Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Η εμφάνιση της συντρόφου του Μπέζος στο δείπνο του Μπάιντεν στον...

Τους βγήκαν τα μάτια στον Λευκό Οίκο όταν στο...

Κάτι τρέχει με τους Μπίμπερ

Μπήκε τέλος στον γάμο της Χέιλι Μπίμπερ και του...

Αστραψαν τα φλας στη βράβευση επιτυχημένων επιχειρηματιών και δημόσιων προσώπων της Θεσσαλονίκης

Επιτυχημένοι επιχειρηματίες και δημόσια πρόσωπα της Θεσσαλονίκης βραβεύτηκαν στο...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Όλοι περιμένουν με αγωνία την απόφαση που θα...

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Το άσμα της…καραντίνας από την Αναστασία Κορινθίου, τον Παντελή Ταλαδιανό και τον Γιάννη Μωραΐτη

Μια αγαπημένη συγγραφέας, ένας ταλαντούχος συνθέτης και ένας εκφραστικός ερμηνευτής συμπράττουν στο τραγούδι της… καραντίνας που «σαρώνει» στο διαδίκτυο.

  • Από τον
    ΗΛΙΑ ΜΑΡΑΒΕΓΙΑ

Η Αναστασία Κορινθίου, ο Παντελής Ταλαδιανός και ο Γιάννης Μωραΐτης, τρεις καλλιτέχνες που συνδέονται άρρηκτα με το πανέμορφο νησί της Ρόδου, έβαλαν τη δημιουργική σφραγίδα τους στο κομμάτι «Δρόμοι», το οποίο υποδέχτηκε θερμά το κοινό, καθώς έπιασε τον παλμό της εποχής της νόσου Covid-19 και των απανωτών lockdowns.

«Όταν μου ζήτησε ο Παντελής Ταλαδιανός να “ντύσω” με στίχους την υπέροχη μουσική του σύνθεση, ξεκινούσε και το δεύτερο lockdown» λέει στην «Espresso» η Αναστασία Κορινθίου και συνεχίζει: «Περπατούσα μόνη μου στην Καλλιθέα και οι άδειοι δρόμοι μού προκάλεσαν μια θλίψη. Σε ένα παγκάκι, κάποια αρχικά ερωτευμένων άρχιζαν να ξεθωριάζουν. “Και ο έρωτας;” σκέφτηκα… Αν και από φύση αισιόδοξος άνθρωπος, ένιωσα την πόλη να γίνεται ξαφνικά φυλακή και μια έντονη απουσία χρωμάτων γύρω μου μεταμορφώθηκε σε στίχο… Έρωτας στα χρόνια της πανδημίας. Ίσως γι’ αυτό να ταυτίστηκε τόσο πολύ ο κόσμος. 30.000 προβολές μέσα σε τέσσερις μόνο μέρες είναι κάτι που ξεπέρασε κάθε προσδοκία μας!» προσθέτει.

Η συνάντηση

Όσο για το πώς συναντήθηκαν οι «Δρόμοι» των τριών καλλιτεχνών, «η ζωή παίζει παράξενα παιχνίδια…» συνεχίζει η γνωστή συγγραφέας. «Ενώ ζούσα στη Ρόδο για πολλά χρόνια, δεν είχε τύχει ποτέ να μιλήσουμε ή να κάνουμε παρέα. Όταν μετακόμισα μόνιμα στην Αθήνα, ξεκινήσαμε έναν διάλογο μέσω των social με τον Παντελή Ταλαδιανό, και… αυτό ήταν! Ένιωσα αμέσως ότι ο στίχος μου βρήκε τις μουσικές του!» αναφέρει.

«Συμβαίνουν τόσα πολλά γύρω μας τον τελευταίο χρόνο που είναι πρωτόγνωρα! Χαίρομαι πολύ που το τραγούδι μας έχει απήχηση, γιατί φαίνεται ότι φτάνει στα αυτιά του κόσμου ευχάριστα. Με την Αναστασία, ευτυχώς, γράφουμε με γνώμονα αυτό που λέει η καρδιά μας» μας λέει με τη σειρά του ο Παντελής Ταλαδιανός. Ο τραγουδιστής Γιάννης Μωραΐτης, από την άλλη, ζει επίσης στο νησί των ιπποτών και κρίθηκε από τους δύο δημιουργούς ως η ιδανική φωνή για την ερμηνεία των «Δρόμων».

Μιλώντας, μάλιστα, κι εκείνος στην «Espresso» δηλώνει πολύ χαρούμενος γι’ αυτή τη συνεργασία. «Είναι ένα λαϊκό, ερωτικό ζεϊμπέκικο, που από την πρώτη στιγμή ταυτίστηκα, αρχικά λόγω της μουσικής του τραγουδιού! Όταν, δε, η Αναστασία μάς έστειλε τους στίχους, το αποτέλεσμα ήταν πάνω από τις προσδοκίες μας, ολοκληρώθηκε η εικόνα! Βγάζει ένα συναίσθημα το οποίο με εκφράζει απόλυτα και ίσως γι’ αυτό και ο κόσμος ανταποκρίνεται έτσι. Ο κόσμος έχει πολλά προβλήματα και σε αυτό το τραγούδι ίσως να βλέπει τον εαυτό του! Νομίζω πως αυτό το τραγούδι έχει μια αμεσότητα στο κόσμο, ειδικά με αυτό που συμβαίνει γύρω μας» σημειώνει.

Αξίζει να σημειωθεί πως το εν λόγω κομμάτι είναι ένα από αυτά που θα «ντύσουν» μουσικά την τηλεοπτική μεταφορά του βιβλίου της Αναστασίας Κορινθίου «Διάφανη ψυχή».

«Με τον Παντελή Ταλαδιανό και την Αγγελική Ροδίτη έχουμε ετοιμάσει και το τραγούδι “Διάφανη ψυχή”, που, όπως και οι “Δρόμοι”, είναι βασισμένο στην πλοκή του βιβλίου μου. Πανδημία, καραντίνα, αδιέξοδοι έρωτες και γυναικεία κακοποίηση. Δεν είναι πια μυστικό το γεγονός ότι ήδη ξεκίνησαν οι “ενέργειες” για να μεταφερθεί τηλεοπτικά με σκηνοθέτη που έχω συνεργαστεί και στο παρελθόν και με μεγάλο κανάλι να έχει εκδηλώσει το ενδιαφέρον του για να φιλοξενήσει την παραγωγή, οπότε τα τραγούδια μας είναι μία πρώτη γεύση» καταλήγει η Αναστασία Κορινθίου, επιβεβαιώνοντας τις φήμες που κυκλοφορούν καιρό ότι ακόμα ένα μυθιστόρημά της θα γίνει σίριαλ.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η «καταραμένη» φαμίλια της Ηλιούπολης: Εκτέλεσε τη μάνα του με καραμπίνα και αυτοκτόνησε

Δολοφονία και αυτοχειρία φαίνεται πως είναι το επικρατέστερο σενάριο...

Τα… βρόντηξε από το «My style rocks» η Φωτεινή Μπαρνασά, από τα φαβορί του reality

Σκάει «βόμβα» στο «My style rocks». Ενα από τα...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

Χειροπέδες σε… ξαναμμένο κοκάκια μέσα σε ροζ μασατζίδικο!

Τα «ξέρασε» όλα στην ανακρίτρια, εν είδει ψυχοθεραπείας, ένας...

«TV Queens» στο Open με Χριστίνα Λαμπίρη

Η Χριστίνα Λαμπίρη θα γίνει τηλεοπτική δασκάλα; Ετσι θα...