Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Πάτωσε το νέο άλμπουμ της Jlo! Δεν… τσουλάει η περιοδεία της

Αν μας λέγανε ότι οι συναυλίες της δεν πουλάνε...

Ιουλία Καλλιμάνη: Το διήμερο closing party στο Tokyo μετά από 8 μήνες...

Μετά από 8 ολόκληρους μήνες επιτυχίας, η Ιουλία Καλλιμάνη,...

Η μελωδία της θέλησης για τη μικρή Λουκία με τα μάτια της...

Μαθήματα ζωής δίνει ένα μικρό κορίτσι με οπτική αναπηρία,...

Παγκόσμιος πόλεμος του Tik Tok!

Πριν από επτά χρόνια χτύπησε για πρώτη φορά στις...

«Βιαστές» της τέχνης! Φρικτά περιστατικά που δεν έχουν παραγραφεί

Με ταχύτατους ρυθμούς θα πρέπει να ενεργήσει η Εισαγγελία Πρωτοδικών προκειμένου να προλάβει να ερευνήσει τη νέα μήνυση που κατατέθηκε προχθές σε βάρος ηθοποιού, καθώς ο χρόνος παραγραφής του καταγγελλόμενου κακουργήματος μετράει αντίστροφα.

Η νέα μήνυση κατατέθηκε από έναν 37χρονο άνδρα, ο οποίος δεν έχει καμία σχέση με τον καλλιτεχνικό χώρο, και στρέφεται εναντίον ηθοποιού τον οποίο καταγγέλλει για το βιασμό του όταν ήταν στην ηλικία των 22 ετών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 37χρονος μηνυτής περιγράφει ότι έπεσε θύμα βιασμού το 2006 από τον ηθοποιό, ο οποίος εκείνο το χρονικό διάστημα σπούδαζε στη δραματική σχολή του Εθνικού Θεάτρου. Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει το φερόμενο ως θύμα του βιασμού, όλα συνέβησαν σε ένα διαμέρισμα στην ευρύτερη περιοχή του Μεταξουργείου και ο ηθοποιός ήταν συνομήλικός του, δηλαδή 22 ετών. Ο μηνυτής τοποθετεί το περιστατικό χρονικά στην άνοιξη του 2006, κάτι που σημαίνει ότι μέσα στους επόμενους μήνες θα συμπληρωθεί ο χρόνος παραγραφής του αδικήματος, ο οποίος είναι 15 χρόνια. Η μοναδική περίπτωση να ανασταλεί η παραγραφή είναι να προχωρήσουν πολύ γρήγορα οι διαδικασίες και, αν κρίνει η Εισαγγελία, να ασκήσει διώξεις στον ηθοποιό.

Αποπλάνηση

Στα χέρια της Εισαγγελίας βρίσκεται και η μήνυση σε βάρος πασίγνωστου σκηνοθέτη, επίσης από πρόσωπο που δεν έχει σχέση με τον καλλιτεχνικό χώρο. Και σε αυτή την περίπτωση το καταγγελλόμενο περιστατικό συνέβη πριν από περίπου 15 χρόνια και το φερόμενο ως θύμα καταλογίζει στον σκηνοθέτη βιασμό, αποπλάνηση και κατάχρηση σε ασέλγεια. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, περιγράφει με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες την κακοποίησή του όταν ήταν σε ηλικία μόλις 15 ετών. Η Εισαγγελία μελετά τα στοιχεία της καταγγελίας προκειμένου να καταλήξει σε πρώτη φάση αν τα καταγγελλόμενα αδικήματα έχουν παραγραφεί ή όχι, προκειμένου να προχωρήσει στο επόμενο βήμα της διερεύνησης της υπόθεσης.

Σε βάρος του πασίγνωστου σκηνοθέτη υπάρχει και άλλη δημόσια καταγγελία για σεξουαλική κακοποίηση, η οποία τοποθετείται χρονικά το 2004. Η καταγγελία είναι επώνυμη από τον ηθοποιό Νίκο Σ., ο οποίος ωστόσο δεν θέλει να αποκαλυφθούν τα στοιχεία της ταυτότητάς του, καθώς, σύμφωνα με το δικηγόρο του Γιάννη Βλάχο, «είναι βαρύτατα τα εγκλήματα που έχει υποστεί αλλά αφορούν την προσωπική του ζωή και επιθυμεί αυτή τη στιγμή να διατηρήσει το πρόσωπό του και το όνομά του έξω από τη δημοσιότητα».

