Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Tρεις τελευταίες παραστάσεις από τον Διονύση Ζάχο στο Mayor

Επιστρέφει, ύστερα από μια μικρή παύση, ο Διονύσης Ζάχος...

Η κίνηση στα social media από Λάλο και Μαυρίδου που επιβεβαιώνει την...

Το αποκλειστικό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Espresso» για τον χωρισμό-βόμβα...

Είναι πολλά τα λεφτά για το «GNTM», Ηλιάνα

Μαύρες πλερέζες... για την Ηλιάνα Παπαγεωργίου, καθώς το «GNTM»...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Μίκα Ιατρίδη: «Δεν φοβόμαστε τους Τούρκους»

Πρωτοτύπησε μεταδίδοντας τον γάμο της σε live streaming, με τους γονείς της να τη βλέπουν από τον καναπέ του σπιτιού τους. Όμως ευελπιστεί ότι θα τους αποζημιώσει με τον θρησκευτικό γάμο, που θα ακολουθήσει όταν φύγει ο κορονοϊός.

Αυτή είναι η βουλευτής Δωδεκανήσων της Ν.Δ. Μίκα Ιατρίδη, η οποία μπήκε το περασμένο Σάββατο στα «τοπ της εφευρετικότητας», όταν παντρεύτηκε τον αγαπημένο της Νίκο Παπαπαναγιώτου έχοντας τους καλεσμένους… σε βιντεοκλήση!

IMG 1413

«Προφανώς και είχα ονειρευτεί αλλιώς τη στιγμή του γάμου μας. Όμως, ακόμα και έτσι, αισθάνθηκα την αγάπη όσων παρακολουθούσαν τον γάμο μέσω βιντεοκλήσης» λέει η νιόπαντρη βουλευτίνα, δηλώνοντας επιπλέον περήφανη για τον σύζυγό της, ο οποίος ως γιατρός στο Νοσοκομείο Ρόδου είναι στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά του κορονοϊού.

Η βουλευτής Δωδεκανήσων μιλά για το κατασκοπευτικό θρίλερ που απασχόλησε το νησί της, τη Ρόδο, και δίνει τα εύσημα στις ελληνικές υπηρεσίες που βρέθηκαν και βρίσκονται σε συνεχή επαγρύπνηση «πιάνοντας στη φάκα» τους «πρωταγωνιστές της κατασκοπίας».

Η Μίκα Ιατρίδη βρίσκει θετική τη στήριξη που δίνει η κυβέρνηση στους ανθρώπους οι οποίοι πλήττονται από την πανδημία, και ευελπιστεί στη συνέχειά της, για όσο χρειαστεί.

Η βουλευτής, η οποία δεν αρνείται ότι θέλει να μεγαλώσει την οικογένειά της, συγχρόνως κάνει και αυτοκριτική λέγοντας ότι «έπρεπε ορισμένες από τις πολιτικές μου αποφάσεις να τις είχα πάρει νωρίτερα, ενώ και στην προσωπική μου ζωή θα έπρεπε να ήμουν πιο προσεκτική με κάποιους ανθρώπους». Φυσικά στο πρόσωπο του γιατρού της η Μίκα βρήκε τον αληθινό έρωτα της ζωής της. Τον συνάντησε πριν από τέσσερα χρόνια κι από τότε είναι μόνο μαζί.

Κατασκοπευτικά θρίλερ στη Ρόδο; Τι συνέβη τελικά; Είναι ευάλωτα σε τέτοιου είδους υποθέσεις τα ακριτικά νησιά;

Επειδή οι έρευνες είναι σε εξέλιξη, δεν θα ήθελα να κάνω κάποιο σχόλιο. Αυτό που έχω να πω είναι ότι αξίζουν συγχαρητήρια σε όλες τις υπηρεσίες, οι οποίες βρίσκονται σε συνεχή εγρήγορση και κάνουν αποτελεσματικά τη δουλειά τους.

