Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Πατρόν Τεχνητής Νοημοσύνης

Η Τεχνητή Νοημοσύνη και... στη μόδα! Για πρώτη φορά...

«Σασμός»: H Μαρίνα με τη γιαγιά Ειρήνη συμφιλιώνονται

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο του «Σασμού».Η Θοδώρα...

Μαριάντα Πιερίδη: Ερωτικό ταξιδάκι στο Λονδίνο

Απόδραση στο Λονδίνο με το νέο της αμόρε για...

Ο ντελιβεράς που είχε αφοδεύσει σε ασανσέρ και πασάλειψε τους τοίχους μονοκατοικίας...

Δεν έχουν περάσει παρά μόνο δυόμισι μήνες από εκείνο...

Το ζεϊμπέκικο της οργής, που γράφτηκε εν μέσω lockdown, έχει γίνει θέμα συζήτησης στα social media! (video)

Όλα τα περιμέναμε με όλα αυτά που ζούμε με τον κορονοϊό, αλλά ότι θα βγει και τραγούδι διαμαρτυρίας μόνο άνθρωποι που κινούνται στον καλλιτεχνικό χώρο θα μπορούσαν να το σκεφτούν!

  • Από τον
    Βαγγέλη Καράλη

Ο τραγουδιστής Γιώργος Μαργέτης, λοιπόν, ξεσπάει μέσα από το νέο του τραγούδι, με τον τίτλο «Μάσκες», περνώντας μέσω της μουσικής πολλά κοινωνικά μηνύματα, με αφορμή τα μέτρα για τον Covid-19. Θα μπορούσε να το χαρακτηρίσει κανείς και ως το ζεϊμπέκικο της οργής μόλις το πρωτοακούσει, μια και οι «Μάσκες» περιγράφουν όσα δύσκολα βιώνουμε από την ώρα που άρχισε ο εφιάλτης της πανδημίας ή όσα «αποσιωπούνται» πίσω από τις μάσκες που φορά ο πλανήτης!

«Μας φιμώνουν»

Μια παρέα αγανακτισμένων ανθρώπων, για όλα όσα συμβαίνουν γύρω μας από εκείνους που κατευθύνουν τις ζωές μας ως μαριονέτες, και μας «πουλάνε» ό,τι θέλουν τελικά, λέει χαρακτηριστικά ένωσε τις «φωνές» της και ξεσπά μέσω της μουσικής. Η «Espresso» αναζήτησε τον ερμηνευτή και συνθέτη του τραγουδιού και τον στιχουργό του κομματιού, τον Terry Petras, και δέχτηκαν να μιλήσουν για τις «Μάσκες», που αρχίζουν να συζητιούνται για το μήνυμα που περνούν και στα social media. «Αποφασίσαμε να κάνουμε το κομμάτι όχι για να προτρέψουμε τον κόσμο να μη φοράει μάσκες, αλλά για τους κυβερνώντες, που μας φορούν αυτές τις μάσκες και μας φιμώνουν, είτε με νομοσχέδια είτε με φόβο για την ίδια μας τη ζωή» λέει ο Γιώργος Μαργέτης για τις «Μάσκες», που μόλις κυκλοφόρησαν από την Paper Music, και συνεχίζει: «Πρόκειται για ένα κοινωνικό τραγούδι. Θέλουμε να παροτρύνουμε τον κόσμο να λέει την άποψή του ανοιχτά και να μη φοβάται τίποτα. Οι αντιδράσεις του κόσμου μέχρι στιγμής είναι πολύ θετικές για το τραγούδι μας».

Τα πλάνα από το video clip

Μάλιστα, στο video clip (υπό τη σκηνοθεσία της Fresko Films) προβάλλονται και εικόνες που σχετίζονται με την ορθοδοξία και την πατρίδα μας, με τον τραγουδιστή να τονίζει πως με αυτά τα πλάνα θέλουν να δώσουν ένα μήνυμα αισιοδοξίας στον κόσμο. «Προβάλλουμε εικόνες με την Παναγία και την ελληνική σημαία για να ενθαρρύνουμε τον κόσμο και να του πούμε ότι με την πίστη στον Θεό και στην πατρίδα μπορούμε να σωθούμε» αναφέρει χαρακτηριστικά στην «Espresso».

Από την άλλη, ο γνωστός dj και στιχουργός του τραγουδιού Terry Petras είναι ακόμα πιο καυστικός. «Δεν είχαμε γράψει ποτέ ζεϊμπέκικο και οι “Μάσκες” ήταν η αφορμή. Θέλαμε να περάσουμε ένα κοινωνικό μήνυμα για όλη αυτή την κοροϊδία που μας βάζει σε σκέψεις, για την πολιτική που ακολούθησαν οι κυβερνήσεις τα τελευταία 20 χρόνια. Δυστυχώς, μας έχουν βολέψει πολύ ο καναπές και η παραπληροφόρηση των media. To τραγούδι είναι επαναστατικό! Σκοπός μας είναι να ξυπνήσει ο κόσμος και να εκφράσει την αγανάκτησή του» λέει χαρακτηριστικά στην «Espresso».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

Ιωάννα Τούνη: Τα επίμαχα «κεφάλαια» του βουλεύματος που στέλνει σε δίκη τους δύο άντρες

Συγκλονιστικά στοιχεία για την υπόθεση revenge porn εις βάρος...