Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Η κίνηση στα social media από Λάλο και Μαυρίδου που επιβεβαιώνει την...

Το αποκλειστικό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Espresso» για τον χωρισμό-βόμβα...

Είναι πολλά τα λεφτά για το «GNTM», Ηλιάνα

Μαύρες πλερέζες... για την Ηλιάνα Παπαγεωργίου, καθώς το «GNTM»...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Οι έφοδοι στα καταφύγια του σατανικού Παφ Ντάντι σε Λος Αντζελες και...

Φύλλο και φτερό έκαναν οι ομοσπονδιακοί πράκτορες τις βίλες...

Κώστας Μπούμπας: «Ο κόσμος έχει ανάγκη τις παρελάσεις»

Η γνωριμία με τον Κυριάκο Βελόπουλο, το πρώτο επαρχιακό δελτίο ειδήσεων, ο Πανσερραϊκός, οι εκπομπές τηλεπωλήσεων και το stand up comedy.

Μπορεί στην «κούρσα των τηλεπωλήσεων» να έρχεται δεύτερος μετά τον αρχηγό του, τον Κυριάκο Βελόπουλο, όμως τον ξεπερνά στην γκάμα… Έχει πουλήσει από σπιρουλίνα μέχρι φίλτρα νερού. Κατέληξε ότι «μία ώρα τηλεπώλησης είναι σαν οκτάωρο σκάψιμο».
Αυτό λέει στην «Espresso» ο «πρίγκιπας του τηλεμάρκετινγκ», παρουσιαστής εκπομπών σε περιφερειακούς σταθμούς της Μακεδονίας, εκφωνητής αγώνων, καλλιτέχνης stand up comedy, μίμος της φωνής του Ανδρέα Παπανδρέου και βουλευτής της Ελληνικής Λύσης του νομού Σερρών Κώστας Μπούμπας.

Ένας υπερδραστήριος άνθρωπος, που, κατά δήλωσή του, εκφώνησε το πρώτο επαρχιακό δελτίο ειδήσεων το 1989 και παρουσίασε στο κοινό, στην πρώτη του συνέντευξη, τον Αντώνη Ρέμο, το 1990 στις Σέρρες. «Είμαι πολυσουγιάς» λέει σχολιάζοντας τον εαυτό του.

Διεισδυτικός

Ως παρουσιαστής συνεργάστηκε τηλεοπτικά με τη νυν υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Φωτεινή Αραμπατζή, την οποία επιπλέον θεωρεί και την ωραιότερη γυναίκα στη Βουλή. Ο βουλευτής Κώστας Μπούμπας είναι αποκαλυπτικός και διεισδυτικός στα κοινοβουλευτικά του κι αυτό τον καθιστά έναν από τους σημαντικότερους βουλευτές του Κυριάκου Βελόπουλου.

Παντρεύτηκε «από έρωτα» τη Θεσσαλονικιά δασκάλα Μαρία Χρυσάφη. Εχουν δύο παιδιά, τον 26χρονο δικηγόρο Γιάννη και τη 19χρονη Θεοπούλα – Διονυσία, φοιτήτρια Αρχαιολογίας.

φ2

Ο Κώστας Μπούμπας έκανε περιγραφή και παρουσίαση παρελάσεων στον νομό του για 20 χρόνια. Δικαιούται λοιπόν να λέει ότι είναι «λάθος η κατάργηση των παρελάσεων» και αναρωτιέται αν ο Μητσοτάκης θα επιτρέψει φέτος τα… χριστουγεννιάτικα κάλαντα!

Πώς γνωριστήκατε με τον Κυριάκο Βελόπουλο;

Με τον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης Κυριάκο Βελόπουλο γνωριστήκαμε πριν από 23 χρόνια. Ήταν το 1997, όταν μίλησε στις Σέρρες παρουσία πλήθους κόσμου που ήρθε να τον ακούσει -πρωτοφανές για την εποχή- για εθνικά ζητήματα, για τη Μακεδονία. Φανταστείτε και ο ίδιος απόρησε με τον κόσμο που είχε από τότε.

Ομολογώ ότι ως δημοσιογράφος εντυπωσιάστηκα από τις βαθιές γνώσεις του, την απήχηση και τη δυναμική που είχε. Έκτοτε επικοινωνούσαμε, γίναμε φίλοι, τον καλούσα σε συνεντεύξεις, ώσπου το 2010 μου έκανε επίσημη πρόταση να είμαι υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Σερρών με τον συνδυασμό του («Καθαρά Χέρια») στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, όπου ο ίδιος θα ήταν υποψήφιος περιφερειάρχης. Είμαι από τους πιο παλιούς φίλους του προέδρου, που τον πίστεψα, τον ακολουθώ πολλά χρόνια και φυσικά δικαιώθηκα και με την εκλογή μου ως βουλευτής της Ελληνικής Λύσης. Δεν θα ξεχάσω τις εκπομπές μαζί του. Για μένα ήταν και είναι φροντιστήριο.

