Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Τζορτζ Κρίστι: Ο ομογενής ήταν για δεκαετίες αρχηγός λέσχης των Hells Angels

Ομογενής στις ΗΠΑ που επί 40 χρόνια υπήρξε αρχηγός...

«Εκαψαν» την Πισπιρίγκου με τις καταθέσεις τους οι τρεις νοσηλεύτριες του νοσοκομείου...

«Φωτιά» για τη Ρούλα Πισπιρίγκου ήταν οι καταθέσεις που...

Αλμπέρτο Εσκενάζη: Ζεν πρεμιέ στο πλευρό του Κόκκαλη!

Ο 72χρονος ηθοποιός Αλμπέρτο Εσκενάζη είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με...

Η «προφητική» ανάρτηση της Πένυς Σταυροπούλου που «έφυγε» χτυπημένη από καρκίνο

Mε μια συγκλονιστική ανάρτηση ανήμερα τα Χριστούγεννα, στην οποία σχεδόν κανείς δεν έδωσε σημασία, αποχαιρετούσε τους φίλους της αλλά και την οικογένειά της η ηθοποιός Πένυ Σταυροπούλου, δίνοντας τη δική της μάχη με τον καρκίνο. Και μόλις πριν από λίγα εικοσιτετράωρα «έφυγε» στα 60 της χρόνια για το μακρύ ταξίδι, αφήνοντας όλους τους συναδέλφους της ηθοποιούς, στο άκουσμα της είδησης, μουδιασμένους…

«Γράφω, ελπίζω, το τελευταίο σημείωμά μου η ίδια, έχω κι άλλα να κάνω στο ενδιάμεσο… Δεν ξέρω αν είναι αυτές, ξέρεις, οι σοφίες που φέρνει μια συνθήκη, η συνθήκη μου. Εχω δυσκολία στην όραση και η επιμονή να μου γράψουν στο μήνυμα του FB, ενώ εγώ δεν έχω πλέον στην κατοχή μου καν το τηλέφωνό μου… Και παρακάλεσα να μη μου έρχεται η σκέψη και τη μοιράζομαι μαζί σας: Η αβάσταχτη αναγκαιότητα της ύπαρξης του καθενός σας σάς κάνει τόσο εγωκεντρικούς στην απλή και ήρεμη έξοδό μου… Δεν έχω ανάγκη από ψιλόβροχο, δεν έχω ανάγκη. Εχω ό,τι χρειάζομαι. Για όσους δεν πρόλαβαν, για όσους δεν… δεν πειράζει. Η κόρη μου ετοίμασε δώρα για μένα, για τα Χριστούγεννα, κλείνω το ένα μάτι και τα βλέπω, αυτό μετράει. Μήπως ήρθε η ώρα να μην πείτε τίποτα;… Καλές γιορτές! Μην παίρνετε τόσο σοβαρά τον εαυτό σας! Δεν θα υπάρξει τελετή, θα καώ στη Ριτσώνα και αποκλειστικά απ’ την οικογένεια που έχω κάνει» έγραφε η ίδια, προμηνύοντας και διαβλέποντας το «φυγή» της.

stavropoulou cover

Ταλαντούχα ηθοποιός και ευαίσθητη ως άνθρωπος, η Πηνελόπη Σταυροπούλου είχε δύο παιδιά με τον ηθοποιό και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Πάνο Σκουρολιάκο. Ωστόσο η ίδια πριν από τρία χρόνια, μέσα από τα τραγικά βιώματα που είχε όταν έμπλεξε στα δίχτυα του αλκοολισμού, προσπάθησε σε μια εξομολόγησή της μέσα από το βιβλίο της «Η νύχτα της Πηνελόπης: Το ημερολόγιο ενός αλκοολικού» να γίνει παράδειγμα προς αποφυγή για τους νέους.

Με ούζο

Η «Espresso» σε πρωτοσέλιδο δημοσίευμα τον Οκτώβριο του 2017 είχε αναδείξει το βιβλίο της, δημοσιεύοντας συγκλονιστικά αποσπάσματα: «Ξεκινούσα το πρωί με άσπρα ποτά, πάντα ούζο. (…) Αυτό το “ένα” έφτανε το ενάμισι μπουκάλι, μετά έπιανα το κρασί (…) κι έπινα τρία μπουκάλια μέσα στην ίδια ημέρα και, τέλος, το βράδυ (…) έκλεινα στο ενάμισι μπουκάλι βότκα. Προσπαθούσα να ακινητοποιήσω το ένα χέρι ανάμεσα στα πόδια μου, έβαζα στο στόμα το τσιγάρο και προσπαθούσα με αυτό που κρατάει τον αναπτήρα να το βάλω ακίνητο ανάμεσα στα πόδια μου για να μπλοκάρει το τρέμουλο, ώστε να μπορέσω να ανάψω» εξομολογούνταν μέσα από τη συγκλονιστική αφήγησή της.

stavropoulou1901211 768x512 1

Τα περιστατικά που αποκάλυπτε για όσα ζούσε στον σκοτεινό κόσμο του αλκοολισμού, πολλά. Ενα βράδυ, μεθυσμένη, προτίμησε να μην οδηγήσει και πήρε ταξί για το σπίτι της.
«Η άρθρωσή μου είχε παντελώς αλλοιωθεί, δεν θυμάμαι ποτέ τόσο απεγνωσμένα να ψάχνω να βρω τα σύμφωνα και τα φωνήεντα, και να είναι αδύνατον να τα ξεστομίσω. Ο άνθρωπος δεν μπορούσε ούτε τη διεύθυνσή μου να καταλάβει. (…) Φτάσαμε, λοιπόν. Βγάζω το κλειδί – αλήθεια, πόσο δύσκολο είναι να ανοίξεις την πόρτα σου όταν είσαι μεθυσμένος! (…) Την άλλη ημέρα πήγα να φέρω το αμάξι από το κέντρο, αδύνατον να θυμηθώ πού το είχα αφήσει. Τρεις ώρες το έψαχνα».

Η ίδια, μάλιστα, στο βιβλίο της είχε αποκαλύψει ότι είχε κάνει αρκετές αποτυχημένες απόπειρες αυτοκτονίας! «Φαίνεται από την πορεία της ζωής μου ότι έψαχνα πάντα κάτι να με σκοτώσει, γι’ αυτό και έπινα με αυτό τον τρόπο, αυτοκτονικά» έγραφε η ηθοποιός που «σάλπαρε» για το αιώνιο ταξίδι…

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...

«Ξαπλώπουλος και σία» για τους αστυνομικούς στις Φυλακές Μαλανδρίνου

Ζωή και κότα εμφανίζονται να κάνουν όλοι οι αστυνομικοί...