Δευτέρα, 15 Απριλίου, 2024

Μπαμ στην TV με τη Μαρίνα του «Σκορπιού» και την Πέπη Τσεσμελή

Ολη η αλήθεια για την απολυμένη εργαζόμενη του music...

«Ο Σκαραβαίος»: Ο κλόουν σας

Τι θα δούμε στο «Σκαραβαίο» στο αποψινό επεισόδιο!Μια γυναίκα κάνοντας...

«Ολα στον αέρα» από τη Ζευγαρά

Η Λένα Ζευγαρά, η οποία παρασύρει με τις ερμηνείες...

Ο Χολίδης και η σύντροφός του για καφεδάκι στα νότια προάστια

Ο Χρήστος Χολίδης και η σύντροφός του Κατερίνα Γκιουζέλη...

Πλουσιότερη παραγωγή της σεζόν, το «Τρίτο στεφάνι» με την Μαρία Κίτσου και σκηνοθέτη τον Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη

Έχουν μέλλον τα θεάματα το 2020-2021 με την πανδημία του κορονοϊού ή οι 200 και πλέον θεατρικές σκηνές στην Αθήνα θα βάλουν λουκέτο; Με το υπουργείο Πολιτισμού να μην έχει ανακοινώσει ακόμη πώς θα λειτουργήσουν τα θέατρα, οι θιασάρχες από μόνοι τους εξοπλίζουν τις αίθουσές τους με νέα συστήματα εξαερισμού, ανακοινώνουν τις πρεμιέρες του Οκτωβρίου, ρισκάρουν και καλούν τον κόσμο να μη φοβηθεί το θέατρο, γιατί το μόνο που θα κολλήσει είναι ψυχική ευφορία. Αυτό που ευελπιστούν είναι η Πολιτεία να τους επιτρέψει να λειτουργήσουν με το 60% των προσφερόμενων θέσεων, γιατί αν τους επιβληθεί το 50% τούς περιμένουν χρεοκοπία και πείνα.

Την πιο πλούσια παραγωγή της σεζόν θα δούμε στο Θέατρο Παλλάς, εκεί όπου από τις 10 Οκτωβρίου ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης θα σκηνοθετήσει το «Τρίτο στεφάνι» του Κώστα Ταχτσή, με πρωταγωνίστριες τις Μαρία Καβογιάννη και το Λενιώ από τις «Άγριες μέλισσες» (Μαρία Κίτσου), τις οποίες θα πλαισιώσει και ένας εικοσαμελής θίασος ηθοποιών. Ο Λάκης Λαζόπουλος κάνει φέτος μια στροφή στο θέατρο ρεπερτορίου και επιλέγει να πρωταγωνιστήσει στο αριστούργημα του Χάρολντ Πίντερ «Προδοσία». Τη σκηνοθετική ευθύνη του έργου έχει αναλάβει ο Αιμίλιος Χειλάκης. Μαζί τους στη σκηνή του Θεάτρου Βρετάνια και η Αθηνά Μαξίμου, με την πρεμιέρα να έχει οριστεί για τις 8 Οκτωβρίου.
Ο Πέτρος Φιλιππίδης θα ανεβάσει το πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου την παράσταση «Την Πέμπτη, κύριε Γκριν» στο Θέατρο Μουσούρη και θα συμπρωταγωνιστήσει με τον δάσκαλο από τις «Άγριες μέλισσες», τον Δημήτρη Γκοτσόπουλο.

φ8 Tin Pempti Mr Green

Στο Θέατρο Βέμπο ανεβαίνει η παράσταση «Η κυρία επιθεώρηση» (σκηνοθεσία Μάκης Δελαπόρτας), στην οποία θα πρωταγωνιστήσουν οι Γιάννης Ζουγανέλης, Σοφία Μουτίδου, Ζέτα Δούκα, Νίνα Λοτσάρη, Παναγιώτης Πετράκης, Πηνελόπη Αναστασοπούλου. Ευχάριστη έκπληξη αποτελεί η συμμετοχή του τραγουδιστή Κώστα Μακεδόνα, με την πρεμιέρα να αναμένεται το πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου. Στο Θέατρο Αλκυονίς ο Σταμάτης Φασουλής θα σκηνοθετήσει τη γαλλική κωμωδία «Εταιρία διαζυγίων» και η αυλαία θα ανοίξει στις 17 Οκτωβρίου με τους Αντώνη Λουδάρο, Μέμο Μπεγνή και Ματίνα Νικολάου, την οποία γνωρίσαμε καλύτερα από την εκπομπή «Καλό μεσημεράκι» του Νίκου Μουτσινά.

