Παύλος Χαϊκάλης: «Η γυναίκα δεν μπορεί να αποτελεί δοχείο ηδονής ούτε είναι οικόπεδο προς καταπάτηση»

Ο Παύλος Χαϊκάλης μίλησε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega» για το τσουνάμι καταγγελιών περί σεξουαλικής, λεκτικής και ψυχολογικής βίας που έχει πλήξει τον καλλιτεχνικό χώρο τις τελευταίες μέρες.

«Εγώ δεν θέλω να μπω σε ονοματολογία. Στο θέατρο πάντοτε υπήρχαν αυτά. Ονόματα που έχουμε αγαπήσει από παλιότερες φουρνιές έχουν εμπλακεί σε τέτοιες καταστάσεις απλώς τότε δεν ήταν γνωστό. Κακά τα ψέματα, έχουμε θεοποιήσει ανθρώπους που στην ουσία δεν θα έπρεπε αλλά προς χάριν της Τέχνης το έχουμε προσπεράσει. Οι γνωρίζοντες μέσα από τον χώρο ξέρουν πολύ καλά τη συμπεριφορά τέτοιων ανθρώπων».

Πάντα υπήρχε μια καταπίεση και μία σεξουαλική συμπεριφορά απέναντι στις γυναίκες ειδικά με έναν εγωιστικό τρόπο. Αυτό που ίσχυε τότε, ισχύει και τώρα. Και όπως πάντα, έτσι και τώρα υπάρχει ο φόβος του στιγματισμού.

Είναι ένα παιχνίδι εξουσίας. Από εκεί ξεκινάνε τα πάντα. Στο θέατρο μας κάνει τζιζ, γιατί τα ονόματα είναι τζιζ. Η γυναίκα δεν μπορεί να αποτελεί δοχείο ηδονής ούτε είναι οικόπεδο προς καταπάτηση, είναι συνεργάτης, πηγή δημιουργίας, πρέπει να αντιμετωπίζεται με πολύ διαφορετικό τρόπο» δήλωσε ο ηθοποιός.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