Δευτέρα, 15 Δεκεμβρίου, 2025

TV Όσκαρ με νότες – Η συγκινητική βράβευση του Γιώργου Παπαστεφάνου

Τον άνθρωπο που δημιούργησε τις τηλεοπτικές μουσικές εκπομπές στην...

Τα γιορτινά καλέσματα της high society

Πολλά είναι τα glam X-mas dinners που οργανώνονται στις επαύλεις των βόρειων και νοτίων προαστίων με λίγους και εκλεκτούς καλεσμένους - επιχειρηματίες και εφοπλιστές και δεν βλέπουν ποτέ το φως της δημοσιότητας.

Αντριάνα Μπάστα: Μια κυρία στο… μπουζούκι!

Η Αντριάνα Μπάστα είναι μια καλλιτέχνιδα που έχει καταφέρει να ξεχωρίσει όχι μόνο με τη ζεστή, ταξιδιάρικη φωνή της, αλλά και με την εντυπωσιακή δεξιοτεχνία της στο μπουζούκι.

Δυναμικό comeback από τον Φέρρη με σύγχρονη λαϊκή μπαλάντα

Ο Θοδωρής Φέρρης επιστρέφει δυναμικά με το ολοκαίνουργιο τραγούδι του «Είπες», μια σύγχρονη λαϊκή μπαλάντα γεμάτη συναίσθημα και ένταση

H Shaya μιλάει για τα παιδικά της χρόνια και το πώς βρέθηκε στη χώρα μας!

Ο έρωτας που άργησε να τον καταλάβει για… τέσσερις μήνες, ο γάμος με τον ηχολήπτη της καρδιάς της και ο ερχομός του Ιάσονα.

Αν ζούσε στην Αμερική και είχε αρχίσει εκεί την καριέρα της, ίσως να ήταν σήμερα το αντίπαλον δέος της Beyonce ή της Rihanna. Κι αυτό γιατί η Shaya διαθέτει αυτό που λέμε «όλο το πακέτο» της μεγάλης σταρ: Ωραία φωνή, δυνατή σκηνική παρουσία, αιθέρια εξωτερική εμφάνιση.

  • Από τον
    ΗΛΙΑ ΜΑΡΑΒΕΓΙΑ

Η ίδια μετακόμισε στην Ελλάδα σε μικρή ηλικία μαζί με τη μητέρα της και εγκαταστάθηκαν στη Θεσσαλονίκη. Έγινε γνωστή στο πανελλήνιο από τη συμμετοχή της σε τηλεοπτικό show, μέσω του οποίου δημιουργήθηκαν οι Hi-5, οι «Ελληνίδες Spice Girls», όπως τις είχαν αποκαλέσει.

Οι Hi 5

H Shaya φυσικά ξεχώρισε και μετά τη διάλυση του γκρουπ χάραξε εντυπωσιακή solo πορεία, που φαίνεται να ξεπερνάει πλέον τα ελληνικά σύνορα.

To πραγματικό σου όνομα είναι Μαριάννα Χάνσεν. Το Shaya πώς προέκυψε;

Μαριάννα Σαντέλ Χάνσεν είναι ολόκληρο το όνομά μου, αλλά ποτέ δεν είχα… καλή σχέση με το Μαριάννα, για κάποιο λόγο, από μικρή ηλικία. Δηλαδή με φώναζαν Μαριάννα και δεν γυρνούσα καν. Όταν κάποια στιγμή κατάλαβα πως θέλω να ασχοληθώ με το τραγούδι, σκέφτηκα πως θα ήταν καλό να βρω ένα άλλο όνομα. Κι επειδή καθώς μεγάλωνα έβλεπα μυστήρια όνειρα, στα οποία υπήρχε πάντα ένα τεράστιο σίγμα, το είδα σαν σημάδι και είπα σε ένα φιλαράκι μου να βρούμε ένα όνομα που να ξεκινάει από σίγμα. Τότε μάλιστα δεν υπήρχε τόσο εύκολη πρόσβαση στο ίντερνετ και ανοίξαμε τον τηλεφωνικό κατάλογο για να βρούμε κάτι. Ήταν η εποχή που είχε πρωτοβγεί η Shakira και κάπως έτσι καταλήξαμε στο Shaya.

Γεννήθηκες στη Δανία, απ’ όπου κατάγεται ο πατέρας σου, και έμεινες εκεί μέχρι τα 6 σου χρόνια. Τι θυμάσαι από εκείνη την περίοδο;

Ήταν γενικά πολύ έντονο το στοιχείο της μουσικής στη ζωή μου πάντα, από τα παιδικά μου χρόνια θυμάμαι να παίζει μουσική στα σπίτια των γονιών μου. Δεν τους πρόλαβα ως ζευγάρι, γιατί χώρισαν νωρίς, αλλά η μουσική υπήρχε τόσο στο σπίτι του πατέρα μου όσο και σ’ εκείνο της μητέρας μου. Μάλιστα στα τρία μου χρόνια ο πατέρας μου με έγραψε σε σχολή βραζιλιάνικης μουσικής. Για μένα η μουσική ήταν και τρόπος έκφρασης από τότε, καθώς ήμουν ντροπαλό παιδί.

