει εξαιρετικά τραγούδια και που πιστεύω στο μέλλον θα ακούσουμε διαμάντια και απο άλλους καλλιτέχνες

Να μας μιλήσεις και για εμφανίσεις σου στο θέατρο ή, σε μουσική σκηνή, για το επόμενο διάστημα.

Είναι ρευστά όλα αυτή την στιγμή, έχοντας βέβαια ενα μπούσουλα για τον επερχόμενο χειμώνα χωρίς να μπορώ να σας πώ ημερομηνίες. Είμαστε σε συζητήσεις με την εταιρία μου και την ομάδα μου για το πως θα κινηθούμε, άλλα όλα αυτά θα δρομολογηθούν ανάλογα με τα μέτρα και την κατάσταση που ζούμε όλοι λόγο του Covid19. Θέλουμε να πιστεύουμε πως οι καλλιτέχνες ειδικότερα θα μπορούν να εργαστούν κανονικά με όλα τα μέτρα σαφώς μέχρι να αντιμετωπισθεί αυτό το φαινόμενο.

{{-PCOUNT-}}28{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ο μάνατζερ του τράπερ Τrannos καταγγέλλει απαγωγή από την ΕΛ.ΑΣ.

Θύμα άγριου ξυλοδαρμού καταγγέλλει ότι έπεσε ο μάνατζερ του...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...