Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

Η Κάιλι Τζένερ με μπασκετμπολίστα του… κολεγίου

Με νεαρό μπασκετμπολίστα φέρεται ότι ξεπερνά η Κάιλι Τζένερ...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Ντου της αστυνομίας σε βίλες του ράπερ «Ντίντι»!

Εφοδο σε δύο σπίτια του Σον Κομπς, γνωστού παλαιότερα...

Βάσω Γουλιελμάκη: Το φιντανάκι της γυμναστικής που «άνθισε» και στο θέατρο

Η Βάσω Γουλιελμάκη είναι μία από τις πιο αγαπημένες πρωταγωνίστριες του θεάτρου και της τηλεόρασης. Ξεκίνησε ως πρωταθλήτρια της ρυθμικής γυμναστικής, την κέρδισε όμως η αγάπη της για την υποκριτική. Σταθμός στη ζωή της υπήρξε, δίχως άλλο, ο γάμος της με τον ηθοποιό Σωκράτη Αλαφούζο, με τον οποίο απέκτησε την κόρη τους Μαρίλια.

  • Από τον
    Βαγγέλη Καράλη

Μιλώντας στην «Espresso», εξομολογείται πώς βιώνει τον έρωτα, τη σχέση της με τη 16χρονη κόρη της, αλλά και τις καλές σχέσεις που διατηρεί με τον πρώην σύζυγό της. Μια γυναίκα όμορφη και εντυπωσιακή, που δεν φοβάται το πέρασμα του χρόνου και της αρέσει να ζει με πάθος κάθε στιγμή.

Πώς βιώνεις όλη αυτή τη δύσκολη κατάσταση με τον κορονοϊό και την καραντίνα;

Προσπαθώ να είμαι όσο το δυνατόν πιο δημιουργική και να απασχολώ το μυαλό μου με αισιόδοξες ειδήσεις και όνειρα για το μέλλον! Γράφω, γυμνάζομαι, συζητώ με φίλους και συγγενείς, με συνεργάτες, μελετώ τον ρόλο μου στις «Ανθισμένες μανόλιες», περιμένω να ανοίξουν τα θέατρα, να ανέβει αυτή η τόσο ωραία παράσταση, να έρθει ο κόσμος να μας δει, να περάσει όμορφα, να δει θέατρο. Θέλω να βλέπω το καλύτερο σε ό,τι μου συμβαίνει!

«Ανθισμένες μανόλιες» στο θέατρο Χυτήριο, μια παράσταση που περιμένουμε ανυπόμονα. Ποιες είναι οι εντυπώσεις σου έως σήμερα από τις πρόβες;

Άρχισα με μεγάλη χαρά να κάνω πρόβες. Όσο περνούσαν οι μέρες, διαπίστωνα άλλη μία φορά πόσο όμορφη είναι η δουλειά μου, πόση γαλήνη, αγάπη, ελπίδα, δημιουργία, σοφία βγάζουν η συναναστροφή, η συνύπαρξη με τις υπόλοιπες πέντε συμπρωταγωνίστριές μου. Αισθάνθηκα μια ζεστή αγκαλιά, που τόσο μας λείπει πια! Είναι υπέροχο να πηγαίνεις για πρόβα σε ένα αρμονικό και όμορφο κλίμα εμπνευσμένων ανθρώπων.

Από την παράσταση Ανθισμένες Μανόλιες στο Χυτήριο
Από την παράσταση Ανθισμένες Μανόλιες στο Χυτήριο

Για να αλλάξουμε κλίμα, πώς θυμάσαι τα παιδικά χρόνια σου;

Τα παιδικά χρόνια μου τα θυμάμαι με χαρά, με νοσταλγία, με συγκίνηση. Αισθάνομαι ότι τα είχα όλα, σκέφτομαι ότι δεν μπορεί, αφού δεν ήμουν πλούσια, κι όμως ποτέ δεν το αισθάνθηκα αυτό! Μόνο αγάπη πήρα και αναπολώ αυτές τις όμορφες, ξένοιαστες μέρες! Γεμάτες παιχνίδι, παιχνίδι, παιχνίδι… Γεμάτες αθωότητα, παιδικότητα, προσμονή, χαρές, γέλια, όνειρα.