Ο συνήγορος του ηθοποιού προέτρεψε την Εισαγγελία να παρέμβει αυτεπαγγέλτως προκειμένου να ερευνήσει την επίμαχη καταγγελία, αλλά αυτό δεν έχει συμβεί έως σήμερα, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, προκύπτει ξεκάθαρα ότι τα καταγγελλόμενα αδικήματα είναι παραγεγραμμένα. Ο Γιάννης Βλάχος ζήτησε από τη Δικαιοσύνη «να επιδείξει τα αντανακλαστικά που προσφάτως είχε επιδείξει και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις», συσχετίζοντας εμμέσως την καταγγελία του με την καταγγελία της ολυμπιονίκη Σοφίας Μπεκατώρου, η οποία, αν και το αδίκημα είχε παραγραφεί, αποτέλεσε το αντικείμενο εισαγγελικής έρευνας.

Βέβαια, στην προκειμένη περίπτωση η Σοφία Μπεκατώρου, εκτός από τον δικό της βιασμό, έδωσε στοιχεία και για άλλες τρεις σεξουαλικές κακοποιήσεις αθλητριών. Οι δύο από αυτές κλήθηκαν, αλλά δεν προσήλθαν ποτέ για να καταθέσουν. Η τρίτη, όμως, κατέθεσε και οδήγησε στη σύλληψη του κατηγορούμενου πρώην προπονητή της και στην προφυλάκισή του.

Σοκάρει βοηθός ενδυματολόγου: «Με απείλησε με όπλο για να κάνουμε σεξ»

Την απείλησε με όπλα για να κάνει σεξ μαζί του! Σοκάρουν αυτά που καταγγέλλει γνωστή ενδυματολόγος εναντίον διάσημου ηθοποιού, του οποίου το όνομα έχει εμπλακεί στις υποθέσεις κακοποίησης που απασχολούν τη δημοσιότητα το τελευταίο διάστημα.

«Το 2005 εργαζόμουν ως βοηθός ενδυματολόγου σε κωμική σειρά μεγάλου τηλεοπτικού σταθμού. Οι πρωταγωνιστές, μεγάλα ονόματα της τηλεόρασης και του θεάτρου. Ο λόγος τους διαταγή ό,τι κι αν μας έλεγαν» περιέγραψε η ίδια στο «Πρωινό» και συνέχισε: «Ο ένας από τους καταγγελλόμενους που αυτές τις μέρες αποκαλύφθηκε από γυναίκες συναδέλφους του ήταν αυτός που μου έκανε τη ζωή ανυπόφορη καθημερινά. Με ενοχλούσε με μηνύματα καθ’ όλη τη διάρκεια της μέρας. Όταν δεν είχαμε γύρισμα, προσπαθούσα να τον αποφύγω όπως ο διάβολος το λιβάνι. Ήμουν τρομοκρατημένη, δεν ήξερα πού να μιλήσω. Φοβόμουν ότι θα χάσω τη δουλειά. Ήμουν πολύ νέα τότε, μόλις 22 χρονών, και ήταν μία από τις πρώτες μου δουλειές. Η πίεση που μου ασκούσε αφόρητη, με πίεζε συνεχώς να συνευρεθώ μαζί του σεξουαλικά αλλιώς θα έχανα τη δουλειά μου. Ένα βράδυ τελειώνοντας αργά τα γυρίσματα κατευθυνόμουν προς το αυτοκίνητό μου όταν παρατήρησα ότι είναι μέσα στο αυτοκίνητό του ακριβώς δίπλα από το δικό μου. Προσπάθησα να τρέξω και να μπω στο αυτοκίνητό μου, όμως δεν τα κατάφερα. Μέσα στον πανικό και στην προσπάθειά μου με σπρωξιές για να τον αποφύγω, δεν κατάλαβα ότι με απειλούσε με όπλο αν δεν υπακούσω στις διαταγές του. Άρχισα να ουρλιάζω. Έχασα τις αισθήσεις μου, κατέρρευσα. Δεν ξέρω μετά από πόση ώρα άκουσα στα αυτιά μου μια φωνή να μου λέει: “Κυρία μου, είστε καλά;” από κάποιον περαστικό».

