Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Πανικός στο Romeo με Λε-Πα, Κοκκίνου, Μεταξά

Με το δεξί και διώχνοντας κόσμο άρχισαν οι νυχτερινές...

Αφυπνίστηκαν οι ελπίδες για τον Δημήτρη Κόκοτα

Σημάδια αισιοδοξίας στην προσπάθεια αφύπνισης του Δημήτρη Κόκοτα. Θετικές...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Τετάρτη 24 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Δώστε στο ταίρι σας την ασφάλεια, την προστασία...

Δημήτρης Στρέπκος: «Η μόδα, το social life και η διασκέδαση πρέπει να… πεθάνουν»

Η πανδημία «χτυπάει» αλύπητα τον χώρο της μόδας και ο σχεδιαστής Δημήτρης Στρέπκος, του fashion brand Celebrity Skin, μιλάει στην «Espresso» και τον Ηλία Μαραβέγια για το πώς βιώνουν ο ίδιος και οι συνεργάτες του τις δυσκολίες της περιόδου που διανύουμε σε συνδυασμό με την αβεβαιότητα της επόμενης μέρας.

«Σε προσωπικό επίπεδο ήμουν 70 μέρες σε καραντίνα, μόνος μου. Τα είδα όλα… Δεν έβγαινα καθόλου έξω, γιατί έχω περάσει ένα πρόβλημα υγείας και φοβόμουν πολύ. Σε επίπεδο δουλειάς, τα πράγματα είναι πάρα πολύ δύσκολα, γιατί έχουν σταματήσει τα πάντα διεθνώς, επιδείξεις δεν γίνονται, ούτε άλλες διοργανώσεις μόδας όπως τα Fashion Weeks. Ενα show που θα έκανα στη Ρουμανία ακυρώθηκε, είχα πλάνα για την Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης, αλλά ακυρώθηκαν κι αυτά, τα showrooms είναι κλειστά, γάμοι γίνονται ελάχιστοι, εκδηλώσεις το ίδιο… Οι εργαζόμενοι στον χώρο μας υποφέρουν. Εγώ, ωστόσο, επειδή δεν είμαι μόνο designer αλλά επίσης art director και stylist, κάνω κοστούμια για θεατρικές παραστάσεις, βιντεοκλίπ, και επιβιώνω από αυτές τις δραστηριότητες… Όσο για την Πολιτεία, δεν μας έχει βοηθήσει καθόλου…» μας λέει με τον χειμαρρώδη λόγο του.

«Με τον Covid είναι σαν να… φταίει η τέχνη» συνεχίζει ο σχεδιαστής, περνώντας σε περισσότερες πληροφορίες: «Η μόδα, το social life, η διασκέδαση… όλα πρέπει να… πεθάνουν. Οπότε, όσοι έχουν σχέση με make up, μαλλιά, styling, ρούχα, σχεδιαστές, νυχτερινά κέντρα, τραγουδιστές βρίσκονται σε απόγνωση, γενικά οι καλλιτέχνες. Όλη η showbiz υποφέρει… Οι άνθρωποι του χώρου που συναναστρέφομαι μου λένε ότι δεν υπάρχουν πλέον ευκαιρίες και προτάσεις, κι αν υπάρχουν κάποιες είναι πολύ πιο κάτω από αυτές που έχουν συνηθίσει. Εγώ θέλω πάντα να είμαι αισιόδοξος, αλλά σταδιακά και η αισιοδοξία υποχωρεί. Κρατάω πάντως ένα καλό vibe μόνο, γιατί συνήθως όταν γίνεται κάτι πολύ δύσκολο, κάτι πολύ καλό έρχεται στο τέλος…»

Το brand Celebrity Skin μετράει ήδη έντεκα χρόνια δυναμικής παρουσίας στον χώρο της μόδας και ο Δημήτρης Στρέπκος, ο οποίος διαθέτει και πτυχίο Ελληνικής Φιλολογίας, θεωρείται πλέον από τους λίγους σχεδιαστές στην Ελλάδα με fashion ID, δηλαδή βλέπει κάποιος τα ρούχα του και τα αναγνωρίζει αμέσως.

«Εγώ ακολούθησα ένα στιλ θεατρικό, celebrity skin θα πει “επώνυμο δέρμα”, θεωρώ πως το ρούχο είναι δέρμα και celebrity κάθε άνθρωπος που έχει ταυτότητα. Εκανα κάτι μη εμπορικό, σε μια εποχή που όλοι έκαναν εμπορικά ρούχα και συνεχίζω να το υποστηρίζω έντεκα χρόνια μετά…» εξηγεί ο ίδιος και κατόπιν θυμάται κάποιες ευτυχισμένες στιγμές από την πορεία του.

