Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Ο άπιστος Μπον Τζόβι

Την επιτυχία του Δημήτρη Κοντολάζου «Δεν σου κάνω τον...

Τα δάκρυα της Σάττι για την απώλεια του πατέρα της

Σε μια ανθρώπινη και συγκινητική στιγμή, λόγω της πρόσφατης...

Αποκαλύψεις για τη «Μις ΗΠΑ» 2019 που έβαλε τέλος στη ζωή της!

Παγίδα θανάτου έγινε για την Τσέσλι Κριστ η στέψη...

Ο Ιωάννης Καραγεώργης τιμήθηκε για την προσφορά του στο Φοιτητικό Οικοτροφείο της...

Η Αποστολική Διακονία της Εκκλησίας της Ελλάδος και ο...

Τζιπ του «GNTM» «όργωνε» την παραλία του Σίμου που είναι προστατευόμενη περιοχή του δικτύου Natura (video)

Η Βίκυ Καγιά τα έκανε όλα ίσωμα στον… Σίμο! Θύελλα αντιδράσεων στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης τόσο από την Greenpeace όσο και από τηλεθεατές με οικολογική ευαισθησία προκάλεσαν τα γυρίσματα του «GNTM», με τζιπ να «οργώνει» την περίφημη παραλία του Σίμου στην Ελαφόνησο, η οποία είναι προστατευόμενη περιοχή του δικτύου Natura.

simos
Η περίφημη παραλία του Σίμου στην Ελαφόνησο

Το κόνσεπτ με τα μοντέλα του reality σχετιζόταν με την καμπάνια προώθησης αυτοκινήτου και ήταν εμπνευσμένο από την ταινία «Mad Max», όμως, απ’ ό,τι φαίνεται, η παραγωγή τα έκανε «madάρα», με τον εκπρόσωπο της Greenpeace Άλκη Καφετζή να βγαίνει αγανακτισμένος στο «Πρωινό» και να τα χώνει: «Δεν μεταφέρουμε τις μηχανές μας, τα τζιπ μας έξω από τα οδικά δίκτυα, σε ευαίσθητες περιοχές» είπε χαρακτηριστικά, με τον ίδιο να εξηγεί πως έτσι κι αλλιώς απαγορεύεται η οποιαδήποτε μηχανοκίνητη δραστηριότητα στις παραλίες, πόσω μάλλον σε μια περιοχή που προστατεύεται από την ευρωπαϊκή νομοθεσία!

STAR ELAFONHSOS

«Εγώ δεν μπορώ να πάρω θέση στο τι άδειες δόθηκαν. Η παραλία είναι ένα πολύ ευαίσθητο οικοσύστημα. Σίγουρα υπάρχει εδώ ένα πολύ μεγάλο ζήτημα. Οι Έλληνες πρέπει να καταλάβουν πως αυτή η πρακτική που είδαν στην τηλεόραση είναι λάθος. Πολύ ξεκάθαρο. Μίλησα τηλεφωνικά και μου είπαν πως δόθηκε μια άδεια που είχε κάποιους όρους. Ο φορέας διαχείρισης είναι ο αρμόδιος και αναμένουμε τη σχετική ανακοίνωση. Περιμένουμε να δούμε τα έγγραφα» ανέφερε χαρακτηριστικά για τον κακό χαμό που προκάλεσε το συγκεκριμένο επεισόδιο του «GNTM» της κυρίας Βίκυς…

gntm greenpeacetzip elafonisos greenpeace gntp tzip girisma

Mετά τις αντιδράσεις το Star με ανακοίνωσή του έριξε φως στο παρασκήνιο! Το κανάλι λέει, μεταξύ άλλων: «Οι άδειες για τα γυρίσματα του επεισοδίου στην Ελαφόνησο δόθηκαν από τον Δήμο Ελαφονήσου στις 23/9/2020 και από τον Φορέα Διαχείρισης Πάρνωνα, Μούστου, Μαινάλου και Μονεμβασιάς στις 7/10/2020 και είναι στη διάθεση κάθε ενδιαφερομένου. Σύμφωνα με τις παραπάνω άδειες, στην ομάδα παραγωγής του “GNTM” επετράπη η πραγματοποίηση γυρισμάτων, υπό πολύ αυστηρές προϋποθέσεις, στην παραλία Σίμου (Σαρακήνικο) της Ελαφονήσου, η οποία αποτελεί προστατευόμενη περιοχή του δικτύου Natura 200» αναφέρει το κανάλι και συνεχίζει: «Πριν από την έναρξη της δοκιμασίας προβλήθηκαν στιγμιότυπα όπου η κριτής του διαγωνισμού, κ. Βίκυ Καγιά, οδηγούσε το αυτοκίνητο. Το γύρισμα αυτό δεν έγινε στην παραλία του Σίμου, αλλά στην παραλία Παναγίτσα και συγκεκριμένα στον χώρο όπου τα καλοκαίρια χρησιμοποιείται ως χώρος στάθμευσης οχημάτων και ο οποίος είχε πλημμυρίσει από τα βρόχινα νερά, όπως επιβεβαιώνει και ο Δήμος Ελαφονήσου. Ο χώρος αυτός του πάρκινγκ δεν αποτελεί υγροτοπικό λιμνίο. Στη συνέχεια, η φωτογράφιση πραγματοποιήθηκε στην παραλία του Σίμου, με βάση τις οδηγίες που έδωσε ο Δήμος Ελαφονήσου».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Σοφία Αργυροπούλου: Στα… χέρια της η μοίρα του Νότη

Ανήκει στους στιχουργούς που έχουν γράψει πολλές επιτυχίες. Και...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Παρασκευή 26 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Οι πιέσεις που δέχεστε προκαλούνται από εξωγενείς παράγοντες....