Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Εξώδικη δήλωση της κυρίας Ζωής Κωνσταντοπούλου για πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Espresso»

Με εξώδικη δήλωση που απέστειλαν στην εφημερίδα «Espresso» και...

Πιτσιρικάδες είχαν πετάξει αβγά στην Καρυοφυλλιά Καραμπέτη!

Ποιος να το περίμενε ότι η καλύτερη Ελληνίδα ηθοποιός...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Η Mαριάννα Τουμασάτου ξεσπά για τους βιασμούς και την παιδεραστία: «Η κοινωνία τούς έχει δικάσει!»

H Mαριάννα Τουμασάτου, η εκπομπή της οποίας «Η φωτογραφία της ζωής μου» πρόσφατα έκανε πρεμιέρα στον ΑΝΤ1, μέσα από μια αφοπλιστική συνέντευξη στο περιοδικό «Enjoy» της «κυριακάτικης δημοκρατίας» μίλησε για όλους και για όλα. Για το κίνημα #metoo που συνταράσσει τον καλλιτεχνικό κόσμο και την ελληνική κοινωνία, για το τσουνάμι των καταγγελιών για σεξουαλική κακοποίηση και για την παιδεραστία!

«Οι Ελληνες ηθοποιοί “Είμαστε όλοι μαζί” και έχουμε πάρει μια ξεκάθαρη θέση υπέρ των θυμάτων, επιδιώκοντας να σπάσει η σιωπή τόσων ετών και να δημιουργηθεί μια κοινωνία ισότητας, δικαιοσύνης, σεβασμού και παιδείας» ανέφερε η Μ. Τουμασάτου για τις σεξουαλικές κακοποιήσεις που έχουν προκαλέσει Ρίχτερ στον καλλιτεχνικό κόσμο, και συνέχισε: «Υπήρχαν κάποιες φήμες τόσα χρόνια, που συνόδευαν κάποιους ανθρώπους, αλλά όσα είδαν το φως της δημοσιότητας ξεπέρασαν τα όρια της φαντασίας μας. Αυτή η πραγματικότητα που ήρθε στην επιφάνεια είναι τραγική και άγρια, και έχει προκαλέσει σε όλους μας βαθιά θλίψη. Κάποια πράγματα σε τρελαίνουν, δεν μπορεί να τα χωρέσει ο νους σου, δεν μπορεί να τα φανταστεί το μυαλό σου. Η λεκτική βία δεν υπάρχει μόνο στην τέχνη. Τι γίνεται στα δικηγορικά γραφεία, στα δημοσιογραφικά; Κάνω λάθος; Υπάρχουν πολλές παρασιτικές και λανθασμένες συμπεριφορές όταν υπάρχει εξουσία και ανάγκη για δουλειά».

Η ίδια μάλιστα δεν έκρυψε και την οργή της για όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας για τις κακοποιήσεις ανηλίκων από ανθρώπους του θεάτρου: «Οσο υπάρχουν ανήλικα, παιδάκια που πωλούνται, χάνονται περίεργα, υποσιτίζονται, γίνονται θύματα ενδοοικογενειακής βίας, πέφτουν θύματα παιδεραστών και κακοποιούνται βάναυσα, θα πρέπει να γίνει γης Μαδιάμ! Ποιοι είναι αυτοί που πηγαίνουν αυτά τα άμοιρα πλάσματα, αυτές τις αθώες και πονεμένες ψυχές, “δώρο” στον κάθε άρρωστο και μιασμένο άνθρωπο; Ολοι αυτοί πρέπει να λογοδοτήσουν. Ολο αυτό το κύκλωμα δεν μπορεί να το καλύπτει το σύστημα. Τα παιδιά είναι το πιο αγνό, αθώο και ιερό κομμάτι της κοινωνίας μας. Ποιοι ορίζουν τις τύχες τους; Να πάρουν όλοι την ευθύνη που τους αναλογεί για τις φρικαλεότητες που γίνονται σε ανήμπορα και αδύναμα παιδιά που δεν μπορούν να μιλήσουν, που φοβούνται να μιλήσουν. Η Πολιτεία πρέπει να δείξει την αυστηρότητά της. Η κοινωνία να είναι αμείλικτη. Η Δικαιοσύνη να τιμωρήσει παραδειγματικά όσους τόλμησαν να αγγίξουν παιδιά. Οποιος απλώνει χέρι στην αθωότητα του το κόβεις από τον ώμο. Στο δικαστήριο και στη φυλακή. Χρειάζεται να κινητοποιηθούμε όλοι μας, να ξυπνήσουμε από τις φωνές των παιδιών, γιατί αλλιώς είμαστε όλοι συνένοχοι» είπε με οργή η δημοφιλής ηθοποιός!