Με τον μπαμπά της

Μετά τη Δανία μετακόμισες με τη μαμά σου στη Σουηδία κι από εκεί το 1994 ήρθατε στην Ελλάδα. Είχατε συγγενείς εδώ;

Όχι. Η δουλειά της μητέρας μου ήταν τότε στον κλάδο των εισαγωγών – εξαγωγών και είχε έρθει μόνη της στην Ελλάδα, όπου ερωτεύτηκε. Συνέχισε, λοιπόν, τη δουλειά της εδώ και κάποια στιγμή γύρισε στη Σουηδία και μου ανακοίνωσε πως μετακομίζουμε στην Ελλάδα. Έτσι έγινε… από έρωτα, κλασική ιστορία. Και εγκατασταθήκαμε στη Θεσσαλονίκη.

Πήρες μέρος σε ένα από τα πρώτα μουσικά realities στην Ελλάδα, το «Pop Stars». Πώς ήταν η φάση τότε;

Ήταν όμορφη εμπειρία γενικά. Με έστειλαν κάτι φίλοι μου λέγοντάς μου ότι μου ταίριαζε. Εγώ πήγα άνετη, αλλά επειδή επρόκειτο για διαγωνισμό, υπήρχε και το άγχος, το οποίο όσο περνούσε ο καιρός γινόταν πιο έντονο, ειδικά προς το τέλος, που ήθελα πια να κερδίσω.

Κεφάλαιο Hi-5. Κάνατε μεγάλη επιτυχία ως girl band μετά το τέλος του reality. Γιατί διαλυθήκατε τόσο γρήγορα;

Δεν ήταν στο χέρι μας. Σταμάτησε τότε η ελληνική παραγωγή της Warner Music, οπότε εμείς κατευθείαν μείναμε χωρίς δισκογραφικό συμβόλαιο. Δεν βρέθηκε κάποια άλλη εταιρία για να πάρει στο δυναμικό της τις Hi-5 όπως ήταν και έτσι αποφασίσαμε να συνεχίσουμε η καθεμία μόνη της. Αν δεν είχε συμβεί αυτό με την εταιρία, πιστεύω πως οι Hi-5 θα είχαν κάνει μαζί αρκετά βήματα. Είχαμε πολύ καλή σχέση μεταξύ μας και, φυσικά, έχουμε επικοινωνία μέχρι σήμερα.

Με το reunion τι γίνεται; Το συζητάτε χρόνια και δεν… κάθεται!

Πραγματικά δεν… κάθεται, όμως (γέλια). Τώρα, που είχαμε φτάσει τόσο κοντά, ήρθε ο κορονοϊός και τα ανέτρεψε όλα πάλι.

Ποιες συνεργασίες σου μετά τις Hi-5 ξεχωρίζεις;

Σίγουρα, το «Πριν σε γνωρίσω», το κομμάτι που έκανα με τους Stavento, ήταν πολύ σημαντικό, γιατί οδήγησε κατά κάποιο τρόπο τα μουσικά βήματά μου εκεί που ήθελα, δίνοντάς μου περισσότερη δύναμη. Η συνεργασία μου με τον Κώστα Μαρτάκη στην ταινία της Disney «High School Musical 3: Senior Year» ήταν για μένα ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα, κάτι που το φανταζόμουν από μικρή, γιατί είχα τρέλα με τις ταινίες της Disney και τα τραγούδια τους. Μετά ήρθε το «Far from everything», που ήταν ακριβώς το στιλ της μουσικής που ήθελα να ακολουθήσω και έγινε μεγάλη επιτυχία. Και, βέβαια, το ότι ανοίξαμε με τον Mark Angelo μια συναυλία του David Guetta ήταν κάτι πολύ ξεχωριστό για μένα. Δεν έχω κανένα παράπονο από επιτυχίες, αλλά σίγουρα αυτά τα τέσσερα με βοήθησαν πολύ και μου δώσανε δύναμη να συνεχίσω να ονειρεύομαι.

Η μητέρα σου είναι από τη Γουιάνα, στη Νότια Αμερική. Έχεις επισκεφτεί ποτέ αυτή τη χώρα;

Όχι και, μάλιστα, το συζητούσαμε πρόσφατα με τη μητέρα μου ότι πρέπει να κάνουμε ένα ταξίδι οι δυο μας και να γνωρίσω και τους συγγενείς που έχει εκεί.

