Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Στον ναό των Μουσών στην Ακαδημία Πλάτωνος, σύμφωνα με Ιταλούς ερευνητές, ο...

Τον τάφο του Πλάτωνα υποστηρίζουν ότι εντόπισαν στην Αθήνα...

Η Πιερίδη με το νέο αγόρι της

«Ο έρωτας με έρωτα περνάει» λέει ένα λαϊκό διαχρονικό...

Ο τρόπος λειτουργίας του στρατού των χούλιγκαν και τα αντίποινα που οδήγησαν...

Ο «Ιωσήφ», ο μάνατζερ OΜΛΕ του Τρανού, ο «Καρχαρίας»...

«Πυρ» κατά Κιμούλη και από την Μπέττυ Νικολέση: «Μας ταπείνωνε πάνω στη σκηνή» (video)

Ντόμινο εξελίξεων προκάλεσε η καταγγελία της Ζέτας Δούκα ότι έχει υποστεί ψυχολογική και λεκτική βία από τον Γιώργο Κιμούλη.

Μετά την Κατερίνα Γερονικολού, την Ευδοκία Ρουμελιώτη και την Αλεξάνδρα Ταβουλάρη που ακολούθησαν το παράδειγμά της, κάνοντας αντίστοιχες καταγγελίες, ήρθε χθες η σειρά της Μπέττυς Νικολέση να μοιραστεί δημόσια και τη δική της εμπειρία. Αναφερόμενη στη συνεργασία της με τον Γιώργο Κιμούλη στην παράσταση «Συρανό ντε Μπερζεράκ», πολλά χρόνια πίσω, η ηθοποιός μίλησε στο «Τlive», στον Alpha, για τα… δύο πρόσωπα του πολυσυζητημένου πρωταγωνιστή και σκηνοθέτη.

«Στη διάρκεια των προβών και μέχρι να ξεκινήσουν οι παραστάσεις, εκτός από την τιμή που αισθανόμασταν που συμμετείχαμε σε αυτόν τον θίασο, ήμασταν πραγματικά όλοι μας ερωτευμένοι με τον κύριο Κιμούλη, το λέω πολύ σοβαρά αυτό, γοητευμένοι. Ηταν γλυκύτατος, γενναιόδωρος, ευγενέστατος, νιώθαμε υπέροχα. Ολα αυτά άλλαξαν με την πρώτη παράσταση, υπήρξε μια πλήρης ανατροπή» άρχισε την αφήγησή της η Μπέττυ Νικολέση. «Τίποτα από αυτά που κάναμε στις πρόβες δεν γινόταν στην παράσταση. Αυτοσχεδίαζε διαρκώς και σε βαθμό που δεν ήξερε ο άλλος τι να του απαντήσει» συνέχισε, για να τονίσει αμέσως μετά: «Δεν ξέρω αν αυτό λέγεται κακοποίηση, αλλά σίγουρα λέγεται έλλειψη σκηνικού ήθους».

Οπως αποκάλυψε η ίδια παρακάτω, «Πάρα πολλοί συνάδελφοι κλαίγαμε στα καμαρίνια και λέγαμε: “Πώς θα βγάλουμε αυτή την παράσταση;” Βεβαίως και ήταν κοινό μυστικό η συμπεριφορά του. Ταπείνωνε τους συνεργάτες του πάνω στη σκηνή και άλλαζε το κείμενο εκθέτοντάς τους. Γιατί και ως νέοι ηθοποιοί δεν είχαμε τη δική του ικανότητα να απαντάμε σε ό,τι μας έλεγε. Δεν το έκανε κατά λάθος, γινόταν επί σκοπού και αυτό είναι το τραγικό της ιστορίας. Δεν γινόταν μόνο σε έναν και δεν έγινε μια φορά. Γινόταν σε κάθε παράσταση».

Στο καμαρίνι

Ξεκαθάρισε ωστόσο πως δεν συνέβη στην προκειμένη περίπτωση κανένα περιστατικό σωματικής βίας. «Λεκτικής, βεβαίως» σημείωσε. «Εγώ πήγα στο καμαρίνι του και του είπα ευγενικά ότι δεν μπορώ έτσι, δεν μπορώ να λειτουργήσω, τα χάνω, παθαίνω πανικό. Δεν εισακούστηκα. Ισα ίσα την επόμενη μέρα έκοψε την καλημέρα και σε εμένα και σε άλλους συναδέλφους. Και είχε βάλει άλλους συναδέλφους που είχαν κάνει μια αυλή γύρω του να μη μας μιλάνε. Τη δουλειά μας πάμε να κάνουμε, δεν χρωστάμε σε κανέναν τέτοιου είδους ψυχολογικούς βιασμούς» κατέληξε η Μπέττυ Νικολέση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ραγδαίες εξελίξεις στο… μέτωπο του ελληνικού #me_too και οι αποκαλύψεις που έπονται έχουν θορυβήσει και το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών, του οποίου το διοικητικό συμβούλιο συνεδριάζει σήμερα για να πάρει αποφάσεις. «Eχοντας λάβει υπόψη τις σοβαρότατες καταγγελίες που έχουν γίνει από το μέλος μας Ζέτα Δούκα και των συναδέλφων που ακολούθησαν εναντίον του έτερου μέλους μας Γιώργου Κιμούλη, σας ενημερώνουμε πως το #ΣΕΗ, αφού τηρήσει ως θεσμικό όργανο τις προβλεπόμενες σωματειακές διαδικασίες, θα επανέλθει με νεότερη ανακοίνωση τόσο για το θέμα αυτό καθαυτό όσο και για τη γενικότερη δράση και τις πρωτοβουλίες που θα αναλάβει για το ζήτημα, μετά και τη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου αυτήν την Παρασκευή» αναφέρεται χαρακτηριστικά σε σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...

Ο μάνατζερ του τράπερ Τrannos καταγγέλλει απαγωγή από την ΕΛ.ΑΣ.

Θύμα άγριου ξυλοδαρμού καταγγέλλει ότι έπεσε ο μάνατζερ του...

Η Μπόμπα δεν γλίτωσε ούτε αυτή τη φορά τη διαδικτυακή γιούχα

Πρόκειται για χάρισμα και οφείλουμε να τους το αναγνωρίσουμε!...