DSCF1717 copy

Οσο για το τι πρέπει να γίνει με το θέμα της παιδεραστίας, της παιδοφιλίας, η Μαριάννα Τουμασάτου δεν άφησε περιθώρια για παρερμηνείες και παραλείψεις. «Πρώτον πρέπει να αλλάξουν οι νόμοι. Το οπλοστάσιο είναι οι νόμοι μας. Υπάρχουν όρια στην ηλικία ενός παιδιού; Μέχρι τα 18 είσαι ανήλικος. Τέρμα. Τι σημαίνει μέχρι τα 11, άλλος νόμος, μέχρι τα 15 άλλος και τα 17 άλλος; Ανήλικος και ευάλωτος είσαι και στα 11 και στα 16. Ημαρτον. Υπάρχουν έφηβοι που στα 15 ψάχνουν τη σεξουαλική τους ταυτότητα και θα έρθει κάποιος να τους χειραγωγήσει, να τους εκμαυλίσει; Η βία είναι βία. Μερικά πράγματα είναι σοβαρά. Δεν τα καταλαβαίνω αυτά. Δηλαδή μετά τα 15 δεν είναι βιασμός; Δεν τα παραδέχομαι όλα αυτά. Για μένα πρέπει με το μαχαίρι να κόβονται τα φτερά σε οποιονδήποτε σκεφτεί να ασελγήσει πάνω σε ανήλικο, είτε 6 είτε 16. Δεύτερον, δεν κατανοώ να παραγράφεται ο βιασμός ανηλίκου ή ενηλίκου. Τον βιασμό θα τον κουβαλάει μαζί του μέχρι τον τάφο του. Τι σημαίνει στα 15 χρόνια παραγράφεται το αδίκημα; Μα το θύμα μπορεί να του πάρει και χρόνια για να μπορέσει να μιλήσει, να το ξεπεράσει, να μη νιώθει ενοχές… Οταν θα ζητήσει δικαιοσύνη και λύτρωση, δεν θα τη βρει; Δεν θα τιμωρηθεί ο θύτης; Υπάρχουν κάποιες κλίκες στο θέατρο που χρόνια ευαγγελίζονται τη σκληρότητα με πρόσχημα την τελειότητα. Μέσα από αυτές τις ιδέες παράγονται και λανθασμένες και παραβατικές συμπεριφορές. Αυτοί θεωρούν τους εαυτούς τους βαθιά κουλτουριάρηδες. Το να φέρεσαι στον συνάνθρωπό σου με αγένεια, να τον υποτιμάς, να τον ισοπεδώνεις, να τον χτυπάς κάτω σαν χταπόδι σε κάνει κουλτουριάρη; Πραγματικά θα μπορούσα να ήμουν στην παρέα αυτών των κουλτουριάρηδων και ευτυχώς που ξέφυγα» ανέφερε με νόημα στο «Εnjoy» η ηθοποιός χωρίς να μασήσει τα λόγια της, εκτοξεύοντας τα βέλη της σε όσους έκαναν κόλαση τη ζωή συναδέλφων τους αλλά και ανηλίκων:

«Πολλά χρόνια λοιπόν έζησαν με την ψευδαίσθηση ότι οι παράνομες πράξεις τους θα μείνουν απλήρωτες. Εφτασε η στιγμή να τις πληρώσουν και μάλιστα πολύ ακριβά. Ηρθε το πλήρωμα του χρόνου. Η κοινωνία μέσα της ξέρει. Τους έχει δικάσει. Βέβαια, ποιος μου λέει ότι με το πέρασμα του χρόνου δεν θα βρουν 72 παραθυράκια του νόμου για να ξελασπώσουν. Αν και πιστεύω στην ελληνική Δικαιοσύνη. Πιστεύω ότι θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων»!

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Παρασκευή 26 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Οι πιέσεις που δέχεστε προκαλούνται από εξωγενείς παράγοντες....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...