Όταν ο Χαϊκάλης… σάλταρε!

Σκούρα τα πράγματα για τον Παύλο Χαϊκάλη, καθώς, μετά την καταγγελία σε βάρος του για σεξουαλική παρενόχληση που κατέθεσε στο ΣΕΗ η Κύπρια ηθοποιός και πρώην μαθήτριά του σε δραματική σχολή Ηλιάνα Αραβή, βλέπουν τώρα το φως τις δημοσιότητας ακόμη δύο υποθέσεις που αφορούν το πρόσωπό του.

Μάλιστα, η μία εκ των δύο νέων καταγγελιών που έγιναν εναντίον του ξεφεύγει από τα όρια της σεξουαλικής παρενόχλησης και αγγίζει αυτά της απόπειρας βιασμού!

Πριν από 31 χρόνια

Η συγκεκριμένη γυναίκα μίλησε στο δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ για την τραυματική εμπειρία που βίωσε πριν από 31 χρόνια δίχως να αποκαλύψει το πρόσωπό της στην κάμερα.
Σε μια από τις δυσκολότερες στιγμές της ζωής της, όπως ανέφερε, και έχοντας μόλις υποβληθεί σε χειρουργείο μαστού, η 25χρονη τότε ηθοποιός συνάντησε στο σπίτι του γνωστό κωμικό για να συζητήσουν για μια νέα ταινία. Επισήμανε, μάλιστα, ότι η ίδια διατηρούσε εκείνη την εποχή φιλικές σχέσεις με την τότε σύντροφο του ηθοποιού.

«Μου έφτιαξε καφέ, ήπια δυο τρεις γουλιές και με βούτηξε και με φίλησε. Είδα έναν άλλον άνθρωπο ξαφνικά, δεν ήταν ο φίλος που τα λέγαμε, το αγόρι της φίλης μου. Σαν να είχε σαλτάρει εκείνη τη στιγμή. Στην πάλη μας με έπιασε από τον λαιμό και με έσφιγγε. Τα χέρια του ήταν σαν ζωγραφιά στον λαιμό μου για πολλές μέρες. Με χτύπησε με τον αγκώνα του πάνω στην τομή κι εγώ λιποθύμησα. Αυτός τρόμαξε, τρομοκρατήθηκε, συνειδητοποίησε προφανώς ότι είμαι εκτός κι έφερε νερό. Δεν ξέρω πώς σηκώθηκα κι έφυγα, δεν ξέρω πώς μπήκα στο ταξί. Αυτό που θυμάμαι είναι ότι ο δικός μου άνθρωπος με βρήκε στις σκάλες λιπόθυμη» περιέγραψε η καταγγέλλουσα με τρεμάμενη φωνή στο δελτίο της ΕΡΤ. Οι συγγενείς της, όπως ανέφερε στη συνέχεια, πήγαν στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής και ο ηθοποιός κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις.

«Αυτός έκλαιγε στα πόδια μου. Ο πατέρας μου πήγε να τον πιάσει να τον σκοτώσει» πρόσθεσε, δηλώνοντας μετανιωμένη που δεν προχώρησε τότε τις νομικές διαδικασίες εναντίον του. «Πρέπει να καταλάβουν κάποια καθάρματα ότι το “όχι” οποιασδήποτε γυναίκας είναι ΟΧΙ» τόνισε.

Ομοιότητες

Η τρίτη κατά σειρά καταγγελία εναντίον του Παύλου Χαϊκάλη που κατατέθηκε στο ΣΕΗ προέρχεται πάλι από πρώην μαθήτριά του σε δραματική σχολή και εμφανίζει πολλές ομοιότητες με την πρώτη, αυτή της Ηλιάνας Αραβή.

