Δευτέρα, 15 Απριλίου, 2024

Ο Χολίδης και η σύντροφός του για καφεδάκι στα νότια προάστια

Ο Χρήστος Χολίδης και η σύντροφός του Κατερίνα Γκιουζέλη...

Για γαμπρός το 2024 ετοιμάζεται ο Πολυδερόπουλος

Γαμπρός μέσα στο 2024  σχεδιάζει να ντυθεί ο Νίκος...

Η Αφροδίτη Σκαφιδά έφερε στον κόσμο κοριτσάκι και έκανε τον Πύρρο Δήμα...

Πατέρας για πέμπτη φορά έγινε ο Πύρρος Δήμας! Η...

Αντωνά – Σοϊλέδης: Μαζί στο σπίτι, χώρια στα μπουζούκια

Μαζί στο σπίτι, χώρια στα μπουζούκια ο Αρης Σοϊλέδης...

Το κοινό θα… ταξιδέψει «Κάποτε στο Βόσπορο» με φόντο τα τραγικά γεγονότα του 1955 στην Πόλη

Το «Κόκκινο ποτάμι» συναντά τις «Άγριες μέλισσες» στη σκηνή του θεάτρου Βεάκη, όπου ανεβαίνει πρώτη φορά ένα έργο με θέμα τα Σεπτεμβριανά του 1955, μία από τις μαύρες σελίδες στην Ιστορία του Ελληνισμού της Κωνσταντινούπολης.

Σε μια περίοδο που οι σχέσεις της χώρας μας με τη γειτονική Τουρκία ισορροπούν σε τεντωμένο σκοινί, καθώς ο προκλητικός Ταγίπ Ερντογάν ξύνει τα νύχια του για θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο, το ελληνικό κοινό θα έχει την ευκαιρία να… ταξιδέψει «Κάποτε στο Βόσπορο».

Φ5 Δημήτρης Πιατάς Ελένη Καρακάση και οι χορευτές Αντιγόνη Χρόνη Νάνσυ Κατσαρού Αλέξανδρος Κεϊβανάη Γιούργκεν Κυριάκης

Αυτός είναι ο τίτλος του έργου που έγραψε ο σημαντικός συγγραφέας Ακης Δήμου -κατά παραγγελία των Θεατρικών Επιχειρήσεων Τάγαρη-, το οποίο θα κάνει πρεμιέρα στις 6 Νοεμβρίου, σε σκηνοθεσία και χορογραφίες της Σοφίας Σπυράτου. Πρόκειται για μια μουσικοθεατρική παράσταση που σκιαγραφεί τον μύθο και τη νοσταλγία της Πόλης, αλλά και τις ανοιχτές πληγές των Ελλήνων.

Δημοφιλείς πρωταγωνιστές, όπως ο Ιωάννης Παπαζήσης και η Αναστασία Παντούση, που συνεργάζονται εκ νέου μετά το τηλεοπτικό «Κόκκινο ποτάμι» του Open, η Θεοφανία Παπαθωμά και η Ελένη Καρακάση, οι οποίες συνεχίζουν παράλληλα τα γυρίσματά τους για τις «Άγριες μέλισσες» του ΑΝΤ1, ο Δάνης Κατρανίδης, ο Στέλιος Μάινας και ο Δημήτρης Πιατάς, η Ευαγγελία Μουμούρη, η Παρθένα Χοροσίδου, ο Ντίνος Σπυρόπουλος και η Χλόη Μάντζαρη συνθέτουν τον all star θίασο της παράστασης.

Φ3 Ιωάννης Παπαζήσης Αναστασία Παντούση

Ο Γιάννης Διονυσίου τραγουδά επί σκηνής, με τον Νίκο Κυπουργό να βάζει τη σφραγίδα του στη μουσική επιμέλεια του έργου. Χορεύουν οι οι Αντιγόνη Χρόνη, Νάνσυ Κατσαρού, Αλέξανδρος Κεϊβανάη και Γιούργκεν Κυριάκης.

Εξήντα πέντε χρόνια ύστερα από εκείνο τον σκληρό Σεπτέμβριο, όταν το ελληνικό στοιχείο της Κωνσταντινούπολης βρέθηκε στο στόχαστρο των επίσημων τουρκικών Αρχών, με συνέπεια την εξόντωσή του, η παράσταση «Κάποτε στο Βόσπορο» ανατρέχει στην ιστορία των Ρωμιών της Πόλης και του τραγικού διωγμού τους. Οικογενειακά δράματα και πολιτικά παιχνίδια, μυστικά και ψέματα, αντιπαλότητες και χωρισμοί, έρωτες και φιλοδοξίες, γέλια και δάκρυα με φόντο τα τραγικά γεγονότα του 1955 που, σήμερα περισσότερο παρά ποτέ, οφείλουμε να γνωρίζουμε και να θυμόμαστε.

Φ4 Θεοφανία Παπαθωμά Ευαγγελία Μουμούρη

Με την ονομασία «Σεπτεμβριανά» έμεινε στην ιστορία το οργανωμένο πογκρόμ της νύχτας της 6ης Σεπτεμβρίου 1955, που συνέβη στην Κωνσταντινούπολη, όπου καθοδηγούμενος τουρκικός όχλος προκάλεσε βίαια επεισόδια κατά των περιουσιών των Ελλήνων ομογενών, λεηλατώντας και πυρπολώντας καταστήματα, σπίτια, σχολεία και βεβηλώνοντας εκκλησίες, ακόμα και νεκροταφεία. Αφορμή έδωσε μια βομβιστική επίθεση στο πατρικό σπίτι του Κεμάλ Ατατούρκ στη Θεσσαλονίκη, που αποδείχτηκε στη συνέχεια ότι ήταν σκηνοθετημένη προβοκάτσια από την ίδια την τουρκική κυβέρνηση.

Φ7 Παπαζήσης Μουμούρη Κατρανίδης

Τουλάχιστον 30 Ελληνες σκοτώθηκαν και εκατοντάδες άλλοι κακοποιήθηκαν βάναυσα, πάνω από 200 γυναίκες έπεσαν θύματα βιασμού, ενώ ιδιαίτερο μίσος επιδείχθηκε κατά των ιερωμένων, αφού πολλοί από αυτούς ξυλοκοπήθηκαν άγρια, ενώ άλλοι γυμνώθηκαν και διαπομπεύτηκαν.

Φ9 Ιωάννης Παπαζήσης Χλόη Μάντζαρη Στέλιος Μάινας

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το σατανικό σχέδιο μητέρας, η οποία κατήγγειλε τον πρώην σύζυγό της για σεξουαλική κακοποίηση του 4χρονου γιου τους

Με τη «βούλα» του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών απαλλάχτηκε από...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...

ΗΠΑ: Ζευγάρι αδιανόητης διαστροφής

Παντρεμένη νοσοκόμα και ο σύζυγός της, που έχουν δύο...

Και η Καίτη Κουτσολιούτσου δήλωσε άγνοια για το σκάνδαλο της εταιρίας, την οποία μιμήθηκε και η Hermès

Δημιουργική… έμπνευση ακόμη και στον οίκο Hermès είχαν προκαλέσει...

Νοσοκόμα επιστρέφει στις ταινίες πορνό έπειτα από 15 χρόνια αποχής…

Επιστρέφει στις «ρίζες» της η 38χρονη Σάντι Σάμερς, που...

Παρίστανε την ανήλικη για να… πάει με πιτσιρίκια

Τη 14χρονη μαθήτρια υποδυόταν στο Snapchat η 23χρονη Αλίσα...