Η αποτελεσματικότητα αυτή δείχνει ότι τα ακριτικά νησιά μας δεν είναι ούτε ευάλωτα ούτε απροστάτευτα. Δυστυχώς, η επεκτατική πολιτική της Τουρκίας δημιουργεί αναπόφευκτα τις συνθήκες για τέτοια περιστατικά. Όμως, έχουμε εμπιστοσύνη στις αρμόδιες υπηρεσίες και, βέβαια, στις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας μας.

IMG 1416

Όλη αυτή η δραστηριότητα των τουρκικών πλοίων στο Αιγαίο, που έχει γίνει πολύ έντονη τους τελευταίους μήνες, τι συναισθήματα δημιουργεί στους νησιώτες; Αυξήθηκαν ο φόβος, η ανασφάλεια;

Οι Δωδεκανήσιοι και γενικά όλοι οι νησιώτες του ανατολικού Αιγαίου βρισκόμαστε πάντα στην πρώτη γραμμή απέναντι στην Τουρκία. Ζούμε σε καθημερινή βάση, και επί πολλές δεκαετίες, τόσο τις κινήσεις των τουρκικών πλοίων όσο και των τουρκικών αεροσκαφών. Δεν φοβόμαστε ούτε αισθανόμαστε ανασφάλεια. Ζούμε και δημιουργούμε στον τόπο μας, στα ακριτικά νησιά του Αιγαίου. Εμείς είμαστε τα σύνορα της πατρίδας μας και μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι το ηθικό μας ήταν, είναι και θα είναι πολύ υψηλό.

Πόσο έχει επηρεάσει η πανδημία τα Δωδεκάνησα; Δεν φαίνεται να υπάρχει ιδιαίτερο πρόβλημα, παρότι υποδέχτηκαν τουρίστες λίγους μήνες πριν.

Το 95%, περίπου, του ΑΕΠ του νοτίου Αιγαίου βασίζεται στον τουρισμό. Αναπόφευκτα η πανδημία έχει επηρεάσει τα Δωδεκάνησα, γιατί υπήρξε κάθετη πτώση της εισόδου τουριστών στη χώρα μας. Βέβαια, θα πρέπει να επισημάνω ότι παρά τις δυσκολίες καταφέραμε να έχουμε αφίξεις τουριστών και ως τις αρχές του Νοεμβρίου, αλλά στο σύνολό της η τουριστική περίοδος ήταν η χειρότερη όλων των εποχών.

Η πτώση του τουρισμού προφανώς επηρέασε όλες τις εποχικές επιχειρήσεις, όχι μόνο τις ξενοδοχειακές αλλά όλες όσες εμπλέκονται με την εξυπηρέτηση των τουριστών, τους διάφορους προμηθευτές, τους ανθρώπους της πρωτογενούς παραγωγής, τους αλιείς, για παράδειγμα, την εστίαση, τους ανθρώπους των μεταφορών. Έχει επηρεαστεί ένας μεγάλος αριθμός επιχειρήσεων και εργαζομένων.

Η κυβέρνηση έχει απλώσει μια ομπρέλα προστασίας, τόσο για τις επιχειρήσεις όσο και για τους εργαζομένους, από την αρχή της εκδήλωσης της πανδημίας. Περαιτέρω, όπου παρατηρήθηκαν δυστοκίες και παραλείψεις, μην ξεχνάμε ότι ζούμε μια πρωτόγνωρη κατάσταση, η κυβέρνηση προχώρησε στις απαραίτητες διορθώσεις και θα συνεχίσει να το κάνει, ώστε να αντέξουμε την κρίση και να βγούμε όλοι υγιείς και πιο δυνατοί για να επανεκκινήσουμε την οικονομία μας.

Φοβάσαι ότι ο σύζυγός σου, ως γιατρός, εργαζόμενος σε νοσοκομείο, ίσως κινδυνεύει περισσότερο;

Είμαι περήφανη για τον σύζυγό μου ο οποίος, μαζί με τους υπόλοιπους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό στο Νοσοκομείο της Ρόδου και στα άλλα νοσοκομεία της χώρας μας, δίνει τη μάχη του για την αντιμετώπιση της πανδημίας, αλλά και την αντιμετώπιση και των άλλων ασθενειών, γιατί υπάρχουν και αυτές, μην το ξεχνάμε. Αυτό, όμως, είναι το καθήκον του και το λειτούργημά του, και προσπαθώ να είμαι αισιόδοξη και να σκέφτομαι θετικά.

