Ο Μπιμπίλας καταθέτει στον εισαγγελέα… Κώστα Σπυρόπουλο για τα σημεία και τέρατα στα καμαρίνια

Ο πρόεδρος του ΣΕΗ θα περάσει το κατώφλι του εισαγγελέα με τη… σατανική συνωνυμία

Η εισαγγελική έρευνα για τις καταγγελίες σεξουαλικής κακοποίησης στον καλλιτεχνικό χώρο διευρύνει το πεδίο της, πέρα από τις μηνύσεις, οι οποίες ήδη έχουν κατατεθεί στη Δικαιοσύνη.

Πλέον όλες οι καταγγελίες που έχουν υποβληθεί στο Πειθαρχικό Συμβούλιο του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών θα μελετηθούν προσεκτικά και θα αποτελέσουν υλικό το οποίο θα τροφοδοτήσει την πιθανή στοιχειοθέτηση των υπό έρευνα αδικημάτων.

Την ερχόμενη Δευτέρα το κατώφλι της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας θα περάσει ο πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών Σπύρος Μπιμπίλας. Τον κάλεσε ως μάρτυρα ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Κώστας Σπυρόπουλος, ο οποίος διενεργεί την προκαταρκτική εξέταση με βάση δύο μηνύσεις που έχουν ήδη κατατεθεί. Στόχος είναι ο ηθοποιός να καταθέσει όσα στοιχεία-καταγγελίες έχει στη διάθεση του, λόγω της θεσμικής του ιδιότητας, που αφορούν γνωστό ηθοποιό – σκηνοθέτη, σε βάρος του οποίου έχουν υποβληθεί οι επίμαχες μηνύσεις.

Η κατάθεση του Σπύρου Μπιμπίλα όμως δεν θα περιοριστεί μόνο στην περίπτωση του γνωστού θεατρανθρώπου, αλλά, σύμφωνα με πληροφορίες, ο εισαγγελέας θα του ζητήσει να επεκταθεί και στις καταγγελίες, οι οποίες έχουν υποβληθεί στο σωματείο των ηθοποιών και είναι ακόμα ποινικά αξιοποιήσιμες, δηλαδή αφορούν αδικήματα που δεν έχουν ακόμα παραγραφεί.

Όλο αυτό το υλικό, αν προκύπτουν «ζωντανά» αδικήματα για τα οποία θα μπορούσαν να απαγγελθούν κατηγορίες, αναμένεται να τροφοδοτήσει μια σειρά από παράλληλες έρευνες και για άλλα πρόσωπα που έχουν καταγγελθεί στον Πειθαρχικό Συμβούλιο του ΣΕΗ. Ήδη είναι γνωστό ότι οι καταγγελίες αυτές είναι δεκάδες και πέφτουν καθημερινά σαν βροχή ακόμα και μέσω του τηλεφωνικού κέντρου του σωματείου. Το Πειθαρχικό Συμβούλιο ήδη έχει πραγματοποιήσει δύο συνεδριάσεις, ανοίγοντας κάποιους από τους φακέλους των καταγγελιών, ωστόσο εκτιμάται ότι η αποτίμηση του υλικού θα πάρει πολύ χρόνο, δεδομένου ότι οι καταγγελλόμενοι πρέπει να ενημερωθούν και να απαντήσουν στις κατηγορίες που τους αποδίδουν οι συνάδελφοί τους.

Η ηθική απαξία των πράξεων θα κριθεί πειθαρχικά καθώς προβλέπεται ακόμα και οριστική διαγραφή ενός καταγγελλομένου. Η Εισαγγελία ωστόσο θα προχωρήσει την έρευνα σε βάθος, καθώς ο δικαστικός λειτουργός που χειρίζεται την υπόθεση έχει στη διάθεσή του ένα «οπλοστάσιο» το οποίο δεν διαθέτει το ΣΕΗ. Πέρα από τις μαρτυρικές καταθέσεις και τις εξηγήσεις των κατηγορουμένων, για περιπτώσεις κακουργηματικών πράξεων, όπως ο βιασμός, ο εισαγγελέας θα μπορούσε να διατάξει άρση απορρήτου ή να προχωρήσει ακόμα και σε αιφνιδιαστικές εφόδους προκειμένου να αντλήσει στοιχεία.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