Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Η 25χρονη και η πολυγαμική οικογένεια των… ζόμπι!

Πολυγαμική έγινε η 25χρονη Φελίσιτι Κάντλεκ, καθώς μεγάλωσε την...

Ο αληθινός Φόρεστ Γκαμπ: Έτρεξε από την μια άκρη της Αφρικής στην...

Σαν να ήταν ο Φόρεστ Γκαμπ, άνδρας πήγε τρέχοντας...

Χάρης Σιανίδης: «Θέλω το team της ”Beautiful People PR” Events να την...

Ο Χάρης Σιανίδης είναι ο ιδρυτής και εμπνευστής της...

Προδοσία εκ των έσω για Αντζελίνα Τζολί

Προδομένη από το «αίμα της» φέρεται ότι νιώθει η...

Η Καλομοίρα αποκαλύπτει όλα όσα έχει ζήσει την περίοδο των εορτών στην ξενιτιά!

Αν η εορταστική περίοδος των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς ήταν πρόσωπο από την εγχώρια showbiz, αυτό θα ήταν η Καλομοίρα!

  • Από τον
    Ηλία Μαραβέγια

Όμορφη σαν στολίδι του δέντρου, γλυκιά σαν μελομακάρονο, καλοσυνάτη σαν άγγελος, με παιχνιδιάρικο βλέμμα σαν του Καλικάντζαρου και πανέτοιμη να μοιράσει απλόχερα δώρα αγάπης και χαράς γύρω της όπως ο Αϊ-Βασίλης. Το πιο αγαπητό πλάσμα που πέρασε ποτέ από το «Fame Story» μιλάει στην «Espresso» για τα Χριστούγεννα της ζωής της, θυμάται δύσκολες και τις όμορφες στιγμές τους, μοιράζεται μαζί μας όμορφες ιστορίες και τονίζει πως κάθε γιορτή είναι ευτυχισμένη για την ίδια αρκεί να έχει κοντά της την οικογένειά της.

Κι όλα αυτά με μουσική υπόκρουση το δικό της χριστουγεννιάτικο τραγούδι «Τα Χριστούγεννα αυτά» που κυκλοφόρησε το 2016 και ακούγεται δυνατά κάθε χρόνο τέτοιες μέρες. Πράγματι, τα Χριστούγεννα αυτά θα είναι διαφορετικά τόσο για την ίδια όσο και για όλους μας.

Καλομοίρα, πού περνάς τις φετινές -διαφορετικές λόγω Covid-19- γιορτές;

Δεδομένου ότι δεν μπορούμε να είμαστε με τις οικογένειές μας εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων για τον κορονοϊό, αποφασίσαμε με τον άντρα μου τον Γιώργο να έρθουμε οδικώς στη Φλόριντα για να περάσουμε τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά. Είμαστε εμείς και τα τρία παιδιά μας. Είναι δύσκολο να βρίσκεσαι μακριά από τους δικούς σου τέτοιες μέρες, όμως θέλουμε να κρατήσουμε ασφαλείς τους γονείς μας, καθώς ανήκουν σε ευπαθή ομάδα λόγω ηλικίας.

Οικογενειακώς τα περσινά Χριστούγεννα
Οικογενειακώς τα περσινά Χριστούγεννα

Ποιες είναι οι πιο έντονες αναμνήσεις σου από από τις γιορτές των παιδικών σου χρόνων;

Που μας πήγαιναν οι γονείς μας να δούμε το show «The Rockets» στο Radio City στη Νέα Υόρκη. Μας άρεσε πολύ. Το να βρίσκεται κανείς στη Νέα Υόρκη αυτή την εποχή είναι μαγικό. Ο άντρας μου κι εγώ την επισκεπτόμαστε κάθε χρόνο (πλην του φετινού προφανώς) για τις διακοπές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, ώστε να δούμε το χριστουγεννιάτικο δέντρο στο Rockefeller Center, τον Άγιο Βασίλη στο πολυκατάστημα Macy’s, να παρακολουθήσουμε κάποια θεατρική παράσταση, όπως το «Frozen». Στα παιδιά μας αρέσουν πολύ τα Χριστούγεννα στη Νέα Υόρκη κι εύχομαι ν’ αποκτήσουν κι αυτά υπέροχες αναμνήσεις από αυτή την εποχή, όπως έχω κι εγώ.