Πώς νιώθετε που είστε ο μοναδικός βουλευτής του κόμματος στην περιφέρεια; Βαρύ το φορτίο;

Είμαι βουλευτής Σερρών, ενός καθαρά αγροτικού νομού, και είμαι υπερήφανος για τους συντοπίτες μου. Έχω μεγάλη ευθύνη για την ιδιαίτερη πατρίδα μου, αλλά ειλικρινά αισθάνομαι ότι υπηρετώ όλη την επαρχία της επικράτειας. Το κόμμα μου εξάλλου είναι το μοναδικό που έχει έδρα τη Θεσσαλονίκη. Είναι δηλαδή το μοναδικό κόμμα περιφέρειας.

Σε επίκαιρη ερώτηση που κάνατε στη Βουλή, για την πρώτη κατοικία, αποκαλύψατε κάτι συγκλονιστικό. Μπορείτε να μας πείτε τι;

Στις Σχολές Δικαστών υπάρχει εντολή από τους παλιούς δικαστές που διδάσκουν, με «κείμενο επιμόρφωσης» προς τους νέους δικαστές, στις δίκες για την πρώτη κατοικία να υποστηρίζουν τις τράπεζες και να προσάπτουν ενδεχόμενο δόλο στους δανειολήπτες.
Ο ίδιος ο υπουργός το παραδέχτηκε, αλλά, όπως είπε, δεν μπορούμε να παρέμβουμε στη δικαστική εξουσία. Όπως αντιλαμβάνεστε, το θέμα είναι εθνικό και άκρως σοβαρό και επικίνδυνο. Έχει να κάνει με την Ελληνική Δημοκρατία. Μπορεί να το φέραμε στη Βουλή, αλλά εδώ πρέπει να τοποθετηθούν όλα τα κόμματα. Αν δεν πάρει θέση όλο το φάσμα των κομμάτων για να το καταδικάσει εμπράκτως, τότε δεν έχουμε ειλικρινά λόγο ύπαρξης ως βουλευτές. Το «κεραμίδι» είναι ιερό και έχουμε χρέος να προστατεύσουμε το καταφύγιο της ελληνικής οικογένειας.

Φέτος αποφασίστηκε να μη γίνουν παρελάσεις στην εθνική επέτειο. Εσείς που έχετε κάνει εκφωνητής παρελάσεων στις Σέρρες τι λέτε για αυτή την απόφαση της κυβέρνησης;

Λάθος η απόφαση να μη γίνουν φέτος οι παρελάσεις λόγω κορονοϊού. Με τα απαιτούμενα μέτρα προστασίας θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν. Ο συνωστισμός στα αεροπλάνα και στο μετρό που χρησιμοποιώ κι εγώ σχεδόν καθημερινά, πιστέψτε με, είναι πολύ μεγάλος και μας πείραξαν οι παρελάσεις; Ως παρουσιαστής περιγράφω παρελάσεις πάνω από 20 χρόνια. Στην παρέλαση τα συναισθήματα δεν περιγράφονται. Ο κόσμος έχει ανάγκη να γιορτάσει και να τιμήσει τις εθνικές επετείους, πολλώ δε μάλλον τώρα, που διανύουμε κρίσιμη περίοδο στα εθνικά μας θέματα με την Τουρκία.

Το ηθικό και το εθνικό φρόνημα φέρνει ανάταση της ψυχολογίας και αυτό είναι το παν για ένα έθνος που σέβεται την ιστορία του. Αδικαιολόγητος φόβος η απαγόρευση των παρελάσεων. Το καλοκαίρι έγιναν μαζικές πτήσεις με χιλιάδες στοιβαγμένους επιβάτες στις τριπλές θέσεις των γεμάτων αεροπλάνων με πληρότητα 100% από το εξωτερικό και τώρα μας πείραξαν οι παρελάσεις; Άραγε τα κάλαντα θα επιτραπούν τα Χριστούγεννα;

φ3

Ποια τα καλά και ποια τα λάθη της κυβέρνησης; Τον Μητσοτάκη πώς τον κρίνετε;

