Παρασκευή, 5 Δεκεμβρίου, 2025

«Τσακώσαμε» την Κίμπερλι Γκίλφοϊλ στο κέντρο της Αθήνας – Δείτε πόσο κοστίζει...

Η Κίμπερλι Γκίλφοϊλ τρέχει και δε φτάνει από τότε που ήρθε στη χώρα μας καθώς η θέση της πρέσβειρας των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ελλάδα είναι απαιτητική και με πολλές υποχρεώσεις.

Χώρισαν μια ανάσα από τα Χριστούγεννα – Αυλαία στη σχέση ζευγαριού της...

Από κοινού αντιλήφθηκαν πως η σχέση ολοκληρώθηκε και αποφάσισαν να τραβήξουν χωριστούς δρόμους.

Ο Δημήτρης Οικονόμου αποχώρησε από την εκπομπή – Τι συνέβη;

Ο Δημήτρης Οικονόμου κατά τη διάρκεια της εκπομπής «Σήμερα»...

Αγνώριστος ο ηθοποιός πριν από 34 χρόνια

Ο νεαρός της φωτογραφίας είναι καταξιωμένος ηθοποιός της χώρας μας. Τον αναγνωρίσατε;

O Αϊβάζης έβαλε τη σφραγίδα του σε βίντεο με θέμα την κακοποίηση των γυναικών

Το μυθιστόρημα της Αναστασίας Κορινθίου «Διάφανη ψυχή», που γράφτηκε την περίοδο του πρώτου lockdown και πραγματεύεται δεξιοτεχνικά το ευαίσθητο θέμα της γυναικείας κακοποίησης, λειτούργησε ως πηγή έμπνευσης για τον Γιάννη Αϊβάζη.

  • Από τον
    ΗΛΙΑ ΜΑΡΑΒΕΓΙΑ

Ο γνωστός ηθοποιός και σκηνοθέτης έβαλε τη δημιουργική σφραγίδα του σε ένα βίντεο εμπνευσμένο από κείμενα και χαρακτήρες του βιβλίου της αγαπημένης συγγραφέα, το οποίο αναρτήθηκε χθες στο YouTube.

Η επιλογή της ημερομηνίας φυσικά δεν ήταν τυχαία, αφού η 25η Νοεμβρίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας σε Βάρος των Γυναικών. Δημιουργώντας λοιπόν μέσα από τη δική του ματιά τις πρώτες εικόνες από το μυθιστόρημα, ο Γιάννης Αϊβάζης έστειλε ένα ηχηρό μήνυμα.

Η Μαρία Κορινθίου με τη συγγραφέα Αναστασία Κορινθίου

«Η βία κατά των γυναικών είναι ίσως η πιο επαίσχυντη παραβίαση των ανθρώπινων δικαιωμάτων. Η πιο συχνή μορφή βίας προέρχεται από ερωτικό σύντροφο. Μία στις τρεις γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή της θα ξυλοκοπηθεί ή θα βιαστεί. Το 55%-95% των θυμάτων δεν το καταγγέλλουν ποτέ» αναφέρεται στο τέλος του διάρκειας πέντε λεπτών και 34 δευτερολέπτων βίντεο, όπου λέγονται αλήθειες… με τα φώτα σβηστά.

Ο Γιάννης Αϊβάζης πρωταγωνιστεί σ’ αυτό δίνοντας μορφή στον κεντρικό ήρωα της «Διάφανης ψυχής». Δίπλα του εναλλάσσονται οι μορφές τεσσάρων γυναικών, τις οποίες υποδύονται η Μαρία Κορινθίου, η Μαρία Παπαφωτίου, η Τζούλι Τσόλκα, η Μαρία Εγγλεζάκη και η Μαρίλια Μητρούση, σε μια παραγωγή «κέντημα» της Aikor.

Μιλώντας στην «Espresso» γι’ αυτή την πρώτη οπτικοποίηση του μυθιστορήματός της, το οποίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Υδροπλάνο, η Αναστασία Κορινθίου αναφέρει: «Είμαι πολύ χαρούμενη που ο Γιάννης Αϊβάζης επέλεξε τα κείμενά μου γι’ αυτό το υπέροχο βίντεο, που σκηνοθέτησε ο ίδιος, και ερμήνευσε τον Αλέξανδρό μου (πρωταγωνιστή του βιβλίου μου) για να περάσει τα μηνύματά του σε ό,τι αφορά την ημέρα αυτή, την 25η Νοεμβρίου, που όλοι φωνάζουμε “ΟΧΙ” στη βία κατά των γυναικών. Το φιλμ αυτό είναι ουσιαστικά η πρώτη οπτικοποιημένη μορφή του βιβλίου μου “Διάφανη ψυχή” και νομίζω ότι είναι… προφητικό για όλα όσα έρχονται πολύ σύντομα!»

spot_img


ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ο Γιάννης Λάτσιος είχε 15 χρόνια να δει τα πρώην πεθερικά του, βρέθηκαν στην ορκωμοσία του Άγγελου»

Μία αποκάλυψη έκανε ο Γιώργος Λιάγκας κατά τη διάρκεια της εκπομπής «Το Πρωινό» της Πέμπτης.

Ενοχλημένη η Καμπούρη με τη Μεσσαροπούλου: «Το λέει αυτό εκείνη που είναι γυναίκα και μητέρα;»

Η Δέσποινα Καμπούρη κατά τη διάρκεια της εκπομπής «Το πρωινό» της Πέμπτης βλέποντας τα σχόλια της Τίνας Μεσσαροπούλου για το διαζύγιο της Σίσσυς Χρηστίδου πήρε θέση.

Ποιος είπε πως ο γάμος σκοτώνει τον έρωτα; Το πιο ερωτευμένο ζευγάρι της ελληνικής σόουμπιζ!

Είναι ζευγάρι πολλά χρόνια και η ευτυχία τους ολοκληρώθηκε με τον γάμο και τις δύο κόρες τους.

Γιάννης Βούρος: «Το τραγούδι που θέλω να ακούγεται στην κηδεία μου είναι…»

Ο Γιάννης Βούρος καλεσμένος της εκπομπής «Buongiorno» το πρωί της Τετάρτης μεταξύ άλλων εξομολογήθηκε ποιο τραγούδι θέλει να παίζει στην κηδεία του.

Γιώργος Λιάγκας – Μαρία Αντωνά: Το ζευγάρι αγκαλιά σε βραδινή του έξοδο

Ο Γιώργος Λιάγκας έχει βρει στο πρόσωπο της Μαρίας Αντωνά την ευτυχία.

«Δε θα πήγαινα καλεσμένη στη Σκορδά επειδή έχω κατάλοιπα απ’ όταν είχαμε συνεργαστεί»

«Δε θα πήγαινα καλεσμένη στη Σκορδά επειδή έχω κατάλοιπα απ' όταν είχαμε συνεργαστεί», είπε η



Μποζουκια Αθηνα