Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

Η Κάιλι Τζένερ με μπασκετμπολίστα του… κολεγίου

Με νεαρό μπασκετμπολίστα φέρεται ότι ξεπερνά η Κάιλι Τζένερ...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Ντου της αστυνομίας σε βίλες του ράπερ «Ντίντι»!

Εφοδο σε δύο σπίτια του Σον Κομπς, γνωστού παλαιότερα...

Η Βουλγάρα τραγουδίστρια Evgenia άφησε την όπερα για τα… μπουζούκια

Η «Κάλλας» της πίστας!

Η διαδρομή της ζωής της είναι μοναδική. Αν και γεννήθηκε στη Βουλγαρία, πλέον νιώθει και δηλώνει Ελληνίδα και Κύπρια στην ψυχή. Η αγάπη της για τη μουσική άρχισε σε πολύ μικρή ηλικία, αν και σπούδασε κλασικό τραγούδι και όπερα στη Μουσική Ακαδημία της Σόφιας, την κέρδισαν το ελληνικό τραγούδι και η λαϊκή μουσική!

Τα τραγούδια της μητρικής της γλώσσας που γνωρίζει να ερμηνεύει είναι μετρημένα στα δάχτυλα του ενός χεριού. Πώς έφτασε στο σημείο να μάθει να τραγουδάει ελληνικά σαν να είναι η μητρική της γλώσσα; Πώς περιγράφει την εμπειρία της στα μπουζούκια της Σόφιας και πώς βρέθηκε στην Κύπρο και στη συνέχεια στην Αμερική, όπου ζει και εργάζεται τα τελευταία χρόνια ως δασκάλα φωνητικής και όχι μόνο;

Τι νιώθει για τους δύο σπουδαίους εκπροσώπους της μουσικής Μιχάλη Τουρατζίδη και Βίκυ Γεροθόδωρου που της έδωσαν τη νέα της ανεβαστική επιτυχία «Θα με ζητάς», που ξεπέρασε τις 1.200.000 προβολές στο YouTube; H Evgenia μιλά για όλα αυτά στην «Espresso»!

Έχεις στο βιογραφικό σου μεγάλες σπουδές στο κλασικό τραγούδι και είσαι και δασκάλα φωνητικής. Πώς πέρασες στην ερμηνεία;

Στα 10 μου άρχισα μαθήματα πιάνου και στα 15 μου μαθήματα φωνητικής. Πρώτη φορά σε μεγάλη σκηνή εμφανίστηκα όταν ήμουν 14 χρόνων. Οι γονείς μου δεν συμφωνούσαν στην αρχή μαζί μου, γιατί πίστευαν τότε ότι το τραγούδι δεν μπορεί να είναι και επάγγελμα. Οταν όμως πέρασα με την πρώτη στη μουσική ακαδημία πάνω στο κλασικό τραγούδι, ήταν η πρώτη φορά που η μητέρα μου εκφράστηκε για το πόσο περήφανη ήταν για μένα. Και παρόλο που η αγάπη μου ήταν προς την ποπ, τη ροκ μουσική και το τραγούδι βρέθηκα στην όπερα.

Την τελευταία χρονιά των σπουδών μου δούλευα ήδη στο μουσικό θέατρο και μετά τις παραστάσεις εκεί θυμάμαι πώς έτρεχα για να τραγουδήσω στο πιο μεγάλο, ελληνικό νυχτερινό κέντρο στη Σόφια, τον Διόνυσο, όπου δούλεψα για περίπου πέντε μήνες. Ηταν η πρώτη μου εμπειρία σε μπουζούκια. Δουλειά ως τις έξι το πρωί, λουλούδια, σαμπάνιες, φώτα και μεγάλη πίστα. Δεύτερος σταθμός μου, ένα άλλο ελληνικό μαγαζί, πάλι στη Σόφια, και μια αξέχαστη συνεργασία με τον Κώστα Καραφώτη, την περίοδο προτού μπει στο «Fame story»…

Επόμενος σταθμός, η Κύπρος. Τι σε οδήγησε εκεί;

