Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Η Μέριλιν των ουσιών

Βαθιά βυθισμένο στην κόλαση της ηρωίνης ήταν μοντέλο που...

Οι αθέατοι γαμομπελάδες του «Μπόρατ»

Προβλήματα που «σέρνονταν» για χρόνια κρύβονται πίσω από το...

Η επιστολή του «σφαγέα» των Αγίων Αναργύρων στην άτυχη Κυριακή

Ανατριχίλα προκαλεί το περιεχόμενο μιας από τις επιστολές που...

Selfie θανάτου για αισθητικό

Μια selfie κόστισε τη ζωή σε Ρωσίδα αισθητικό με...

«Έφυγε» στα 89 του ο διάσημος συγγραφέας Τζον Λε Καρέ, που είχε δουλέψει και για την ΜΙ6

O Τζον Λε Καρέ, ο μετρ των κατασκοπευτικών μυθιστορημάτων, που γνώρισε τη δόξα επειδή έγραφε για να νικήσει την πλήξη που βίωνε ως διπλωμάτης στη Βόνη της Γερμανίας, «έφυγε» σε ηλικία 89 ετών.

John le carre

Ο Ντέιβιντ Κόρνγουολ, όπως ήταν το πραγματικό όνομά του, που δήλωνε δημόσιος υπάλληλος, αλλά ήταν κατάσκοπος, αποτέλεσε την «πένα» του Ψυχρού Πολέμου και γνώρισε επιτυχία με το τρίτο μυθιστόρημά του, «Ο κατάσκοπος που γύρισε από το κρύο» («The spy who came in from the cold», 1963), το οποίο έγραψε στα 30 του.  Το βιβλίο, παγκόσμιο μπεστ σέλερ, που πούλησε πάνω από 20.000.000 αντίτυπα διεθνώς, αφηγείται την ιστορία του Αλεκ Λίμας, Βρετανού διπλού πράκτορα που πάει στην Ανατολική Γερμανία υποδυόμενος τον αυτόμολο. Η μεταφορά του βιβλίου στη μεγάλη οθόνη, με τον Ρίτσαρντ Μπάρτον στον πρωταγωνιστικό ρόλο, σήμανε την αρχή της μακράς συνεργασίας του Κόρνγουολ με μεγάλες εταιρίες κινηματογραφικών και τηλεοπτικών παραγωγών.

SPL5033328 016

Και η Ελλάδα έχει «πρωταγωνιστήσει» στα έργα του Λε Καρέ και συγκεκριμένα στο βιβλίο του «The little drummer girl», το οποίο μεταφέρθηκε στη μεγάλη οθόνη με τους Νταϊάν Κίτον και Γιώργο Βογιατζή, αλλά και στη μικρή οθόνη, σε μια τηλεοπτική σειρά, γυρίσματα της οποίας έγιναν και στην Ελλάδα πριν από δύο χρόνια. Ο συγγραφέας, που πέθανε από πνευμονία και άφησε πίσω του τη σύζυγό του Τζέιν και τέσσερις γιους, κατάφερε πάρα πολλά έχοντας κάνει δύσκολο ξεκίνημα στη ζωή του. Σε ηλικία πέντε ετών η μητέρα του έφυγε από το σπίτι και τον άφησε με τον πατέρα του, ο οποίος αργότερα καταδικάστηκε και φυλακίστηκε δύο φορές για ασφαλιστικές απάτες.

Ο πρώτος γάμος του ήταν με την Άλισον Σαρπ. Παντρεύτηκαν το 1954 και χώρισαν το 1971, αφού είχαν αποκτήσει τρεις γιους. Έναν χρόνο αργότερα παντρεύτηκε την επιμελήτρια βιβλίων Βάλερι Γιούστας και απέκτησε μαζί της ακόμα έναν γιο. Η καριέρα του Κόρνγουολ ως μυστικός πράκτορας της ΜΙ6 άρχισε το 1958 και τερματίστηκε το 1964 από τον Βρετανό διπλό πράκτορα Κιμ Φίλμπι, ο οποίος αποκάλυψε τα ονόματα πολλών συμπατριωτών του που δούλευαν στις μυστικές υπηρεσίες του Ηνωμένου Βασιλείου στην KGB, την υπηρεσία πληροφοριών της τότε Σοβιετικής Ένωσης.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

Και η Καίτη Κουτσολιούτσου δήλωσε άγνοια για το σκάνδαλο της εταιρίας, την οποία μιμήθηκε και η Hermès

Δημιουργική… έμπνευση ακόμη και στον οίκο Hermès είχαν προκαλέσει...

Αστραψαν τα φλας στη βράβευση επιτυχημένων επιχειρηματιών και δημόσιων προσώπων της Θεσσαλονίκης

Επιτυχημένοι επιχειρηματίες και δημόσια πρόσωπα της Θεσσαλονίκης βραβεύτηκαν στο...

ΗΠΑ: Ζευγάρι αδιανόητης διαστροφής

Παντρεμένη νοσοκόμα και ο σύζυγός της, που έχουν δύο...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...