Τι θυμάσαι από τα Χριστούγεννα που πέρασες στην Ελλάδα;

Ήταν τέλεια. Έμεινα έξι χρόνια στην Ελλάδα και απόλαυσα την κάθε στιγμή, ειδικά τέτοιες μέρες ήταν φανταστικά. Θυμάμαι πήγαινα στο σπίτι της θείας μου της Τασίας για το χριστουγεννιάτικο δείπνο, που περιελάμβανε νόστιμα φαγητά και λίγο κρασάκι, κι έπειτα κατευθείαν στο εκάστοτε νυχτερινό κέντρο όπου εμφανιζόμουν κάθε φορά.
Πάντοτε συμπεριλάμβανα και κάποια χριστουγεννιάτικα τραγούδια στο πρόγραμμά μου και μου άρεσε που έβλεπα τον κόσμο να διασκεδάζει μ’ αυτά. Δεν θα ξεχάσω ποτέ μια φορά που δούλευα με την Έλλη Κοκκίνου και μου είχε κάνει δώρο ένα ζευγάρι όμορφα σκουλαρίκια. Ήταν πολύ γλυκιά κίνηση από την πλευρά της.

Ποιο είναι το αγαπημένο σου χριστουγεννιάτικο έθιμο;

Το πρωί των Χριστουγέννων, όταν ξυπνούν τα παιδιά και κατεβαίνουν τη σκάλα για να βρουν τα δώρα κάτω από δέντρο. Ανοίγει η καρδιά μου με τον ενθουσιασμό που δείχνουν για τον Αϊ-Βασίλη. Αφήνουμε λίγα μπισκότα κι ένα ποτήρι γάλα κάπου και ξετρελαίνονται όταν τους λέμε ότι ο Αϊ-Βασίλης έφαγε και ήπιε! Α, τους αρέσει επίσης κι ένα ξωτικό που έχουμε στο ράφι!

Ποια είναι τα αγαπημένα σου χριστουγεννιάτικα τραγούδια;

Εκτός από το δικό μου, που είναι «Τα Χριστούγεννα αυτά», αγαπώ πολύ το «All I want for Christmas» της Μαράια Κάρεϊ και το κλασικό «Baby is cold out». Τρελαίνομαι γι’ αυτά τα τραγούδια.

Τι θυμάσαι από τη χρονιά που ηχογράφησες το «Τα Χριστούγεννα αυτά;

Μόλις είχα γεννήσει την κόρη μου, περίπου πριν από τέσσερα χρόνια, όταν μου έστειλαν το συγκεκριμένο τραγούδι. Το ερωτεύτηκα με το πρώτο άκουσμα και ήθελα να το ηχογραφήσω αμέσως. Ο ενθουσιασμός μου για το «Τα Χριστούγεννα αυτά» ήταν τέτοιος, που έγραψα την ίδια μέρα και αγγλικούς στίχους για να φτιάξω παράλληλα και μια αγγλική βερσιόν. Ήταν μια ξεχωριστή στιγμή για μένα.

Ποια Χριστούγεννα δεν θα ξεχάσεις ποτέ;

Όταν γέννησα τα δίδυμα αγόρια μου, πριν από οκτώ χρόνια, και ήμουν μαζί τους στη μονάδα ειδικής φροντίδας. Γεννήθηκαν πρόωρα και έπρεπε να μείνουν λίγες ημέρες στο νοσοκομείο. Δεν θα ξεχάσω ποτέ τη στιγμή που, ενώ εγώ καθόμουν δίπλα τους, πέρασε από την πόρτα ένας Αϊ-Βασίλης για να δώσει χαρά σε όσους βρίσκονταν εκεί τέτοια μέρα.Τα αγόρια μου, που ήταν τότε μόλις λίγων ημερών, προφανώς δεν το θυμούνται αυτό, αλλά εγώ θυμάμαι ακόμη πολύ καλά πόσο πολύ μαλάκωσε την καρδιά μου εκείνη τη στιγμή ο ερχομός του. Μου θύμισε ότι η αληθινή χαρά των ημερών αυτών βρίσκεται στο να είναι η οικογένεια ενωμένη, ακόμη και σ’ ένα νοσοκομείο.

Πες μας μια ιστορία για το χριστουγεννιάτικο δέντρο σου.

Τρελαίνομαι για χριστουγεννιάτικα στολίδια! Δεν στολίζουμε μόνο ένα δέντρο στο σπίτι μας, έχουμε περισσότερα. Ωστόσο, το αγαπημένο μου είναι ένα μικρό που αγοράσαμε με τον άντρα μου την εποχή που αρραβωνιαστήκαμε. Το κράτησα γιατί ήταν το πρώτο δέντρο που στολίσαμε μαζί και σκεφτόμασταν τότε το κοινό μας μέλλον και την οικογένεια που θα κάναμε. Σήμερα -δέκα χρόνια μετά- τα παιδιά μας στολίζουν αυτό το δέντρο κάθε χρόνο με όλα τα μικρά στολίδια που έχουμε από τότε και μας φέρνουν στον νου τι πιο γλυκές αναμνήσεις.