IMG 1333 1

Το εμβόλιο θα το κάνεις; Πολλοί άνθρωποι φοβούνται πολύ.

Ναι, θα το κάνω. Ξέρω ότι υπάρχουν φόβοι και προβληματισμοί σε κάποιους συμπολίτες μας. Τα εμβόλια, ωστόσο, έχουν εξαλείψει ασθένειες και έχουν ανεβάσει κατά πολύ το προσδόκιμο της ζωής μας σε σχέση με τα παλαιότερα χρόνια. Συνεπώς, και σε αυτήν την περίπτωση ακολουθούμε τις οδηγίες της επιστημονικής κοινότητας και εμβολιαζόμαστε όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή, με βάση τον σχεδιασμό που έχει ανακοινωθεί.

Για ποια θέματα σου παραπονούνται οι Ροδίτες; Πώς διαχειρίζονται τη φτώχεια που έφερε και φέρνει η πανδημία; Ανησυχούν;

Επειδή από την αρχή της πανδημίας βρίσκομαι κοντά στους συμπολίτες μου, μπορώ να σας πω ότι επικροτούν τη στάση της κυβέρνησης και τα μέτρα προστασίας που έχει λάβει για τους εργαζομένους και τις επιχειρήσεις. Την ίδια στιγμή, όμως, επισημαίνουν και πράγματα τα οποία θα μπορούσαν να διορθωθούν, τόσο στα μέτρα των επιχειρήσεων όσο και στα μέτρα των εργαζομένων.

Για παράδειγμα, σε σχέση με τις εποχικές επιχειρήσεις, ενώ αρχικά αυτές προσδιορίζονταν αποκλειστικά μέσω των ΚΑΔ, μπορέσαμε να εντάξουμε ως παράγοντα προσδιορισμού της εποχικότητας όχι μόνο τον ΚΑΔ, αλλά και το αν το 50% του τζίρου γίνεται κατά το τρίτο τρίμηνο του έτους. Για τους εργαζομένους μειώθηκαν τα απαιτούμενα ένσημα από 100 σε 50, ενώ παρατάθηκαν και τα επιδόματα ανεργίας. Αναφέρω κάποια παραδείγματα, εντελώς ενδεικτικά.

Από εκεί και πέρα, αφουγκραζόμαστε πλήρως την τοπική κοινωνία και προωθούμε και προτείνουμε λύσεις στην κυβέρνηση, όπως και ο ίδιος ο πρωθυπουργός έχει ζητήσει, ώστε η ομπρέλα προστασίας να καλύψει όσο το δυνατόν περισσότερους και η ανησυχία που δικαιολογημένα υπάρχει να μετριαστεί.

Υπάρχει κάτι στην πολιτική ή την προσωπική σου ζωή για το οποίο μετανιώνεις;

Θα μπορούσα να σας πω ότι ορισμένες από τις πολιτικές μου αποφάσεις θα έπρεπε να τις είχα πάρει νωρίτερα, ενώ και στην προσωπική μου ζωή θα έπρεπε να ήμουν πιο προσεκτική με κάποιους ανθρώπους. Προσπαθώ να είμαι ένας ακέραιος άνθρωπος που κοιτάω μπροστά, με θετική σκέψη πάντα, και να αξιολογώ κάθε εμπειρία και να μαθαίνω από αυτήν.

