Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Το δυσβάσταχτο κόστος για τις σειρές οδηγεί τα τηλεοπτικά κανάλια στις… πρόχειρες...

Τέλος εποχής για την πανάκριβη και ποιοτική εγχώρια μυθοπλασία,...

«Next please» μόνο τα Σαββατοκύριακα

Τέλος η Αννίτα Πάνια τις καθημερινές από το ψυχαγωγικό...

Η Ναταλία ετοιμάζει εκπλήξεις για το «Secret song»

H Ναταλία θα δείξει τη δύναμή της! Ονόματα πρώτης...

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της...

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

«Μέτριος Εγώ Κάθαρσις»: Κίνημα υπέρ του Μπιμπίλα

Κίνημα – αγκαλιά των καλλιτεχνών και «ασπίδα» στον πρόεδρο του ΣΕΗ μετά την επίθεση του Λιγνάδη!

«Μη γίνεις κάθαρμα. Γίνε Σπύρος Μπιμπίλας». Με το παραπάνω σχόλιο και μια φωτογραφία του προέδρου του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών που ανέβασε στα προσωπικά της social media η γυναίκα που λειτούργησε ως αφορμή για το ξεκίνημα του ελληνικού #metoo, η Σοφία Μπεκατώρου ένωσε τη φωνή της μ’ εκείνες των χιλιάδων καλλιτεχνών, οι οποίοι έχουν συσπειρωθεί από προχθές το βράδυ γύρω από τον Σπύρο Μπιμπίλα.

Αφορμή γι’ αυτό στάθηκε η «επίθεση» του Δημήτρη Λιγνάδη εναντίον του στο απολογητικό υπόμνημα που κατέθεσε ο τέως καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού θεάτρου μέσω του δικηγόρου του Αλέξη Κούγια. «Η υπόθεση αυτή είναι κατασκευασμένη από δικηγόρους του ΣΕΗ και ως υποδομή έχει την ευθεία αντιπαράθεσή μου εδώ και χρόνια με τα πρόσωπα που συγκροτούν το Δ.Σ. για τον τρόπο που διαχειρίζονται το ΣΕΗ και τα χρήματα που έρχονται στην κατοχή τους και εξαιτίας αυτής της αντιπαραθέσεως υπάρχει χρόνια εχθρότητα μεταξύ εμού και αυτών ιδίως με τον πρόεδρο αυτής και μέτριο ηθοποιό Σπύρο Μπιμπίλα, ο οποίος συμπτωματικά και όχι αξιοκρατικά βρίσκεται σε αυτή τη θέση» υποστηρίζει, μεταξύ άλλων, σε αυτό ο Δημήτρης Λιγνάδης.

Η απάντηση του προέδρου του ΣΕΗ ήρθε λίγες ώρες μετά μέσω μιας ανάρτησής του στα social media. «Το πανταχόθεν βαλλόμενο σωματείο μας των ηθοποιών δυναμώνει… Έχουμε νέες εγγραφές με αμείωτο ρυθμό. Αυτό μας τιμά και μας χαροποιεί εμάς τους “μέτριους”, που μας είχαν για συνεργάτες σπουδαίοι θεατράνθρωποι» σχολίασε με εμφανή πικρία, την οποία όμως γλύκαναν σε χρόνο ρεκόρ τα χιλιάδες μηνύματα στήριξης που εισέπραξε από ανθρώπους του καλλιτεχνικού χώρου, δημοσιογράφους, ακόμη και θαυμαστές του.

«Ευχαριστώ»

«Εγώ με τον Δημήτρη καθόμασταν πλάι πλάι και κάναμε τα Στρουμφάκια πριν 40 χρόνια, από τότε δεν συναντήθηκαν οι δρόμοι μας ποτέ. Δεν είχα ανάγκη να ζητήσω δουλειά από πουθενά γιατί έχω πάρα πολλή δουλειά, ακόμα και τώρα που είμαι συνταξιούχος» πρόσθεσε ο Σπύρος Μπιμπίλας σε δηλώσεις που έκανε το επόμενο πρωί, ευχαριστώντας όλη την Ελλάδα που έγινε μια αγκαλιά αγάπης και στήριξης για τον ίδιο.