Η ηθοποιός στα παιδικά της χρόνια
Η ηθοποιός στα παιδικά της χρόνια

Από πρωταθλήτρια της ρυθμικής γυμναστικής, πώς αποφάσισες να ασχοληθείς με το θέατρο;

Αποφάσισα να ασχοληθώ με το θέατρο τελείως τυχαία. Θυμάμαι την προπονήτριά μου Ελένη Πολυχρονίδου να μου λέει μετά το πρόγραμμα ρυθμικής γυμναστικής που εκτελούσα με ιδιαίτερη θεατρικότητα πόσο εκφραστική είμαι και ότι πρέπει να γίνω ηθοποιός. Έτσι, πήγα στη σχολή, έδωσα εξετάσεις στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος και πέρασα. Τόσο απλά! Δεν μου είπαν τίποτε. Δεν είχα γνωστούς ούτε κύκλο που θα με βοηθούσε να περάσω στη σχολή. Πέρασα με την αξία μου. Νομίζω πως, όταν πέρασα, είδα ένα χαμόγελο στο στόμα της μάνας μου να σχηματίζεται. Επειδή μου άρεσε, ήξερε, μου είχε εμπιστοσύνη, ότι είναι καλό για μένα. Έτσι μου έλεγε και στις προσωπικές μου σχέσεις: «Αν τον αγαπάς εσύ, τον αγαπώ και εγώ διπλά». Η αθωότητα και η αγνότητα ποτέ δεν στέκονται εμπόδια στην εξέλιξη και στις αποφάσεις μιας ζωής.

Στα παιδικά της χρόνια σε ενόργανη γυμναστική
Στα παιδικά της χρόνια σε ενόργανη γυμναστική

Από τις τηλεοπτικές σειρές στις οποίες έχεις πρωταγωνιστήσει ποια ξεχωρίζεις και γιατί;

Δεν μπορώ να ξεχωρίσω, όλες τις χάρηκα, σχεδόν τις ερωτεύτηκα! Μεγάλη η χαρά να παίζω μπροστά σε μια κάμερα, καλυμμένη πίσω από έναν ρόλο, και να κάνω πράγματα που, ως Βάσω, μπορεί ούτε καν να μου περνούσαν από το μυαλό.

Πρωταγωνιστείς στη σειρά του Σκάι «Θα γίνει της πολυκατοικίας». Έχει ακουστεί ότι η σειρά κόβεται λόγω χαμηλής τηλεθέασης. Οι ηθοποιοί ποια ενημέρωση έχετε;

Η σειρά δεν κόπηκε, ολοκληρώθηκε. Υπήρχε μια περίπτωση να κάνει κι άλλα, έξτρα επεισόδια, αλλά δεν έγιναν. Επίσης, είχε κάνει πολύ καλά νούμερα, σχεδόν στην πρώτη θέση, απλώς σταμάτησε κάποια στιγμή λόγω έκτακτων γεγονότων Covid και, όταν επανήλθε, πολύ αργότερα, ο κόσμος την είχε χάσει.

Μεγάλο κεφάλαιο στη ζωή σου ο γάμος σου με τον Σωκράτη Αλαφούζο. Αποτελείτε παράδειγμα γονιών προς μίμηση, διατηρώντας καλές σχέσεις μεταξύ σας για το παιδί σας. Πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι αυτό;

Δεν ξέρω αν αποτελώ παράδειγμα προς μίμηση και ούτε θα ήθελα. Είναι πολύ βαρύ φορτίο. Ένα ξέρω, ότι, όταν αγαπάς το πλάσμα που έφερες στον κόσμο, φροντίζεις να είναι καλά. Να υπάρχει αγάπη.