Γάμος με βιντεοκλήση: Άραγε πώς αισθάνθηκαν οι γονείς σας γι’ αυτό;

Η χαρά και η συγκίνηση τόσο των γονιών μας όσο και η δική μας ήταν πολύ μεγάλη, παρόλο που παρακολούθησαν τον γάμο με βιντεοκλήση και δεν ήταν μαζί μας για να μας αγκαλιάσουν. Οι πρωτόγνωρες καταστάσεις δημιουργούν ιδιαίτερες συνθήκες, στις οποίες πρέπει να προσαρμόζουμε τα σχέδιά μας. Παρά την πανδημία, η αγάπη και η ζωή συνεχίζονται και πρέπει να συνεχίζονται.

Το βασικό είναι να είμαστε καλά, να είμαστε υγιείς, ώστε όταν τελειώσει η πανδημία να μοιραστούμε τη χαρά μας με την οικογένειά μας και τους ανθρώπους μας στον θρησκευτικό γάμο που θα ακολουθήσει.

Ένιωσες ότι μπορεί να μην έζησες τη στιγμή όπως ίσως θα την είχες ονειρευτεί ή όχι;

Προφανώς και είχα ονειρευτεί αλλιώς τη στιγμή του γάμου μας. Όμως, ακόμα και έτσι, αισθάνθηκα την αγάπη του συζύγου μου, τη συγκίνηση και τη χαρά των οικογενειών μας και των φίλων μας, που παρακολουθούσαν τον γάμο μέσω βιντεοκλήσης. Τελικά, αν και μακριά, με τη βοήθεια της τεχνολογίας όλοι οι άνθρωποι που έχουν σημασία για μένα ήταν δίπλα μου.

IMG 1414

Πώς γνωριστήκατε με τον Νίκο; Τι σας έφερε κοντά; Πώς αισθάνεται εκείνος με σύζυγο βουλευτίνα;

Το Νίκο τον γνώρισα μέσα από παρέα κοινών φίλων πριν τέσσερα χρόνια. Αυτό που μου είχε κάνει εντύπωση ήταν ότι έχει μια ηρεμία και μια σιγουριά ταυτόχρονα, που αποπνέει μεγάλη εμπιστοσύνη. Πιστεύω ότι αυτό μας έφερε κοντά, μια και με την πάροδο του χρόνου διαπιστώσαμε ότι συμπληρώνει ο ένας τον άλλον.

Ευτυχώς, η γνωριμία μας και η σχέση μας ξεκίνησαν όταν εγώ δεν ήμουν βουλευτής. Βέβαια ο ίδιος είχε υπόψη του ότι είχα διατελέσει βουλευτής, αλλά δεν ήταν κάτι που τον απασχόλησε ποτέ. Έτσι, η επανεκλογή μου το 2019 δεν άλλαξε κάτι επί της ουσίας, παρά μόνο να προσαρμοστούμε στο γεγονός ότι θα έπρεπε να μοιράσουμε τον χρόνο μας, μια και εγώ θα έπρεπε να βρίσκομαι τις περισσότερες ημέρες της εβδομάδας στην Αθήνα και στα υπόλοιπα νησιά της Δωδεκανήσου.

Στόλισες το δέντρο; Πώς θα είναι τα πρώτα Χριστούγεννα ως παντρεμένη με τον Νίκο;

Βεβαίως και στολίσαμε το δέντρο μας! Όπως είπαμε, η αγάπη και η ζωή συνεχίζονται και πρέπει να συνεχίζονται. Τα πρώτα μου Χριστούγεννα ως παντρεμένη με τον Νίκο θα είναι υπέροχα για μένα, όπως ήταν και τα Χριστούγεννα που έχουμε περάσει μαζί από τότε που γνωριστήκαμε.

Θα μεγαλώσει η οικογένεια; Υπάρχει τέτοια σκέψη;

Φυσικά και υπάρχει. Το βασικό, όμως, είναι να είμαστε καλά και να έχουμε την υγεία μας.

{{-PCOUNT-}}42{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

Το «κατηγορώ» μητέρας κοριτσιού ΑμεΑ με το σπάνιο νευρολογικό σύνδρομο Rett προς τον Αδωνη Γεωργιάδη

Σοκ προκαλεί σε χιλιάδες ασθενείς αλλά και γονείς παιδιών...