φ3 7436 MAKIS DELAPORTAS NINA LOTSARI 15112019

Στις 15 Οκτωβρίου έχει οριστεί η πρεμιέρα για τη ρομαντική κωμωδία «Ξυπόλητοι στο πάρκο» στο Θέατρο Νέος Ακάδημος, με τους Αργύρη Αγγέλου, Βασιλική Τρουφάκου, Ελένη Κρίτα, Αρη Λεμπεσόπουλο σε σκηνοθεσία Ρένιας Εσκενάζυ. Στον ίδιο χώρο θα δούμε και την «Ποντικοπαγίδα» της Αγκαθα Κρίστι, με τους Μαρία Κωνσταντάκη, Δανάη Λουκάκη, Ράνια Οικονομίδου, Σήφη Πολυζωίδη, Νίκο Πουρσανίδη, Αποστόλη Τότσικα. Ο Σωτήρης Χατζάκης διασκευάζει θεατρικά και σκηνοθετεί το σενάριο του Τάσου Λειβαδίτη και του Κώστα Κοτζιά, πάνω στο οποίο βασίστηκε η ταινία «Συνοικία το όνειρο». Η παράσταση θα ανεβεί στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο στις 9 Οκτωβρίου, με τους Μάνο Βακούση, Γιώργη Τσαμπουράκη, Χαρά-Μάτα Γιαννάτου, Μαρία Φιλίππου. «Όποιος θέλει να χωρίσει… να σηκώσει το χέρι του», το πρώτο θεατρικό συγγραφικό και σκηνοθετικό εγχείρημα του Γιώργου Καπουτζίδη, με πρωταγωνιστές τους Γιάννη Κουκουράκη, τον Κωνσταντή από τις «Αγριες μέλισσες», Αλεξάνδρα Ταβουλάρη, Πάνο Νάτση και Κατιάνα Μπαλανίκα, στο Θέατρο Ηβη από 1ης Οκτωβρίου. Το Θέατρο Πορεία θα ανεβάσει από τις 7-18 Οκτωβρίου για τρίτη χρονιά τον «Γιούγκερμαν» του Μ. Καραγάτση, με τον Γιάννη Στάνκογλου στον ομώνυμο ρόλο, ενώ στο πλευρό του θα έχει τη Ζέτα Μακρυπούλια, καθώς για ένα όμορφο κορίτσι γίνονται όλα.

Στο ίδιο θέατρο θα παρακολουθήσουμε το σκηνοθετικό εγχείρημα του Αργύρη Πανταζάρα (του γνωστού μας Θέμη από το «Κόκκινο ποτάμι») «This is not Romeo & Juliet». Η εν λόγω παράσταση επρόκειτο να ανεβεί την προηγούμενη σεζόν, κάτι το οποίο δεν επετεύχθη εξαιτίας των γνωστών γεγονότων του κορονοϊού. Η πρεμιέρα αναμένεται στις αρχές Οκτωβρίου, ενώ τον ρόλο της Ιουλιέτας καλείται να υποδυθεί η Έλλη Τρίγγου, η γνωστή μας Ασημίνα από το Διαφάνι!

