Δευτέρα, 15 Απριλίου, 2024

Γιάννης Φέρτης: «Έφυγε» σε ηλικία 83 ετών ο ηθοποιός!

«Ηθοποιός σημαίνει φως» ερμήνευε κάποτε ο μεγάλος Δημήτρης Χορν,...

Τελετές σατανισμού στη «σκιά» του ιερού βράχου της Ακρόπολης

Μια πολύ ιδιαίτερη καταγγελία έφτασε πριν από λίγες μέρες...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για τη Δευτέρα 15 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Δείχνετε περισσότερο από όσο πρέπει ότι σας ενοχλεί...

Toυ έκοψε το πέος αλλά τον θέλει πίσω

Ο Βραζιλιάνος που ακόμη μπαινοβγαίνει στα χειρουργεία για να...

Η Δέσποινα Μοίρου «συναντά» την τεράστια Σοφία Λόρεν σε ένα νέο ρόλο-πρόκληση

Διπλό χολιγουντιανό χτύπημα μέσα στο 2020 για τη Δέσποινα Μοίρου! Μετά τη Λιζ Τέιλορ, η Ελληνίδα ηθοποιός, με τη διεθνή καριέρα, ενσαρκώνει τώρα και την ακαταμάχητη Σοφία Λόρεν! Παρά τις δυσκολίες που έχει επιφέρει στις κινηματογραφικές παραγωγές η πανδημία του κορονοϊού, η Ελληνίδα σταρ υποδύεται σε δύο βρετανικής παραγωγής ταινίες τις δύο μεγαλύτερες ηθοποιούς του παγκόσμιου σινεμά.

IMG 6543
Στο γραφείο του δημάρχου Ύδρας

Αφού ολοκλήρωσε τα γυρίσματά της ως Ελίζαμπεθ Τέιλορ (όπως είχε γράψει αποκλειστικά η «Espresso» σε παλαιότερα φύλλα της), η Δέσποινα Μοίρου αυτή τη φορά ενσάρκωσε στη νέα της ταινία «So long Marianne» έναν θρύλο του σελιλόιντ, τη σεξοβόμβα Σοφία Λόρεν! Πώς προέκυψε όμως ο νέος ρόλος-πρόκληση για τη Δέσποινα Μοίρου; Ενώ η βρετανική παραγωγή για την ταινία για την Τέιλορ ήταν ήδη στο μοντάζ, μια άλλη ομάδα παραγωγών που είδαν πλάνα της ως «Λιζ» στα Pinewoods Studio του Λονδίνου εντυπωσιάστηκαν από την ερμηνεία της και μαζί με την Casting Director Suzanne Kendall της ζήτησαν να κάνει ακρόαση για τον νέο ρόλο της Σοφίας Λόρεν! Η ηθοποιός όχι μόνο είπε «ναι» στην πρόκληση, αλλά εντυπωσίασε τους πάντες!

IMG 7199
Στο εμβληματικό άγαλμα το «Παιδί και το δελφίνι»

Μάλιστα, η Ελληνίδα ηθοποιός, μαζί με τη δασκάλα μουσικής και αδελφική της φίλη Τζένη Σουκούλη, βρέθηκε στο Ωδείο Αθηνών και πρόβαρε το τραγούδι «Τι είναι αυτό που το λένε αγάπη», τραγουδώντας το σε αγγλικούς στίχους! «Η ακρόαση για τον ρόλο της Λόρεν», λέει η Δέσποινα Μοίρου στην «Espresso», «περιελάμβανε ένα από τα πιο πολύωρα μέικ απ που έχω κάνει, γιατί έχω πολύ διαφορετικό πρόσωπο σε γωνίες από εκείνο της Λόρεν. Με τον ρόλο ως Τέιλορ ήταν διαφορετικά, γιατί είχα πολλά κοινά στοιχεία στο πρόσωπο με εκείνη. “Σκάναρα” όλους τους ρόλους της Λόρεν για να μάθω τη χροιά της φωνής και τον τρόπο που μιλούσε. Και όμως ήμουν σίγουρη ότι στο τέλος θα έπαιρνα τον ρόλο. Μέσα σε πέντε ημέρες έπρεπε να στείλω στο Λονδίνο όλες τις σκηνές και το τραγούδι στα αγγλικά και στα ελληνικά» αποκαλύπτει η Δέσποινα Μοίρου.