Στο δέντρο που στόλισε για πρώτη φορά με τον Γιώργο όταν αρραβωνιάστηκαν
Στο δέντρο που στόλισε πρώτη φορά με τον Γιώργο όταν αρραβωνιάστηκαν

Ποια ήταν τα πιο δύσκολα Χριστούγεννα για σένα;

Υπήρξε μια χρονιά, όταν ήμουν μικρή, που τα οικονομικά της οικογένειάς μου δεν ήταν σε καλό επίπεδο και δεν μπορούσαμε να διαθέσουμε χρήματα για ν’ αγοράσουμε δώρα ο ένας στον άλλον. Έτσι αποφασίσαμε να φτιάξουμε εμείς δώρα. Εγώ θυμάμαι έφτιαξα ένα μεγάλο άλμπουμ με φωτογραφίες της οικογένειάς μου γράφοντας δίπλα σ’ αυτές με μαρκαδόρους αστείες ιστορίες. Δεν θα ξεχάσω ποτέ τη στιγμή που άνοιξαν το δώρο οι δικοί μου. Η αντίδρασή τους ήταν πολύ γλυκιά, γιατί το αγάπησαν πραγματικά κι αυτό με έκανε πολύ χαρούμενη.

Ήταν δύσκολα εκείνη τη χρονιά, με την έννοια ότι δεν ήμασταν άνετοι να αγοράσουμε πράγματα που θέλαμε. Ευτυχώς το γεγονός αυτό μας έκανε να εκτιμήσουμε ότι είχαμε ένα μέρος για να ζήσουμε, φαγητό στο τραπέζι μας, την υγεία μας και το πιο σημαντικό: ο ένας τον άλλον. Οι δύσκολες στιγμές σε κάνουν να εκτιμάς τα πράγματα που έχεις στη ζωή και να συνειδητοποιήσεις τι είναι πραγματικά σημαντικό.

Ποια ήταν τα πιο ευτυχισμένα Χριστούγεννα για την Καλομοίρα;

Κάθε Χριστούγεννα που είμαι με την οικογένειά μου είναι τα πιο ευτυχισμένα Χριστούγεννα για μένα. Φέτος συσκευάσαμε με τον άντρα μου και τα παιδιά μας δώρα και τρόφιμα για συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη και τα προσφέραμε όλοι μαζί ως οικογένεια. Το να βλέπεις τη χαρά στα πρόσωπα των παιδιών που παίρνουν στα χέρια τους ολοκαίνουργια παιχνίδια και ρούχα είναι αυτό που δίνει αληθινό νόημα σ’ αυτές τις ημέρες.

Τι εύχεσαι για τη νέα χρονιά;

Εύχομαι να έχουμε όλοι την υγεία μας, ν’ απαλλαγούμε από τον κορονοϊό ώστε να μπορέσουμε -όσο γίνεται- να επιστρέψουμε σε ρυθμούς κανονικής ζωής.
Εύχομαι επίσης ειρήνη στη Γη και όλα τα παιδιά του κόσμου που είναι ορφανά να υιοθετηθούν από καλές οικογένειες. Καλά Χριστούγεννα σε σένα και στους αναγνώστες της «Espresso», ευτυχισμένο το 2021.

{{-PCOUNT-}}29{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Και η Καίτη Κουτσολιούτσου δήλωσε άγνοια για το σκάνδαλο της εταιρίας, την οποία μιμήθηκε και η Hermès

Δημιουργική… έμπνευση ακόμη και στον οίκο Hermès είχαν προκαλέσει...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

ΗΠΑ: Ζευγάρι αδιανόητης διαστροφής

Παντρεμένη νοσοκόμα και ο σύζυγός της, που έχουν δύο...

Αστραψαν τα φλας στη βράβευση επιτυχημένων επιχειρηματιών και δημόσιων προσώπων της Θεσσαλονίκης

Επιτυχημένοι επιχειρηματίες και δημόσια πρόσωπα της Θεσσαλονίκης βραβεύτηκαν στο...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...

«Μουρμούρα» για Μπάμπη χωρίς το έτερον ήμισυ

Με τη δημοφιλή κωμική σειρά του τηλεοπτικού κοινού «Μην...