Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Ο Σίμος προσπαθεί να αποτρέψει την Αμαλία και...

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Θεάσεις UFO πάνω από πυρηνικό σταθμό και σταθμό ατομικής ενέργειας στην Ινδία

Παγκόσμιες διαστάσεις παίρνει το μυστήριο με τις θεάσεις UFO...

Ανδρέας Βγενόπουλος: Άγονο το «σφυρί» για τον πύργο στην Εκάλη του νεκρού...

Στα αζήτητα έμεινε η βίλα του επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλου,...

Δημήτρης Κουτσολιούτσος: Mε Μαντόνα και Hollywood στο… δικαστήριο για το σκάνδαλο της...

Με αναφορές στο Hollywood αλλά και στη βασίλισσα της...

«Άστεγος» λόγω… κορoνοϊού ο Ζάχος! «Οι ιδιοκτήτες δεν νοικιάζουν σπίτια σε καλλιτέχνες»

«Δεν νοικιάζουμε το σπίτι μας σε καλλιτέχνες και ανθρώπους που δουλεύουν στην εστίαση». Αυτή την απάντηση παίρνουν τους τελευταίους μήνες αρκετοί επαγγελματίες που προέρχονται από τους δύο παραπάνω κλάδους και αναζητούν να νοικιάσουν σπίτι στην Αττική.

  • Από τον
    Ηλία Μαραβέγια

Την ώρα που τα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας έχουν προκαλέσει οικονομική ασφυξία σε χιλιάδες Έλληνες, βγάζοντάς τους υποχρεωτικά σε αναστολή εργασίας, όσοι πρέπει να μετακομίσουν κιόλας έχουν έναν επιπλέον γολγοθά ν’ ανέβουν.

Κι αυτό διότι μια μερίδα ιδιοκτητών ακινήτων απορρίπτουν υποψήφιους ενοικιαστές αν είναι καλλιτέχνες ή απασχολούνται στην εστίαση, δύο τομείς που πλήττονται βάναυσα από την κρίση του κορoνοϊού. Τρανταχτό παράδειγμα η περίπτωση του Διονύση Ζάχου, ο οποίος προσπαθεί το τελευταίο διάστημα να βρει σπίτι να μετακομίσει άμεσα, αφού το διαμέρισμα που ζει εδώ και χρόνια τού ζητήθηκε για ιδιοκατοίκηση, και τα έχει βρει σκούρα.
Ο λόγος; Όπως υποστηρίζει ο δημοφιλής performer, μιλώντας στην «Espresso», έχει στοχοποιηθεί λόγω της καλλιτεχνικής του ιδιότητας.

«Ψάχνω σπίτι εδώ και τρεις μήνες περίπου και δεν μπορώ να βρω. Είναι γεγονός ότι δεν υπάρχουν πολλά διαθέσιμα σπίτια και οι τιμές βρίσκονται στα… ύψη, ακόμη και σε περιπτώσεις που τα οικήματα δεν έχουν συντηρηθεί για χρόνια ή είναι κακές κατασκευές. Όμως αυτό που μ’ έχει ενοχλήσει περισσότερο είναι η στοχοποίηση που έχω αντιμετωπίσει από ορισμένους ιδιοκτήτες. Δεν το νοικιάζουμε σε ανθρώπους της εστίασης και καλλιτέχνες, μού λένε… Τι ρατσισμός είναι αυτός σε μια κοινωνία που υποφέρει; Κανείς δεν θέλει να νοικιάσει τα σπίτια τους τζάμπα προφανώς, ούτε και να χρωστάει. Δεν δέχομαι όμως να βάζεις στο περιθώριο έναν άνθρωπο χωρίς να έχεις συνεργαστεί μαζί του, απλώς και μόνο λόγω της επαγγελματικής του ιδιότητας» αναφέρει ο Διονύσης Ζάχος και συνεχίζει: «Έχω ακούσει κι άλλες περιπτώσεις σαν τη δική μου από πολύ κόσμο. Πώς μπορούν να κατηγορούν ανθρώπους χωρίς να έχουν συνεργαστεί μαζί τους; Εύχομαι γρήγορα να τελειώσει όλο αυτό που ζούμε και να επανέλθουμε στην κανονικότητά μας με αισιοδοξία, όπως ξέρουμε πάντα να ζούμε».

«Αναζητούν σταθερότητα»

Μιλώντας στην «Espresso» για το ίδιο θέμα και τις δυσκολίες που μπορεί να συναντήσει γενικότερα κάποιος στην προσπάθειά του να νοικιάσει σπίτι μέσα στην πανδημία, ο μεσίτης Γιώργος Μελάς τονίζει: «Είναι δύσκολη η ενοικίαση αυτή τη στιγμή, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν συνεχίζονται οι συναλλαγές σε μικρότερο βαθμό».

Σε ερώτησή μας αν οι τιμές είναι όντως παραπάνω απ’ ό,τι θα έπρεπε, απαντά πως αυτό δεν προκύπτει από την κρίση του κορoνοϊού, αλλά από την πλατφόρμα του Airbnb. «Γι’ αυτό αυξήθηκαν οι τιμές, λόγω έλλειψης σπιτιών. Άλλωστε, την τελευταία δεκαετία δεν χτίζονται κιόλας καινούργια σπίτια» λέει.

Όσο για τα κριτήρια επιλογής των ενοικιαστών, ο κ. Μελάς σχολιάζει: «Είναι αλήθεια ότι υπάρχουν κάποιες περιπτώσεις ιδιοκτητών που απορρίπτουν ανθρώπους που ανήκουν σε κλάδους που πλήττονται από την πανδημία. Αυτό προκύπτει από την κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή. Όχι όμως μόνο με τους καλλιτέχνες και την εστίαση, είναι σε γενικότερο πλαίσιο, γιατί όλοι οι ιδιοκτήτες αναζητούν σταθερότητα στα εισοδήματά τους. Αυτό σημαίνει ότι κάθε ιδιοκτήτης μπορεί να προδικάζει και να χάνει κάποια ευκαιρία για μια καλή συνεργασία με ενοικιαστή».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Το «κατηγορώ» μητέρας κοριτσιού ΑμεΑ με το σπάνιο νευρολογικό σύνδρομο Rett προς τον Αδωνη Γεωργιάδη

Σοκ προκαλεί σε χιλιάδες ασθενείς αλλά και γονείς παιδιών...

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...

Το δυσβάσταχτο κόστος για τις σειρές οδηγεί τα τηλεοπτικά κανάλια στις… πρόχειρες λύσεις των realities και talent shows

Τέλος εποχής για την πανάκριβη και ποιοτική εγχώρια μυθοπλασία,...