Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

«Έσκασε» δίωξη στον Φιλιππίδη – Ένας βιασμός και δύο απόπειρες βιασμού

Αντιμέτωπος με κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για έναν βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού βρίσκεται πλέον ο ηθοποιός Πέτρος Φιλιππίδης. Ο εισαγγελέας Κώστας Σπυρόπουλος ολοκλήρωσε την προκαταρκτική εξέταση σε βάρος του πασίγνωστου κωμικού και σκηνοθέτη και απήγγειλε σε βάρος του κατηγορίες με αφορμή τις καταγγελίες από τρεις γυναίκες, συναδέλφους του.

Οι βαρύτατες κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο Πέτρος Φιλιππίδης, σε περίπτωση καταδίκης, επισύρουν πολυετή κάθειρξη. Η δικογραφία πλέον περνά στα χέρια τακτικού ανακριτή, ο οποίος αναλαμβάνει να ερευνήσει την υπόθεση από την αρχή. Δηλαδή, θα καλέσει εκ νέου τις τρεις γυναίκες που έχουν καταγγείλει τον ηθοποιό, προκειμένου να καταθέσουν ξανά, στο πλαίσιο της ανάκρισης. Επίσης, θα κληθούν μάρτυρες και στο τέλος της διαδικασίας ο ανακριτής θα καλέσει τον ηθοποιό, προκειμένου να απολογηθεί. Με δεδομένο ότι οι κατηγορίες είναι σε βαθμό κακουργήματος, μετά την απολογία του Πέτρου Φιλιππίδη, ανακριτής και εισαγγελέας θα αποφασίσουν αν ο ηθοποιός πρέπει να προφυλακιστεί ή όχι.

Καθοριστικό ρόλο για αυτή την απόφαση θα διαδραματίσουν τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στη δικογραφία και η εκτίμηση των δικαστικών λειτουργών αν έχουν προκύψει ισχυρές ενδείξεις ενοχής και αν ο κατηγορούμενος είναι ύποπτος τέλεσης νέων αδικημάτων.

Ο Πέτρος Φιλιππίδης βρέθηκε στο στόχαστρο των δικαστικών Αρχών όταν άρχισαν να πέφτουν βροχή οι καταγγελίες για σεξουαλικές κακοποιήσεις στον χώρο του θεάματος και το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών άρχισε τη δική του έρευνα.

Οι καταγγελίες

Την ίδια περίοδο ήρθαν στο φως και οι καταγγελίες εναντίον του Δημήτρη Λιγνάδη, οι οποίες οδήγησαν στη σύλληψη και την προφυλάκισή του. Ο επικεφαλής του πειθαρχικού συμβουλίου του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών Πασχάλης Τσαρούχας ήταν εκείνος που παρέδωσε στον εισαγγελέα Κώστα Σπυρόπουλο τις καταγγελίες σε βάρος του Πέτρου Φιλιππίδη, πυροδοτώντας τη δικαστική έρευνα.

Πολύ γρήγορα ο εισαγγελέας είχε στα χέρια του τη μαρτυρία μιας γυναίκας, η οποία κατήγγειλε τον Πέτρο Φιλιππίδη για τον βιασμό. Σύμφωνα με πληροφορίες, η παθούσα κατέθεσε στον εισαγγελέα ότι είχε επισκεφθεί τον ηθοποιό στο θέατρο το 2008 προκειμένου να συζητήσουν για δουλειά και τότε εκείνος τής επιτέθηκε και την κακοποίησε σεξουαλικά. «Αρχισε να μου μιλάει άσχημα και μου έκανε χειρονομίες. Του ξέφυγα, έτρεξα στον διάδρομο, με πρόλαβε, με έπιασε από τον λαιμό και μου έκανε ό,τι μου έκανε» είχε αποκαλύψει η γυναίκα.

Ο ηθοποιός κλήθηκε από τον εισαγγελέα να δώσει εξηγήσεις ως ύποπτος τέλεσης αδικήματος. Ζήτησε και πήρε προθεσμία προκειμένου να ενημερωθεί για το σύνολο των καταγγελιών εναντίον του. Επέλεξε να μην εμφανιστεί ο ίδιος ενώπιον του δικαστικού λειτουργού και να απαντήσει σε όσα του καταλογίζουν. Μέσω του δικηγόρου του υπέβαλε ένα πολυσέλιδο γραπτό υπόμνημα, στο οποίο αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες εναντίον του.

Καταθέσεις – ανατριχίλα από τις γυναίκες που ασέλγησε!

«Καταπέλτης» είναι οι μαρτυρίες που έχει συγκεντρώσει ο εισαγγελέας Κώστας Σπυρόπουλος σε βάρος του ηθοποιού Πέτρου Φιλιππίδη. Σύμφωνα με το περιεχόμενο όσων έχουν καταθέσει οι γυναίκες που κατήγγειλαν τον πασίγνωστο κωμικό για σεξουαλική κακοποίηση, ο κατηγορούμενος φέρεται ότι γινόταν ιδιαίτερα επιθετικός και έδειχνε να μην ενδιαφέρεται για τις συνέπειες των πράξεών του. Οι δύο γυναίκες που τον έχουν καταγγείλει για απόπειρα βιασμού, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν περιγράψει με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες όσα βίωσαν. Ο κατηγορούμενος αρνείται τα πάντα.