Με τη μητέρα της Λινέτ

Μέχρι να γίνει αυτό, πάντως, ξεκινήσατε οι δυο σας μέσα στην καραντίνα μια συνεργασία… ομορφιάς. Περί τίνος πρόκειται;

Η μητέρα μου ασχολείται πολλά χρόνια με το θέμα της ομορφιάς. Ξεκίνησε από ένα κομμωτήριο στη Θεσσαλονίκη και ήταν, μάλιστα, η πρώτη στην πόλη που καταπιάστηκε με την τεχνική των extentions. Έπειτα από αυτό άρχισε να φτιάχνει δικές της κρέμες και προϊόντα περιποίησης μαλλιών. Εγώ την ακολουθούσα από μικρό παιδί, εννοείται, και έμαθα πολλά πράγματα. Μέσα στην καραντίνα, λοιπόν, ασχολήθηκα πιο ενεργά με αυτό και ξεκινήσαμε μαζί το Shaya Creations με vegan προϊόντα ομορφιάς. Έχουμε ήδη το e-shop μας και μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες θα ανοίξουμε και μαγαζί, ήδη το ετοιμάζουμε. Η μητέρα μου έλειπε χρόνια από την Ελλάδα και αποφάσισε να επιστρέψει τώρα, γιατί απέκτησε κι ένα εγγόνι. Για μένα δεν ήρθε, αλλά για το εγγόνι της το πήρε απόφαση! (γέλια)

Πώς γνωρίστηκες με τον άντρα σου Θοδωρή Παπαντώνη;

Ο άντρας μου ήταν ηχολήπτης του Νότη Σφακιανάκη και γνωριστήκαμε όταν έτυχε να δουλέψω μαζί του στο Φωταέριο. Ήταν ένα πολύ διαφορετικό περιβάλλον για μένα κι από τις πρόβες ακόμη δέσαμε καλά ως φίλοι, γιατί είχαμε κοινά ενδιαφέροντα, αφού ο Θοδωρής είναι και μουσικός. Στην αρχή δεν κατάλαβα ότι τον είχα ερωτευτεί, μου πήρε τρεις τέσσερις μήνες… Κάποια στιγμή άρχισε να μου λείπει. Σκεφτόμουν πότε θα έρθει η Παρασκευή για να τον δω! Κάπως έτσι… έδεσε το γλυκό!

Στιγμιότυπο από τον γάμο της

Πόσο σε άλλαξε ο ερχομός του γιου σας;

Ο Ιάσονας είναι τα πάντα για μένα! Μέχρι να έρθει στον κόσμο, τα πάντα για μένα ήταν η μουσική μου. Πλέον ό,τι κάνω δεν είναι για μένα, τα περισσότερα είναι γι’ αυτόν. Βρίσκω δύναμη έχοντας τον Ιάσονα. Μου έδωσε τόσο μεγάλη χαρά, γιατί δεν ήταν εύκολο να γίνω μαμά. Έπρεπε να κάνω μια επέμβαση για μπορέσω να μείνω έγκυος, οπότε ήταν διπλάσια η χαρά, εφόσον το καταφέραμε. Δεν υπάρχει τίποτα πιο όμορφο από αυτό, αν το θέλεις.

Στη διάρκεια της καραντίνας κυκλοφόρησαν και δύο τραγούδια σου με τον V-Sag.

Τον V-Sag τον ξέρω περίπου πέντε χρόνια, είναι φοβερός άνθρωπος, με σπουδαίο ταλέντο. Μου τηλεφώνησε μέσα στην καραντίνα και με ρώτησε αν έχω κάποια φωνητικά που δεν τα είχα χρησιμοποιήσει, γιατί ήταν φάση που ήθελε να γράψει μουσική. Έτσι ξεκίνησε η συνεργασία μας και καταλήξαμε μέσα σε έναν μήνα να έχουμε τελειώσει σχεδόν ένα ολόκληρο άλμπουμ. Παράλληλα έχω κάνει δύο συνεργασίες με καλλιτέχνες από τη Βουλγαρία, το ένα κομμάτι είναι house -DiMO (BG) feat. Shaya & Vera Russo- και θα βγει μέσα στο καλοκαίρι. Επίσης έχω ετοιμάσει κι ένα δικό μου διαφορετικό άλμπουμ, με μουσικές επιρροές από τις ρίζες μου.

Προ Covid-19 είχες ανοίξει τα φτερά σου και στο εξωτερικό, κάνοντας live εμφανίσεις σε Κουβέιτ, Βουλγαρία, Κύπρο, Αγγλία, Αυστρία.