Μετά τις εμφανίσεις στα νυχτερινά κέντρα της Σόφιας έφυγα από τη Βουλγαρία. Ακολούθησαν πέντε χρόνια σε κρουαζιερόπλοια στην Κύπρο. Σε αυτά τα χρόνια, τότε, πρόλαβα και ερωτεύτηκα και απέκτησα τον γιο μου. Μεγάλος έρωτας, μεγάλος χωρισμός και καινούργιος έρωτας (χα, χα, χα). Αυτός ο νέος έρωτας ήταν ακόμα πιο μεγάλος από τον πρώτο, έτσι νόμιζα, και αποτέλεσε έναν «δρόμο ζωής», που με οδηγούσε τότε πλέον μόνιμα στην Κύπρο. Δεύτερος γάμος και 10 χρόνια στη στεριά. Εκεί βρίσκεται η καρδιά μου. Εκεί μεγάλωσα πνευματικά και εκεί επέλεξα να αγαπήσω την Κύπρο μου και στη συνέχεια την Ελλάδα περισσότερο από τη Βουλγαρία. Εκεί έφτιαξα οικογένεια, γέννησα το δεύτερο παιδί μου, την κόρη μου, απέκτησα, φίλους, συνεργάτες και πολλά παιδιά, τους μαθητές μου. Τους αποκαλώ παιδιά μου γιατί τους έδωσα κομμάτια από την καρδιά και την ψυχή μου που θα κουβαλούν για πάντα.

Επέλεξες να τραγουδάς στα ελληνικά. Αγάπησες την ελληνική μουσική. Τι σου έδωσε ερέθισμα γι’ αυτό;

Ήταν ένα καλοκαίρι, που θα θυμάμαι για πάντα. Πρέπει να ήμασταν γύρω στα 16, όταν αποφασίσαμε με την κολλητή μου, όταν δεν ήμασταν στο σχολείο, να βρούμε δουλειά, για να βγάζουμε το χαρτζιλίκι μας. Βρήκαμε ένα ελληνικό κατάστημα με γούνες, στο κέντρο της πόλης μου. Εκεί, λοιπόν, ακούγαμε όλη μέρα Ευρυδίκη, Μαρινέλλα, Γονίδη. Μάθαμε το φραπέ και το «γεια σου». Κάπως έτσι κόλλησε στο κεφάλι μου το ελληνικό τραγούδι, το ερωτεύτηκα και παραδόθηκα σε αυτό. Έμαθα μόνη μου την ελληνική γλώσσα, μέσα από τα τραγούδια και τα βιβλία ελληνικής γραμματικής.

Τι σε οδήγησε στην Αμερική;

Σήμερα, τέσσερα χρόνια μετά, έχω αποκτήσει, με πολλή δουλειά, μια σταθερότητα και την καριέρα που ονειρευόμουν στο τραγούδι, κάνω συναυλίες και εδώ και τρία χρόνια ζω όμορφες και δημιουργικές στιγμές με τους μαθητές μου, που τους διδάσκω φωνητική και μουσική.

Έχεις συνεργαστεί με αρκετά μεγάλα ονόματα…

Ηταν μεγάλη χαρά για εμένα να εμφανιστώ εδώ, στην Αμερική, στην ίδια σκηνή με κάποια μεγάλα ονόματα του τραγουδιού αλλά και σπουδαίους ανθρώπους, όπως ο Πάνος Κιάμος, ο Γιάννης Πλούταρχος, η Πάολα, ο Γιώργος Τσαλίκης και άλλοι.

Πώς νιώθεις για τη συνεργασία σου με τον Μιχάλη Τουρατζίδη και τη Βίκυ Γεροθόδωρου;

Το να εμπιστευτείς μια ιδιαίτερη ξένη φωνή, με προφορά, και να θέλεις να δουλέψεις μαζί της, από μόνο του λέει τα πάντα γα τον Μιχάλη Τουρατζίδη. Η Βίκυ Γεροθόδωρου είναι ο άνθρωπος που διάβασε την ψυχή και το μυαλό μου.

«Θα με ζητάς» το λες και το εννοείς;

Το λέω και το εννοώ, και το τραγούδι περιγράφει εμένα από την αρχή μέχρι το τέλος.

Οφείλεις ένα δημόσιο ευχαριστώ κάπου;

Βέβαια και οφείλω όχι μόνο ένα ευχαριστώ, αλλά πολλά. Στον παραγωγό μου Mario Pappas, που πίστεψε σε εμένα, στον Τόλη Ματούλα, για τη στήριξή του, και στα παιδιά μου, που μου δίνουν δύναμη να συνεχίσω.

{{-PCOUNT-}}22{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...

Ποια είναι η Στέλλα Κοσμοπούλου, που τρέλανε κόσμο με το τσιφτετέλι της στο «Σάββατο με φίλους»

Χαράς ευαγγέλια στην εκπομπή του Χρήστου Φερεντίνου τα βράδια...

Σάλος με τους «ΛΟΑΤΚΙ ήρωες» του 1821 – Ακυρώθηκε το πάρτι-παρωδία σε gay club της Αθήνας

Την ηρωίδα της Επανάστασης του 1821 Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα χλευάζει...

Το «κατηγορώ» μητέρας κοριτσιού ΑμεΑ με το σπάνιο νευρολογικό σύνδρομο Rett προς τον Αδωνη Γεωργιάδη

Σοκ προκαλεί σε χιλιάδες ασθενείς αλλά και γονείς παιδιών...