«Στην πασαρέλα των Celebrity Skin έχουν περπατήσει πολλοί, από την Εφη Παπαθεοδώρου, κάτι που με συγκίνησε, έντυσα επίσης τη Μίρκα Παπακωνσταντίνου και τον Δημήτρη Πιατά. Για μένα το να ντύνω αυτούς τους ανθρώπους ήταν… μυθικό. Η Αιμιλία Υψηλάντη μού έκανε πασαρέλα. Δεν μπορώ να τα ξεχάσω αυτά… Έχουν βάλει ρούχα μου η Καραμπέτη, η Παπούλια, η Ζουγανέλη. Τα αγαπάω πολύ αυτά τα πρόσωπα. Και την Αντα Λιβιτσάνου, που ήταν η πρώτη celebrity που με εμπιστεύτηκε. Δεν γίνεσαι τίποτα από μόνος σου, όλα είναι ομαδική δουλειά. Στο brand Celebrity Skin βλέπεις εμένα, από πίσω μου όμως είναι μια ολόκληρη ομάδα. Δεν προχωράς με το εγώ, προχωράς με το εμείς» τονίζει.

Το hardcore «GNTM», ο «Bachelor» και η Έλενα Χριστοπούλου

Σχεδόν σε κάθε επεισόδιο του «GNTM» οι δημιουργίες του Δημήτρη Στρέπκου βρίσκονται σε πρώτο πλάνο στις φωτογραφίσεις των διαγωνιζόμενων μοντέλων. Ο ίδιος διατηρεί χρόνια συνεργασία με τη στιλίστρια του reality του Star Βάνα Νεοφώτιστου, ενώ -όπως μας λέει- έδινε ρούχα ακόμη και στο παλιό «Next Top Model» του ΑΝΤ1.

«Το “GNTM” είναι νομίζω ένα hardcore reality για τον κόσμο της μόδας, που έχει ενδιαφέρον. Είναι όμως κυρίως reality, δεν άπτεται τόσο πολύ της μόδας, κατά τη γνώμη μου. Οτι κάποιοι καταξιωμένοι άνθρωποι βρίσκονται εκεί και δουλεύουν είναι καλό, αλλά επειδή πρόκειται για τηλεόραση που θέλει να κάνει νούμερα κάποιες συμπεριφορές που βλέπουμε είναι λίγο ακραίες, κάτι που δεν με βρίσκει σύμφωνο» εξηγεί ο σχεδιαστής. Και συνεχίζει: «Ειδικά φέτος θεωρώ πως είναι λίγο πιο πολύ reality από άλλες χρονιές. Μου άρεσε που βάλανε αγόρια στο παιχνίδι, αλλά το στηρίζουν στο reality στοιχείο πιο πολύ. Σε κάποια επεισόδια θυμίζει “Big Brother”. Στο “GNTM” μου άρεσε πολύ η Ελενα Χριστοπούλου, την αγαπώ. Και φέτος μου λείπει από την εκπομπή. Βλέπω το “My Style Rocks” επειδή είμαι τεράστιος φαν της».

Όσο για τον πρώτο Ελληνα «Bachelor» του Alpha, ο Δημήτρης Στρέπκος τον ξέρει από παλιά κι έχει πολλά να μας πει: «Τον Παναγιώτη Βασιλάκο τον γνώρισα πολλά χρόνια πριν, γιατί ήταν η σχέση ενός μοντέλου που συνεργαζόμουν. Στην πρώτη μας συνάντηση του είχα πει να γίνει μοντέλο, γιατί ήταν από τότε συγκλονιστικά όμορφος. Έκτοτε γίναμε φίλοι και μιλάμε… Είναι υπέροχο πλάσμα, του πάει ο ρόλος του “Bachelor”… Επειδή τον ξέρω, πιστεύω πως είναι ο εαυτός του. Έτσι είναι γενικά, φιλικός, ερωτικός με τις γυναίκες… Τώρα το reality ως concept δεν μου αρέσει. Το βρίσκω λίγο σαχλό, αλλά μέσα σε όλο αυτό ο Παναγιώτης είναι διαμάντι που λάμπει. Δεν πιστεύω παρ’ όλα αυτά ότι μπορεί να ερωτευτεί μέσα στο reality… Και να θέλεις, με όλες αυτές τις κάμερες γύρω σου είναι μάλλον δύσκολο…» σημειώνει ο Mr Celebrity Skin.

panagiotis vasilakos

«Και… σακί να βάλει η Κουντουρά πάλι θα είναι στιλάτη!»