«Ήμουν 21 ετών, φοιτούσα σε γνωστή δραματική σχολή, όπου παρέδιδε μαθήματα ως καθηγητής. Μετά από λίγο καιρό άρχισε να επικοινωνεί μαζί μου και τηλεφωνικά και με κουβέντες σεξουαλικού περιεχομένου αυτοϊκανοποιούνταν» λέει μεταξύ άλλων στην καταγγελία της. Από την πλευρά του ο γνωστός ηθοποιός δήλωσε στο «TLive» πως έχει ήδη απευθυνθεί στον δικηγόρο του, ο οποίος θα βγάλει ανακοίνωση από Δευτέρα, μόλις εξετάσει ενδελεχώς την υπόθεση.

«Σίχαμα, θα πληρώσεις για… όλα»!

«Σίχαμα» αποκαλούν τον Δημήτρη Λιγνάδη τα μέλη του Ρουβίκωνα στις αφίσες που τον απεικονίζουν, με τις οποίες γέμισαν το κέντρο της Αθήνας το βράδυ της Πέμπτης.

f3

Όπως τον προειδοποιούν, μάλιστα, σε αυτές, «θα πληρώσει για όλα». Τα μέλη της αναρχικής οργάνωσης προχώρησαν στην παραπάνω κίνηση περίπου ένα εικοσιτετράωρο μετά τη διαδικτυακή ανάρτηση που έκανε ο αρχηγός τους Γιώργος Καλαϊτζίδης κατά του σκηνοθέτη και ηθοποιού, αναφέροντας: «Επειδή έχει άκρες, βάζει κόσμο να παίρνει τηλέφωνα και να απειλεί κόσμο να μην κινηθούν νομικά εναντίον του».

Σχολιάζοντας τις αφίσες, ο δικηγόρος Νίκος Γεωργουλέας, που εκπροσωπεί τον Δημήτρη Λιγνάδη, είπε στον τηλεοπτικό σταθμό Open: «Δεν τις έχω δει τις αφίσες, αλλά με ενημέρωσαν. Είναι απότοκο του κλίματος από ανώνυμες και στοχευμένες καταγγελίες». Ο ίδιος επανέλαβε ακόμη μια φορά ότι δεν έχει φτάσει στα χέρια του επίσημη καταγγελία ή μήνυση σε βάρος του σκηνοθέτη και ηθοποιού, ενώ διέψευσε τις φήμες πως ο τελευταίος έχει φύγει στο εξωτερικό, όπως ακούστηκε χθες το πρωί, επισημαίνοντας ότι ο παραιτηθείς καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου όχι μόνο δεν έχει ταξιδέψει εκτός Ελλάδος, αλλά δεν έχει απομακρυνθεί ούτε από τα όρια του Δήμου Αθηναίων και βρίσκεται στο σπίτι του.

Λίγο νωρίτερα, το βράδυ της Πέμπτης, ο κ. Γεωργουλέας είχε μιλήσει στο δελτίο του Star τονίζοντας ότι ο Δημήτρης Λιγνάδης: «Βρίσκεται στο μάτι ενός κυκλώνα που περιλαμβάνει κάθε μέρα και μια διαφορετική ιστορία και μάλιστα από ανθρώπους που έχουν υπάρξει κάποτε και συνεργάτες του».

Επιπλέον διέψευσε κατηγορηματικά ότι έχει οποιαδήποτε εμπλοκή σε περιστατικά που καταγγέλλονται τις τελευταίες ημέρες. «Είναι απολύτως ψευδές ότι ο κ. Λιγνάδης έχει οποιαδήποτε σχέση με κάτι τέτοιο, οποτεδήποτε. Γιατί τα δήθεν στοιχεία αντίκεινται και στην πραγματικότητα και την κοινή λογική. Σε περίπτωση μάλιστα που δεν υπάρξει διευκρίνιση ότι δεν αφορά αυτόν, ο κ. Λιγνάδης θα ζητήσει την αποκατάσταση διά της νομίμου οδού» υπογράμμισε. Επιπλέον, ο κ. Γεωργουλέας διέψευσε και τις φήμες σύμφωνα με τις οποίες ο σκηνοθέτης δέχτηκε δολοφονική επίθεση από πατέρα ανηλίκου.

{{-PCOUNT-}}25{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ο μάνατζερ του τράπερ Τrannos καταγγέλλει απαγωγή από την ΕΛ.ΑΣ.

Θύμα άγριου ξυλοδαρμού καταγγέλλει ότι έπεσε ο μάνατζερ του...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...