Αυτή η κυβέρνηση διακατέχεται από βιασύνη. Θετικό ότι θέλει να αλλάξει το δημόσιο σύστημα που υποφέρει δεκαετίες. Αρνητικό ότι δεν θέτει βάσεις, ικανοποιεί προσωπικά συμφέροντα ημετέρων και δεν σηκώνει ανάστημα στα εθνικά μας θέματα.
Για τη Συμφωνία των Πρεσπών να μη μιλήσω, αλλά η Ν.Δ. κοροϊδεύει ασύστολα τον εαυτό της και τους ψηφοφόρους της. Σε πολλά μας αντιγράφει, βλέπε λαθροεισβολείς (ακατοίκητα νησιά, τείχος στον Έβρο κ.ά.), όπως και στον πρωτογενή τομέα υιοθετεί προτάσεις του Βελόπουλου. Το λογότυπο που θα έβαζα στην κυβέρνηση είναι ότι σε πολλά δεν λέει ψέματα, απλώς καθυστερεί την αλήθεια.

Στα Ελληνοτουρκικά πέρασαν οι κακές ημέρες ή θα έρθουν χειρότερες;

Για τα Ελληνοτουρκικά δεν υπάρχει τέλος. Αν πέσουμε στην παγίδα και πάμε σε διάλογο, θα οδηγηθούμε σε νέο «mea culpa», όπως το 1988. Κατά την προσωπική μου εκτίμηση, όπως και τότε, ο στόχος είναι η θέση «Μπάμπουρας», 10 ναυτικά μίλια από τη Θάσο, που είναι καθαρά στα δικά μας ύδατα και εκεί βρίσκεται το μεγαλύτερο κοίτασμα.
Θέλουν να μας απαγορεύσουν να κάνουμε εξόρυξη ανοιχτά του Πρίνου, που ήδη αντλούμε πετρέλαιο εδώ και 40 χρόνια. Επιτέλους να ανακηρύξουμε την ΑΟΖ με την Κύπρο. Μετά τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές εκτιμώ ότι θα ενταθεί και πάλι η κατάσταση στο Αιγαίο. Αυτή τη στιγμή έχει γίνει συμφωνία Τραμπ – Ερντογάν για προσωρινή ανάπαυλα μέχρι τις εκλογές.

Φοβάστε τον κορονοϊό; Είχατε κάποιον δικό σας που νόσησε;

Δεν φοβάμαι τον ιό, φοβάμαι την «κλειδαρότρυπα», δηλαδή το ηλεκτρονικό φακέλωμα με αφορμή τον ιό.

Ξέρω ότι έχετε παρουσιάσει τα πάντα στην τηλεόραση. Είστε παρουσιαστής τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών εκπομπών από το 1989, κυρίως τηλεμάρκετινγκ. Ταλέντο οι τηλεπωλήσεις;

Κάνω τηλεόραση από μικρός. Λέγεται ότι έκανα το πρώτο δελτίο ειδήσεων (24 Αυγούστου 1989) στην Ελλάδα, στην TVS, ένα 24ωρο πριν βγει δελτίο από την Αθήνα. Εχουν δει πολλά τα μάτια μου. Η πρώτη συνέντευξη του Αντώνη Ρέμου ήταν σε μένα (1990, Σέρρες). Από τις εκπομπές μου πέρασαν μεγάλες προσωπικότητες. Πρόσφατα έκανα εκπομπή σε διάφορα μέρη σε όλη την Ελλάδα, ονόματι «Δίκτυο διαδρομών».

Έχω συνεργαστεί με πολλά κανάλια. Ήμουν επτά χρόνια διευθυντής σε δημοτική τηλεόραση και έχω συνεργαστεί τηλεοπτικά με τη νυν υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Φωτεινή Αραμπατζή. Με το τηλεμάρκετινγκ, που πραγματικά θέλει ταλέντο, έκανα εκπομπές στο Αρτ και σε άλλα κανάλια προωθώντας από σπιρουλίνα και μέχρι πρότινος φίλτρα νερού… Να το κοινό μας χαρακτηριστικό με τον πρόεδρο Βελόπουλο.

Οι εκπομπές πώλησης. Είχα την τύχη και την τιμή να κάνουμε και μερικές εκπομπές μαζί και να παρουσιάσω βιβλία του. Αυτός βέβαια είναι κορυφή. Συνδυάζει μελέτη, αποκαλύψεις και προώθηση. Ο πρόεδρος, άσ’ το, είναι μοναδικός. Έχει τρέλα γι’ αυτό που κάνει. Την ίδια που έχω και εγώ βέβαια. Η εκπομπή τηλεπώλησης προϋποθέτει μεγάλη ικανότητα. Μία ώρα να κάνεις και μετά είσαι σαν να έσκαβες οκτάωρο. Είσαι ντοπαρισμένος.