φ5 1430 GIANIS STANKOGLOY ZETA MAKRIPOYLIA 13122018

Το «Από Σμύρνη… Σαλονίκη», που έγραψε και σκηνοθέτησε η Μιμή Ντενίση, επανέρχεται φέτος στον Ελληνικό Κόσμο. Συμπρωταγωνιστούν οι Αλέξανδρος Αντωνόπουλος, Γιώργος Αρμένης, Γιάννης Τσιμιτσέλης, Κατερίνα Γερονικολού, Κωνσταντίνα Μιχαήλ. Λόγω της απώλειας της μητέρας της Μιμής η πρεμιέρα ίσως καθυστερήσει… Στη λεωφόρο Αλεξάνδρας και στο Θέατρο Ζήνα ο Πέτρος Ζούλιας θα σκηνοθετήσει την «Παγίδα» του Ρομπέρ Τομά, με πρωταγωνιστές τον Βλαδίμηρο Κυριακίδη από τη «Μουρμούρα», τον Λεωνίδα Κακούρη, την Εφη Μουρίκη, τον Γιώργο Κωνσταντίνου, τη Μαρία Αντουλινάκη και τον Κωνσταντίνο Γιαννακόπουλο.

Στο Θέατρο Χώρα θα συνεχιστεί και η «Μαρίκα», που έγραψε και σκηνοθέτησε ο Πέτρος Ζούλιας, με τη Νένα Μεντή στον ομώνυμο ρόλο της υπέροχης ηθοποιού Μαρίκας Κοτοπούλη. Στο Alhambra ο Χάρης Ρώμας διασκευάζει και σκηνοθετεί την κωμωδία «Ο Κλέαρχος, η Μαρίνα και ο κοντός» των Νίκου Τσιφόρου και Πολύβιου Βασιλειάδη. Ο ίδιος θα πρωταγωνιστήσει στην παράσταση μαζί με τους Γιώργο Γαλίτη, Τάνια Τρύπη. Στη Νέα Σκηνή θα δούμε τον «Γυάλινο κόσμο» του Τενεσί Ουίλιαμς, με τους Ολια Λαζαρίδου, Λένα Παπαληγούρα και Αναστάσιο Ροϊλό, τον αγαπημένο μας Νικηφόρο από το Διαφάνι. Η Σοφία Σπυράτου σκηνοθετεί στο Θέατρο Βεάκη το κείμενο του Ακη Δήμου, με τίτλο «Κάποτε στον Βόσπορο», με τους Κατρανίδη, Μάινα, Πιατά, Παπαζήση, Χοροζίδου, Καρακάση, Μουμούρη, Παπαθωμά, Παντούση. Στο Θέατρο Ακροπόλ θα δούμε, επίσης, το γνωστό έργο του Μπομαρσέ «Ο κουρέας της Σεβίλης», με τους Βασίλη Χαραλαμπόπουλο και Φάνη Μουρατίδη.

φ2 Poster without title MIN scaled

Η Κάτια Δανδουλάκη έψαχνε γι’ αυτήν τη σεζόν να ερμηνεύσει έναν μονόλογο και τελικά, όπως όλα δείχνουν, αυτός θα είναι το «Καινούργιο σπίτι» των Ρέππα – Παπαθανασίου, ενώ στο Θέατρο Εμπορικόν θα ανέβουν «Οι μάγισσες του Σάλεμ» του Αρθουρ Μίλερ, με τους Νικήτα Τσακίρογλου, Ακη Σακελλαρίου, Ρένια Λουιζίδου, Ιωάννα Παππά, Γεράσιμο Σκαφιδά. Εκεί θα δούμε και το αριστούργημα του Μπρεχτ «Ο καλός άνθρωπος του Σετσουάν», ένα από τα κορυφαία έργα της παγκόσμιας δραματουργίας, που συνεχίζει για τρίτη χρονιά την εξαιρετικά επιτυχημένη πορεία του.

