Μυρτώ Αλικάκη: «Όπως ένας άνδρας μπορεί να αντεπιτεθεί με το φλερτ του, μπορώ να αντεπιτεθώ κι εγώ χωρίς να το δεχθώ» (video)

Στην εκπομπή «Συν Γυναιξί» βρέθηκε καλεσμένη η Μυρτώ Αλικάκη. Η ηθοποιός, μεταξύ άλλων, ρωτήθηκε για το κίνημα «Me too» το οποίο είναι(κίνημα κατά της σεξουαλικής κακοποίησης). Ωστόσο, προκειμένου να εξαλειφθεί ο φόβος των γυναικών και να υπάρξει ανταπόκριση στην χώρα μας, πρέπει να καλλιεργηθεί η ιδέα και η ενημέρωση στο γυναικείο φύλο.

«Θεωρώ τη σεξουαλική παρενόχληση κάτι εγκληματικό, αλλά το θέμα είναι… τι είναι σεξουαλική παρενόχληση. Έχω ένα θέμα με αυτήν την αμερικάνικη τάση, που τα πάντα μπορούν να σε οδηγήσουν στο δικαστήριο. Σεξουαλική παρενόχληση για εμένα είναι να σου ζητήσει ένας άνθρωπος με αντάλλαγμα μια επαγγελματική θέση, να βρεθείς σεξουαλικά μαζί του και αν εσύ του αρνηθείς να χάσεις τη θέση σου. Αν δεν διακυβεύεται το επαγγελματικό κομμάτι, και μιλάμε για ένα επιθετικό φλερτ, θεωρώ πως είναι μέρος της ζωής» είπε χαρακτηριστικά η ηθοποιός.

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Όπως ένας άνδρας μπορεί να αντεπιτεθεί με το φλερτ του, μπορώ να αντεπιτεθώ κι εγώ χωρίς να το δεχθώ. Υπάρχει μια υπερβολή στην ιστορία της σεξουαλικής παρενόχλησης. Δε μπορούν οι γυναίκες να παραπονιούνται πως οι άντρες είναι ευνουχισμένοι και με το που σε κοιτάει ένας άνδρας να νιώθεις απειλή. Δεν συμβαδίζουν αυτά τα δύο. Υποθέτω ότι τα πράγματα είναι ακραία αυτή τη στιγμή γιατί πρέπει να γίνουν ακραία για να βρουν μια ισορροπία. Και ως έτσι το καταλαβαίνω απόλυτα».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