Η συνάδελφος του Πέτρου Φιλιππίδη, η οποία τον κατηγορεί ότι επιχείρησε να τη βιάσει μέσα στο θέατρο όπου εργαζόταν το 2010, φέρεται ότι έχει αναφέρει στον εισαγγελέα Κώστα Σπυρόπουλο: «Μου όρμησε, με φιλούσε στον λαιμό και ήθελε να φτάσει στα χείλη μου. Προσπαθώντας να ξεφύγω, του έλεγα: “Σας παρακαλώ, σταματήστε, δεν θέλω να το κάνουμε αυτό, δεν αισθάνομαι καλά, αφήστε με, με πονάτε”. Τότε εκείνος μου απάντησε: “Μη φωνάζεις τζάμπα, δεν είναι κανείς στο θέατρο”». Τελικά η γυναίκα, σύμφωνα με τις περιγραφές της, κατάφερε να γλιτώσει από τα χέρια του ηθοποιού. Τρέχοντας έφτασε στην πόρτα και τον άκουσε να της λέει ότι ήταν κλειδωμένη. Τότε εκείνη τον απείλησε ότι θα τον κατέστρεφε και τελικά της άνοιξε για να φύγει.

Εφιάλτης στο Ψυχικό

Η δεύτερη γυναίκα που κατήγγειλε τον Πέτρο Φιλιππίδη για απόπειρα βιασμού της τον Αύγουστο του 2014 βρέθηκε μόνη μαζί του στο αυτοκίνητό του. Νωρίτερα είχαν συναντηθεί για δουλειά και ο κατηγορούμενος, σύμφωνα με τη μαρτυρία της, προθυμοποιήθηκε να τη γυρίσει στο σπίτι. Οταν όμως βρέθηκαν στην περιοχή του Παλαιού Ψυχικού, ο κατηγορούμενος φέρεται ότι οδήγησε το αυτοκίνητο σε ένα απόμερο, αδιέξοδο στενό και τότε κλείδωσε τις πόρτες. Οπως έχει περιγράψει η καταγγέλλουσα, «πάτησε το κεντρικό κλείδωμα και άρχισε να απλώνει το χέρι του πάνω μου και να μου σηκώνει το φόρεμα. Του άρπαξα τα χέρια και του είπα να σταματήσει». Μάλιστα, όπως ισχυρίζεται η γυναίκα, προκειμένου να τον αποτρέψει, του είπε: «Κόφ’ το! Θα σε βγάλω στα κανάλια!» Εκείνος όμως, αντί να φοβηθεί, σύμφωνα με την περιγραφή της, «γέλαγε και χαϊδευόταν», ενώ της είπε: «Τα αρχ@@@ θα μου κλάσουν τα κανάλια…»

Η επίθεση, σύμφωνα με τη μαρτυρία της νεαρής ηθοποιού, άρχισε να κλιμακώνεται πολύ γρήγορα: «Τον έβλεπα να ξεφεύγει. Ανοιξε το παντελόνι και άρχισε να αυνανίζεται. Είχε ιδρώσει και ήταν απαίσιος. Του φώναζα να ανοίξει τις πόρτες. Με έπιασε από τον σβέρκο και με τράβηξε πάνω του». Η ίδια υποστηρίζει πως, για να ξεφύγει από τα χέρια του, άρχισε να προσποιείται: «Εκανα πως παθαίνω κρίση. Χτυπιόμουν. Χέρια, πόδια, γόνατα, αγκώνες. Υστερία. Σοκ. Κρίση. Στην αρχή τού άρεσε. Εβαζε περισσότερη δύναμη και πόθο. “Πάρ’ τον! Πάρ’ τον στο στόμα” μου έλεγε σχεδόν αυτιστικά. Επειτα από λίγα λεπτά και αφού είχε δίπλα του ένα αγρίμι, άνοιξε την πόρτα και με πέταξε έξω από το αυτοκίνητο. Επεσα με τα γόνατα. “Αντε γαμ@@@ που θες και ρόλο!” μου είπε».

Ακόμη ένας ηθοποιός αντιμέτωπος με κακουργηματική δίωξη για βιασμό

Μετά τον Πέτρο Φιλιππίδη ακόμη ένας ηθοποιός αναμένεται να βρεθεί τις επόμενες ημέρες αντιμέτωπος με κακουργηματική δίωξη για βιασμό.

Τον εν λόγω άνδρα έχει καταγγείλει γυναίκα για σεξουαλική κακοποίηση με αναφορά στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών αλλά και με κατάθεση που έδωσε στον εισαγγελέα Κωνσταντίνο Σπυρόπουλο, ο οποίος διενεργεί τη σχετική έρευνα. Η καταγγέλλουσα, η οποία δεν έχει καμία σχέση με τον χώρο του θεάτρου και της υποκριτικής, περιέγραψε, σύμφωνα με πληροφορίες, με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες όσα βίωσε στα χέρια του.

Οτι δηλαδή μετά τη γνωριμία της τον επισκέφθηκε σπίτι του. Εκεί όμως ο ηθοποιός προέβη σε ασελγείς πράξεις σε βάρος της, χωρίς τη θέλησή της. Το περιστατικό έλαβε χώρα το 2020. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ηθοποιός καλείται πλέον να δώσει εξηγήσεις ως ύποπτος στον εισαγγελέα για κακουργηματική πράξη. Ωστόσο, έχει το δικαίωμα να ζητήσει και να λάβει προθεσμία για να προετοιμάσει τις εξηγήσεις του.

{{-PCOUNT-}}15{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...