Ο Δημήτρης Καταλειφός θα μετακομίσει στο Σύγχρονο Θέατρο, όπου θα παρουσιάσει το αριστούργημα του Μπέκετ «Τέλος του παιχνιδιού». Στο Θέατρο Κάππα ο Σπύρος Παπαδόπουλος θα επαναλάβει για πέμπτη χρονιά το επιτυχημένο «Δείπνο ηλιθίων», με τον ίδιο θίασο (Σπύρος Παπαδόπουλος, Πυγμαλίωνας Δαδακαρίδης, Δημήτρης Μαυρόπουλος, Βασίλης Ρίσβας, Αννα Μενενάκου, Χρήστος Σπανός). Στο Μικρό Παλλάς θα απολαύσουμε τη Χαρούλα Αλεξίου, η οποία θα ερμηνεύσει τον μονόλογο «Μεταμφίεση» του Βαγγέλη Χατζηγιαννίδη, ενώ στο «Μιχάλης Κακογιάννης» η σεζόν θα ανοίξει με την επανάληψη της «Ιστορίας χωρίς όνομα» που σκηνοθέτησε ο Κώστας Γάκης, με τους Τάσο Νούσια, Μπέτυ Λιβανού. Εν συνεχεία, το θέατρο θα φιλοξενήσει τον «Καποδίστρια» με τον Τάσο Νούσια στον ομώνυμο ρόλο. Με τη βοήθεια του Ιδρύματος Ωνάση, ο Βασίλης Μπισμπίκης ετοιμάζει το Νέο Cartel στην ίδια γειτονιά. Εκεί θα δούμε τις πετυχημένες παραστάσεις «Ανθρωποι και ποντίκια» και «Αρης». Επίσης, από τον Ιανουάριο του 2021 θα δούμε τα «Κόκκινα φανάρια», που έχουν επιχορηγηθεί από πέρυσι αλλά λόγω ιού δεν ανέβηκαν ποτέ.

φ9 prodosia lazopoylos maximoy cheilakis 1 scaled

Το Εθνικό Θέατρο θα λειτουργήσει με επαναλήψεις. Οπως δεσμεύτηκε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Δημήτρης Λιγνάδης, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει δύο παραστάσεις που άρχισαν την προηγούμενη σεζόν και σταμάτησαν κατά τη διάρκεια του lockdown λόγω κορονοϊού. Έτσι, θα απολαύσουμε ξανά το έργο των Ρέππα – Παπαθανασίου «Φεγγάρι από χαρτί». Εν συνεχεία, τη σκυτάλη θα πάρουν ο Στάθης Λιβαθινός, που θα σκηνοθετήσει τη «Ζωή του κύριου Μολιέρου» με τον Σταμάτη Φασουλή να αναλαμβάνει τον πρωταγωνιστικό ρόλο, καθώς επίσης και ο Δημήτρης Τάρλοου, που θα ανεβάσει τον «Κοτζάμπαση του καστρόπυργου» του Μ. Καραγάτση, με τον Γιώργο Χριστοδούλου να ενσαρκώνει τον κεντρικό ήρωα του έργου.

φ10 0643 PSIXRAMI NTENISI MAKALIAS 03122019

{{-PCOUNT-}}18{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το σατανικό σχέδιο μητέρας, η οποία κατήγγειλε τον πρώην σύζυγό της για σεξουαλική κακοποίηση του 4χρονου γιου τους

Με τη «βούλα» του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών απαλλάχτηκε από...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...

ΗΠΑ: Ζευγάρι αδιανόητης διαστροφής

Παντρεμένη νοσοκόμα και ο σύζυγός της, που έχουν δύο...

Και η Καίτη Κουτσολιούτσου δήλωσε άγνοια για το σκάνδαλο της εταιρίας, την οποία μιμήθηκε και η Hermès

Δημιουργική… έμπνευση ακόμη και στον οίκο Hermès είχαν προκαλέσει...

Νοσοκόμα επιστρέφει στις ταινίες πορνό έπειτα από 15 χρόνια αποχής…

Επιστρέφει στις «ρίζες» της η 38χρονη Σάντι Σάμερς, που...

Παρίστανε την ανήλικη για να… πάει με πιτσιρίκια

Τη 14χρονη μαθήτρια υποδυόταν στο Snapchat η 23χρονη Αλίσα...

Ο ανάδρομος στο νέο συμβόλαιο με το Mega και η Ελένη που μόλις… ξύπνησε

Αφιλτράριστη Μενεγάκη και ανάδρομος Ερμής! Μπορεί η Ελένη Μενεγάκη...