Θαυμασμός

«Ένας από τους λόγους που θαυμάζω τη Λόρεν είναι γιατί, ενώ είχε δύσκολα παιδικά χρόνια και παρότι αργότερα όντας σταρ δέχτηκε προτάσεις για το Χόλιγουντ, παρέμεινε σταθερή στις αξίες της έως τώρα» λέει!

IMG 7201
Με τον σκηνοθέτη της ταινίας Paul Kevin Wiffen

Μάλιστα, ο σκηνοθέτης της νέας ταινίας Paul Kevin Wiffen είναι τόσο ενθουσιασμένος με τη Μοίρου που ποντάρει ότι η ηθοποιός θα κερδίσει το βραβείο ΒAFTA το 2021 για την ερμηνεία της ως Σοφία Λόρεν! Το αξιοσημείωτο είναι πως τα γυρίσματα γίνανε και στην Υδρα, εκεί όπου η Λόρεν μάγεψε με το υποκριτικό της ταλέντο στην ταινία «Το παιδί και το δελφίνι»! Η ταινία δείχνει τη Σοφία που καταφθάνει στην Υδρα για την προετοιμασία της ταινίας και το ριμέικ της, με τη Μοίρου να ξεπροβάλλει μέσα στο καΐκι ως Λόρεν με ένα εφαρμοστό βρεγμένο φόρεμα που διαγραφεί τις καμπύλες της, κάνοντας τους κατοίκους του νησιού να την κοιτούν στο λιμάνι αποσβολωμένοι!

IMG 7209

Μέρος των γυρισμάτων έγιναν και στον περίφημο «μύλο της Σοφίας», που είχε χρησιμοποιηθεί και στην αρχική ταινία. Ο δήμαρχος την υποδέχτηκε θερμά, δίνοντάς της συγχαρητήρια για τη σπουδαία καριέρα της στο Χόλιγουντ και την προσκάλεσε μαζί με τον σκηνοθέτη στο γραφείο του για να τους δείξει και τη μικρογραφία του αγάλματος το «Παιδί και το δελφίνι».

Ο Κοέν

Επίσης, σύμφωνα με το σενάριο, η Μοίρου συναντά ως Λόρεν τον σπουδαίο μουσικό Λέοναρντ Κόεν, αποτυπώνοντας στις κάμερες τη φιλία τους! Το πιο ωραίο όμως η Μοίρου μάς το φύλαξε για το τέλος! «Έχω δεχτεί πρόσκληση από τον σπουδαίο Ιταλό Pr manager και συνεργάτη της Λόρεν, τον Ed Lozzi, να συναντηθούμε και να γνωρίσω τη Σοφία από κοντά». Να σημειώσουμε πως η νέα ταινία, συμπαραγωγής της Pinewoods Studio, της Palm Tree Film Productions και της Οlympia Films, θα διαγωνιστεί στα Φεστιβάλ των Καννών, του Βερολίνου και της Βενετίας και μέσα στο 2021 θα προβληθεί στις κινηματογραφικές αίθουσες!

IMG 7194

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το σατανικό σχέδιο μητέρας, η οποία κατήγγειλε τον πρώην σύζυγό της για σεξουαλική κακοποίηση του 4χρονου γιου τους

Με τη «βούλα» του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών απαλλάχτηκε από...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...

ΗΠΑ: Ζευγάρι αδιανόητης διαστροφής

Παντρεμένη νοσοκόμα και ο σύζυγός της, που έχουν δύο...

Και η Καίτη Κουτσολιούτσου δήλωσε άγνοια για το σκάνδαλο της εταιρίας, την οποία μιμήθηκε και η Hermès

Δημιουργική… έμπνευση ακόμη και στον οίκο Hermès είχαν προκαλέσει...

Ο ανάδρομος στο νέο συμβόλαιο με το Mega και η Ελένη που μόλις… ξύπνησε

Αφιλτράριστη Μενεγάκη και ανάδρομος Ερμής! Μπορεί η Ελένη Μενεγάκη...

Παρίστανε την ανήλικη για να… πάει με πιτσιρίκια

Τη 14χρονη μαθήτρια υποδυόταν στο Snapchat η 23χρονη Αλίσα...