Όταν τον ρωτάμε αν βλέπει γύρω του στην Αθήνα περισσότερο καλοντυμένες ή κακοντυμένες γυναίκες, ο Δημήτρης Στρέπκος κάνει έναν μορφασμό.

«Δυστυχώς, κακοντυμένες! Υπάρχει διάχυτη μια “μπουζουκοαισθητική”, η οποία “κατατρώει” την Ελληνίδα, όπως επίσης μια μανία με τα brands, χωρίς κανένα λόγο. Αν αυτά τα συνδυάσεις με την “κατάρα” που λέγεται ξανθό μαλλί σε όλες, ψεύτικες βλεφαρίδες και φουσκωμένα χείλη θα καταλάβεις γιατί δεν μου αρέσει πολύ η Αθηναία. Βλέπω όμως μερικές φορές και κάποιες γυναίκες οι οποίες είναι εκτός μόδας αλλά στιλάτες, χωρίς να φορούν brands και λέω: μπράβο, υπάρχει αισθητική τελικά. Γενικά έχει επικρατήσει η άποψη πως αν χαλάς λεφτά είσαι ωραίος και στιλάτος, δεν ισχύει αυτό» επισημαίνει.

για ενθετο 2 1072942

Ποια είναι όμως η άποψή του για τις γυναίκες της Βουλής των Ελλήνων; «Πού και πού μπορεί να δεις κάποια ντυμένη κομψά. Σε γενικές γραμμές όμως έχουν όλες ένα στιλ… μανταμέ. Ενώ στο εξωτερικό βλέπεις γυναίκες πολιτικούς με ενδυματολογική ταυτότητα. Γιατί όχι και οι δικές μας; Χρηματική δυνατότητα υπάρχει, μπορούν να αγοράσουν κάποια καλύτερα κομμάτια, όχι extreme… πιο fresh. Δεν τολμούν μάλλον. Πάντως γενικά δεν κοίταξα ποτέ την πολιτική σε σχέση με τη μόδα. Νομίζω πως αυτό είναι αστείο από μόνο του. Η μόνη Ελληνίδα πολιτικός που θυμάμαι ότι είχε το δικό της στιλ ήταν η Μελίνα. Κι από πιο πρόσφατες η Ελενα Κουντουρά, η οποία έχει κάνει κάποιες ενδιαφέρουσες εμφανίσεις ως υπουργός. Όμως η Κουντουρά είναι η Κουντουρά, έχει σύνδεση με τη μόδα. Και…σακί να βάλει πάλι θα είναι στιλάτη!» αναφέρει ο σχεδιαστής.

H… κούκλα Μαλέσκου και το πρότζεκτ Αντετοκούνμπο

Ένα νέο πρόσωπο που μπήκε στη ζωή του Στρέπκου το τελευταίο διάστημα είναι ο Φράνσις Αντετοκούνμπο, ο οποίος ξεκίνησε καριέρα στη rap σκηνή με το όνομα Ofili. O σχεδιαστής επιμελήθηκε το τελευταίο του βιντεοκλίπ ως art director και η συνεργασία τους αναμένεται να συνεχιστεί σε επόμενα πρότζεκτ.

«Χάρηκα πάρα πολύ, καταρχάς γιατί αυτά τα παιδιά, τ’ αδέλφια Αντετοκούνμπο, τα αγαπάω. Είναι υπέροχα πλάσματα, λάμπουν… Θεωρούνται κόσμημα για την Ελλάδα. Οταν λοιπόν μου προτάθηκε να συνεργαστώ με την ομάδα του Ofili δέχτηκα αμέσως. Δεν έχω δει πιο συνεργάσιμο άνθρωπο. Στο βιντεοκλίπ ήταν cool, πολύ άνετος, το διασκέδασε. Έδειξε ενδιαφέρον για τους σχεδιαστές που χρησιμοποίησα και μάλιστα αγόρασε κιόλας κάποια από τα ρούχα» λέει ο Mr Celebrity Skin και μετά μας αποκαλύπτει ότι από καινούργια πρόσωπα στη showbiz τού αρέσει πολύ και η Ιωάννα Μαλέσκου. «Είναι κούκλα, μιλάει ωραία κι έχει μια φρεσκάδα. Δεν ασχολούμαι με αυτά που λένε πως θέλει να γίνει “διάδοχος” της Μενεγάκη, θα μιλήσουμε για “διάδοχο της Μενεγάκη” σε 20 χρόνια. Τώρα μιλάμε για ένα νέο πρόσωπο, μια καλλονή, που κάνει τα πρώτα της βήματα στην πανελλαδική τηλεόραση. Ας την αφήσουμε να μας δείξει αυτά που έχει να μας δείξει» σημειώνει.

{{-PCOUNT-}}17{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...