Δευτέρα, 21 Απριλίου, 2025

Tα τηλεπαιχνίδια που σάρωσαν σε τηλεθέαση και πήραν το πράσινο φως και...

Άλλοι ετοιμάζουν τα κάρβουνα για τον οβελία και άλλοι...

Ο Μενέλαος Τζαβέλλας στον «δρόμο» του αγίου Νεκταρίου

Η θεία αύρα του αγίου Νεκταρίου θα απλώνεται μόνο...

«Η Ταράτσα του Φοίβου» ξανά στο θερινό θέατρο «Αλσος»

«Η Ταράτσα του Φοίβου» συνεχίζει να γράφει τη δική...

Βάζουν… μπρος στο «Παρά 5»

To «Παρά 5» επιστρέφει στη μικρή οθόνη και μετά...

Νίκος Παπαδάκης: «Μιλάω με τους Αγίους, έχω μια οικειότητα μαζί τους» (video)

Για τη σχέση του με τον Θεό μίλησε ο Νίκος Παπαδάκης σε συνέντευξή του. Τα τελευταία χρόνια το γνωστό μοντέλο ασχολείται με την αγιογραφία και έχει έρθει ακόμα πιο κοντά στην εκκλησία.

«Μου αρέσει η θρησκεία, η εκκλησία και τα μοναστήρια, είναι μέσα στο DNA μου, χωρίς όμως να είμαι με παρωπίδες πάνω στην εκκλησία. Ο πνευματικός μου είναι στο Άγιο Όρος και πηγαίνω πολύ συχνά. Είμαι πάντα εκεί της Παναγίας, δεν είναι στις 15 Αυγούστου εκεί, είναι 13 μέρες μετά, οπότε 28 Αυγούστου είμαι μέσα στο Όρος.

Η πρώτη μου επαφή με το Άγιο Όρος ήταν στα 23 μου όταν πήγα με δύο φίλους που στη συνέχεια έγιναν ιερομόναχοι. Γνωριστήκαμε όταν κάναμε αγιογραφία και επειδή ήξεραν πολύ κόσμο, κανονίσαμε ένα ταξίδι και άργησα να πάω, γιατί εμένα από την πλευρά του πατέρα μου είχαμε έναν θείο, ο οποίος ήταν μοναχός στο Άγιο Όρος, είχε το κελί του. Είχαμε πάρα πολλούς ιερείς στην οικογένεια. Ο τελευταίος ιερέας ήταν ο προπάππους μου και εκεί πάμε προς τα πίσω που είχαμε και έναν Δεσπότη τον προπροπάππου μου που ήταν φίλος με τον Άγιο Νεκτάριο».

Όσο για το πώς προέκυψε το επίθετό του είπε στην εκπομπή «Happy Day»: «Επειδή είχαμε πολλούς ιερείς το κάναμε Παπαδάκης. Είναι και από την πλευρά του πατέρα μου αλλά και της μητέρας μου.  Όταν πήγα στον στρατό με ρώταγαν το γένος, έλεγα Παπαδάκη και μου έλεγαν ότι δεν καταλαβαίνω. Μικρός θυμάμαι ότι όλα τα παιδιά τρέχαμε να βοηθήσουμε τον ιερέα του χωριού και θυμάμαι ότι περιμέναμε να μας ρίξει ένα βλέμμα για να τρέξουμε να προλάβουμε να τον βοηθήσουμε πρώτοι. Ξεκίνησα και έκανα γελοιογραφίες, όμως λόγω της αγάπης μου για την εκκλησία άρχισα δειλά να ζωγραφίζω και αγίους. Ο μέντορας μου στην αγιογραφία είναι ο Βασίλης Φωτόπουλος, με τον οποίο κάθε μεσημέρι τρώγαμε μαζί με τον Γιάννη Μόραλη. Η πρώτη μου αγιογραφία ήταν η Παναγία σε δέηση. Θυμάμαι ένα παιδί που μου έλεγε πόσο πολύ τον βοήθησε ο Άγιος Νεκτάριος να προλάβει ένα πρόβλημα υγείας, οπότε έκανα μια εικόνα του και του την πήγα. Μιλάω με τους Αγίους έχω μια οικειότητα μαζί τους. Δεν μπορώ χωρίς να προσεύχομαι. Είναι μέρος της ζωής μου και το να λιβανίζω και να αγιάζω».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το… «ωραιότερο Πάσχα του κόσμου» με sold out Λευτέρη Πανταζή στο Sea Satin της Μυκόνου

Ταραχή στο νησί των ανέμων θα φέρει ο Λευτέρης...

Οι Ελληνες celebrities που βρίσκονται στα… τέσσερα σημεία του ορίζοντα για τις πασχαλινές διακοπές τους

Celebrities σε πασχαλινές διακοπές στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα....

Πολυχρονίδης και Μαγγίρα στο «Κλαμπ του 1%»

H Mπέττυ Μαγγίρα και ο Πέτρος Πολυχρονίδης βρίσκονται πολύ...

Ανάσταση για τους celebrities σε θαλαμηγούς και βίλες-φρούρια

Από τις Σπέτσες και τη Μύκονο ως το Ντουμπάι,...

Στέφανη Κρασσά: Ανεβαίνει γολγοθά αλλά… δεν λυγίζει

Ανέβηκε τον δικό της γολγοθά, αλλά δεν λύγισε. Η...

H «Ανάσταση» της Όλγας

Είναι το πρώτο Πάσχα της Ολγας Κεφαλογιάννη μετά το...

Ο τρίτος γάμος τού Κονιτόπουλου

Το ξέσπασμα του Βαγγέλη Κονιτόπουλου για τον αποκλεισμό του...
spot_img
spot_img