Πολύ έντονη εμπειρία για μένα! Όταν διαλύθηκαν οι Hi-5, κλήθηκα να επιλέξω αν θα έμενα στην Ελλάδα, την οποία αγάπησα και απέκτησα φίλους, ή θα πήγαινα στο εξωτερικό, όπου υπάρχει μεγαλύτερο κοινό για τη μουσική μου. Επέλεξα προφανώς το πρώτο και τώρα, τόσα χρόνια μετά, αυτά τα lives στο εξωτερικό έδωσαν άλλο νόημα στο μουσικό μου ταξίδι, είναι σαν να ξεκίνησε κάτι από την αρχή, αφού σε κάθε χώρα που τραγουδούσα μου άνοιγε και μια πόρτα για να τραγουδήσω μετά και σε μια άλλη. Βέβαια, στο να μου γίνουν προτάσεις για συναυλίες στο εξωτερικό βοήθησαν και τα lives που έκανα στη Μύκονο για δύο καλοκαίρια, το 2018 και το 2019, αφού το κοινό εκεί είναι διεθνές.

Το τελευταίο σου διεθνές live ήταν στην Αίγυπτο, πριν από έναν μήνα. Τι θυμάσαι από αυτό;

Ότι ξέμεινα στη χώρα! (γέλια). Χωρίς πλάκα, όμως, ήταν από τις χειρότερες εμπειρίες που έχω ζήσει. Δεν είχα ταξιδέψει ξανά εν μέσω Covid, αρχικά ήταν πολύ αγχωτικό αυτό… Να κάνεις τεστ, να συμπληρώσεις χαρτιά, να προσέχεις μην κολλήσει τον ιό εκεί… Αυτό που έγινε με μένα ήταν πως, ενώ έπρεπε να είχα συμπληρώσει ένα χαρτί δύο φορές για να πάω και να γυρίσω, εγώ το συμπλήρωσα μία, με αποτέλεσμα να ξεμείνω για δύο μέρες σε μια ξένη χώρα, μακριά από την οικογένειά μου.

spot_img





ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Γιώργος Λιάγκας – Μαρία Αντωνά: Η συγκατοίκηση και το ταξίδι στο Ντουμπάι

Σοβαρεύει το πράγμα για τον Γιώργο Λιάγκα και τη Μαρία Αντωνά. Το πολυσυζητημένο ζευγάρι, που έχει πάψει εδώ και καιρό να παίζει «κρυφτό» με τους παπαράτσι, μοιράζεται πλέον την ίδια στέγη.

Σήλια Κριθαριώτη – Νίκος Τσάκος: Γενέθλια για τον μοναχογιό τους

Πλαισιωμένος από τους γονείς του, Νίκο Τσάκο και Σήλια Κριθαριώτη, και τις καλλονές δίδυμες αδερφές του, Ειρήνη και Ελισάβετ, έσβησε τα κεράκια της κόκκινης τούρτας του o Παναγιώτης Τσάκος.

Πήγε να διασκεδάσει με τον νέο σύντροφό της στο νυχτερινό κέντρο που τραγουδάει ο πρώην της

Πήρε τον σύντροφό της και πήγαν να διασκεδάσουν στο μαγαζί που εμφανίζεται ο πρώην της σύντροφος

Κώστας Φραγκολιάς: «Η Δώρα έφυγε από το σπίτι μας και έχω κούτες στο σαλόνι και τις βλέπω»

Ο Κώστας Φραγκολιάς αναφέρθηκε σε δηλώσεις του στην πρώην σύντροφό του, Δώρα και εξομολογήθηκε πως θα ήθελε να τον βρει η νέα χρονιά.

Τα γιορτινά καλέσματα της high society

Πολλά είναι τα glam X-mas dinners που οργανώνονται στις επαύλεις των βόρειων και νοτίων προαστίων με λίγους και εκλεκτούς καλεσμένους - επιχειρηματίες και εφοπλιστές και δεν βλέπουν ποτέ το φως της δημοσιότητας.

Ένας… άλλος «Άγιος Έρωτας»: Το ερωτικό πάθος ανάμεσα σε δύο γυναίκες που έγινε viral

Σε μια τηλεοπτική πραγματικότητα όπου κυριαρχούν τα ετερόφυλα ζευγάρια και ιστορίες γύρω από άντρες ομοφυλόφιλους, είναι πραγματικά ξεχωριστό να βλέπουμε μια σειρά εποχής να τολμά να παρουσιάσει έναν γυναικείο έρωτα.

Δε θα πιστέψετε ποιος γνωστός ηθοποιός είναι ο νονός της Ελεωνόρας Ζουγανέλη

«Ισχύει ότι έχω βαφτίσει την Ελεωνόρα Ζουγανέλη. Ως βαφτιστήρα είναι εξαιρετική, εγώ δεν είμαι καλός ως νονός»




Μποζουκια Αθηνα