Η κόρη σας Μαρίλια, πλέον στα 16 της, διανύει την εφηβεία. Πώς είναι οι σχέσεις σας; Πώς είναι η Βάσω ως μητέρα; Αυστηρή ή μοντέρνα μαμά;

Οι σχέσεις μας έχουν τα πάνω και τα κάτω τους, όπως συμβαίνει σε όλους. Δεν γίνεται να είναι όλα αρμονικά, δεν μαθαίνεις και δεν ωριμάζεις έτσι. Αλλά υπάρχει αμοιβαία εμπιστοσύνη και είμαι πολύ υπερήφανη που το έχω καταφέρει αυτό. Δεν υπάρχουν πράγματα που δεν μου λέει ή που δεν ζητά τις συμβουλές μου. Η Βάσω είναι και μοντέρνα και αυστηρή όταν χρειαστεί, ανάλογα με τα ζητούμενα.

Μαζί με την κόρη της Μαρίλια
Μαζί με την κόρη της Μαρίλια

Σκέφτεται να ακολουθήσει επαγγελματικά τα βήματά σας;

Το παιδί μας θέλει να ακολουθήσει τελείως διαφορετικούς δρόμους, χωρίς να έχουμε πιέσει για τίποτε, για καμία απόφασή της. Και εμείς το σεβόμαστε. Θέλουμε να είναι καλά, να είναι ευτυχισμένη και δημιουργική.

Ο έρωτας τι ρόλο παίζει στη ζωή σου; Πώς αντιδράς στο φλερτ που δέχεσαι;

Ο έρωτας ήταν και θα είναι κινητήρια δύναμη. Μου αρέσει το φλερτ, αρκεί να είναι μέσα στα όρια που θέτω!

Υπάρχει ο έρωτας σήμερα στη ζωή σου;

Πάντα υπάρχει και θα υπάρχει ο έρωτας στη ζωή μου. Δεν λειτουργώ χωρίς αυτόν, είναι κινητήρια δύναμη, δεν μπορώ χωρίς αυτόν.

Μια γυναίκα όμορφη και εντυπωσιακή, όπως εσύ, αποδέχεται τον όρο «sex symbol»;

Δεν αποδέχομαι κανέναν όρο «sex symbol» και ποτέ δεν αισθάνθηκα έτσι. Όταν ακούω «είσαι πολύ σέξι», απορώ τι στο καλό έχω που είναι σέξι… Θέλω να πω ότι είναι πολύ κολακευτικό όλο αυτό, αλλά δεν είμαι αυτό.

Ξέγνοιαστες στιγμές από καλοκαιρινές διακοπές
Ξέγνοιαστες στιγμές από καλοκαιρινές διακοπές

Ο χρόνος που περνά σε φοβίζει; Πώς τον αντιμετωπίζεις;

Δεν με φοβίζει, γιατί μεγαλώνω όμορφα όχι έξω μου αλλά μέσα μου. Αισθάνομαι ότι δεν κουβαλώ αρρώστιες, είμαι υγιής, έχω χαρά και, ό,τι κι αν με φοβίσει και με ρίξει, θα ξανασηκωθώ. Δεν με φοβίζει τίποτε, ένα έχω, την υγεία μου. Είμαι της άποψης ότι πρέπει να μην καθησυχαζόμαστε. Πρέπει να μαχόμαστε πάντα για τα πιστεύω μας, για τους ανθρώπους μας, για όσα έχουμε επιλέξει να υπάρχουν στη ζωή μας.

{{-PCOUNT-}}34{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Το «κατηγορώ» μητέρας κοριτσιού ΑμεΑ με το σπάνιο νευρολογικό σύνδρομο Rett προς τον Αδωνη Γεωργιάδη

Σοκ προκαλεί σε χιλιάδες ασθενείς αλλά και γονείς παιδιών...

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...

Το δυσβάσταχτο κόστος για τις σειρές οδηγεί τα τηλεοπτικά κανάλια στις… πρόχειρες λύσεις των realities και talent shows

Τέλος εποχής για την πανάκριβη και ποιοτική εγχώρια μυθοπλασία,...

Ποια είναι η Στέλλα Κοσμοπούλου, που τρέλανε κόσμο με το τσιφτετέλι της στο «Σάββατο με φίλους»

Χαράς ευαγγέλια στην εκπομπή του Χρήστου Φερεντίνου τα βράδια...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...