Πώς κρίνετε τα χιλιάδες παιδιά που συνωστίζονται στα ριάλιτι; Τα παιδιά σας θα τα αφήνατε να πάνε;

Σκοπός είναι να τα γαλουχήσω ώστε να μη μου πουν ότι θέλουν να πάνε. Είμαι υπέρ του θεάματος, αλλά να έχει ποιοτικά χαρακτηριστικά. Αυτές οι εκπομπές είναι άνευ ουσίας, φτηνιάρικες και επιδερμικές. Μόνο για κουτσομπολιό χωρίς ουσία. Λανθασμένα πρότυπα για τους νέους.

Από όσο γνωρίζω, έχετε και εσείς καλλιτεχνικές αναζητήσεις.

Έχω καλλιτεχνική φλέβα μέσα μου. Έχω κάνει stand up comedy, γράφω σατιρικά τραγούδια και μπορώ να μιμηθώ φωνές. Η πρώτη μου εμφάνιση ήταν στην Πλάκα, το 1984, όταν μου το πρότεινε ο Γιάννης Αργύρης, για όσους τον θυμούνται. Δεν θα ξεχάσω στο Γυάλινο Θέατρο την έκπληξη του Δημήτρη Τσοβόλα, που τον θεωρώ από τους πιο έντιμους πολιτικούς, όταν τον καλωσόρισα με τη φωνή του Ανδρέα Παπανδρέου. Έκανα εμφανίσεις με τον Αντύπα, τον Σταμάτη Κόκοτα, τον Λεωνίδα Βελή και άλλους. Είμαι υπέρ της σάτιρας που περνάει σημαντικά μηνύματα, αλλά λέω όχι στο φθηνό θέαμα. Δεν θα ξεχάσω την προτροπή του αείμνηστου Χάρρυ Κλυνν, αλλά και του αείμνηστου Τζίμη Πανούση να ασχοληθώ περισσότερο.

Μιλήστε μου λιγάκι για την οικογένειά σας.

Παντρεύτηκα από έρωτα τη Θεσσαλονικιά δασκάλα της ζωής μου, τη Μαρία Χρυσάφη, όνομα και πράγμα. Πορευόμαστε χρόνια, γιατί απλά έχουμε διαφορετικά ενδιαφέροντα. Ακούγεται περίεργο, αλλά είναι αλήθεια. Την ευχαριστώ που με ανέχεται τόσα χρόνια, καθώς «είμαι πολυσουγιάς», όπως με αποκαλούν, και ιδιότροπος στον τρόπο σκέψης.

Η ζωή μου είναι τεθλασμένη. Με έρωτες, με έντονες διακυμάνσεις, πίκρες αλλά και χαρές που με γέμισαν όμορφα συναισθήματα. Εχασα τον πατέρα μου νωρίς, ήταν μόλις 58 χρονών, και έπρεπε να είμαι κοντά στη μαμά και στον αδελφό μου. Εκανα πολλές δουλειές. Ο μεγάλος μου έρωτας είναι το ραδιόφωνο, με αμέτρητες εκπομπές και άλλες πόσες εκφωνήσεις διαφημίσεων. Είχα και τα μικρόφωνα στον Πανσερραϊκό για να εμψυχώνω την ομάδα. Αγάπη έχω και για τη σκυλίτσα μου, τη Μάντη, αδεσποτάκι που το υιοθετήσαμε το 2012.

Ποια είναι η ωραιότερη γυναίκα της Βουλής σήμερα;

Υπάρχουν πολλές όμορφες γυναίκες στη Βουλή. Και στην Ελληνική Λύση έχουμε τις τρεις όμορφες βουλευτίνες. Σε όλα τα κόμματα υπάρχει η όμορφη θηλυκή παρουσία. Πολύ όμορφες είναι οι δύο προεδρίνες μας στις επιτροπές, η Διονυσία Αυγερινοπούλου και η Ζέττα Μακρή. Η πιο όμορφη υπουργός είναι η Φωτεινή Αραμπατζή. Η πιο όμορφη της Βουλής είναι η Ελληνική Λύση, με τσαχπινιά και χάρη, και της χώρας η Ελληνική Δημοκρατία. Όλα γένους θηλυκού.

{{-PCOUNT-}}38{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Το «κατηγορώ» μητέρας κοριτσιού ΑμεΑ με το σπάνιο νευρολογικό σύνδρομο Rett προς τον Αδωνη Γεωργιάδη

Σοκ προκαλεί σε χιλιάδες ασθενείς αλλά και γονείς παιδιών...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....