Η θέση του Δημήτρη Λιγνάδη στο απολογητικό υπόμνημά του αλλά και ο χαρακτηρισμός «μέτριος» ηθοποιός που έδωσε στον Σπύρο Μπιμπίλα προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Δεκάδες ηθοποιοί δήλωσαν σε αναρτήσεις τους «μέτριοι ηθοποιοί», αποθεώνοντας τον πρόεδρο του ΣΕΗ, ο οποίος στοχοποιήθηκε χωρίς να φταίει. Τον γύρο του διαδικτύου έκανε μέσα σε λίγες ώρες η εικόνα που δημοσίευσε στο facebook, ο δημιουργός και σκηνοθέτης του «Έτερος Εγώ» Σωτήρης Τσαφούλιας, ο οποίος παραφράζοντας τον τίτλο του δεύτερου κύκλου της σειράς του «Ετερος Εγώ – Κάθαρσις» έγραψε «Μέτριος Εγώ – Κάθαρσις, by Σπύρος Μπιμπίλας».

Ο Γιάννης Τσιμιτσέλης, κινούμενος στο ίδιο μοτίβο, σημείωσε: «Ε, όχι! Το αποφάσισα! Αν είναι να γίνω “καλός” ηθοποιός και να είμαι έτσι… θα παραμείνω “μέτριος” ηθοποιός σαν τον Σπύρο Μπιμπίλα».

Με τη σειρά της η Ζέτα Δούκα τάχθηκε υπέρ του προέδρου του ΣΕΗ. «Σεβασμός στον Σπύρο Μπιμπίλα. Τα καλά που έχει κάνει για τους συναδέλφους του και τους συνανθρώπους του ούτε στον ύπνο σου» σχολίασε με νόημα.

«Βιαστής και όχι ηθοποιός»

«Ούτε στα όνειρά σου δεν θα νιώσεις την αγάπη που έχουμε όλοι μας αυτή τη στιγμή για τον Σπύρο Μπιμπίλα. Μην ξεχνάς ότι θα μείνεις στην ιστορία σαν βιαστής και όχι σαν ηθοποιός. Ούτε καν μέτριος» έστειλε το δημόσιο μήνυμα η Πηνελόπη Αναστασοπούλου, δηλώνοντας κι αυτή… μέτρια!

«Όταν μεγαλώσω, θέλω να γίνω σαν τον Σπύρο Μπιμπίλα. Τόσο “μέτριος”, τόσο σπουδαίος» τόνισε ο Αργύρης Πανταζάρας.

«Συμπτωματικά και όχι αξιοκρατικά βρίσκεται κατά τον κ. Λιγνάδη ο Σπύρος Μπιμπίλας πρόεδρος του ΣΕΗ. Το συμπτωματικό είναι ότι ήρθε πρώτος σε σταυρούς με διαφορά. Το αξιοκρατικό ποιο θα ήταν; Να καταργούνταν οι εκλογές και να διοριζόταν από την κ. Μενδώνη σχολίασε με νόημα η Άννα Χατζησοφιά.

Μέχρι και το Σωματείο Εργαζομένων Εθνικού Θεάτρου, όπου ήταν μέχρι πρότινος καλλιτεχνικός διευθυντής ο Δημήτρης Λιγνάδης, εξέφρασε με ανακοίνωσή του «την αμέριστη συμπαράστασή του στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ) και στον πρόεδρό του, εξαίρετο συνάδελφό μας, Σπύρο Μπιμπίλα, μετά την αήθη επίθεση που δέχτηκε κατά το απολογητικό υπόμνημα Λιγνάδη – Κούγια».

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Σάλος με τους «ΛΟΑΤΚΙ ήρωες» του 1821 – Ακυρώθηκε το πάρτι-παρωδία σε gay club της Αθήνας

Την ηρωίδα της Επανάστασης του 1821 Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα χλευάζει...

Φωτογράφος ήρθε μια ανάσα με τον φακό της με το φερόμενο ως τέρας του Λοχ Νες

Την πιο καθαρή και πιο κοντινή φωτογραφία από το...