Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Τρίτη 16 Απριλίου

ΚΡΙΟΣΙσως να είναι η πρώτη φορά που θα δείτε...

Τα γενέθλια της συζύγου του Κώστα Καραμανλή και ο Πέπε ο ψιψίνος...

Αποχαιρέτησε τα 58 και μπήκε ολοταχώς στα 59 η...

Ρομπέρτο Καβάλι: Ντεφιλέ στους ουρανούς

Δύο γάμοι, έξι παιδιά (το τελευταίο το απέκτησε σε...

Το Σάββατο 20.04 με την Εspresso: Αυγουστίνος Καντιώτης

Μη χάσετε το Σάββατο 20.04 με την Espresso: Ο...

Πού βρίσκονται σήμερα μερικοί από τους πιο εμβληματικούς νικητές της Eurovision

Έκαναν ολόκληρη την Ευρώπη -και όχι μόνο- να χορεύει στον δικό τους ρυθμό. Μέσα σε μια βραδιά κατέκτησαν δόξα και χρήμα, όμως πού βρίσκονται τώρα μερικοί από τους πιο εμβληματικούς νικητές της Eurovision; Άλλος είδε την καριέρα του να εκτινάσσεται, άλλος γύρισε την πλάτη στο τραγούδι για να εργαστεί σε σούπερ μάρκετ, ενώ άλλοι από τους συνολικά 67 νικητές του διαγωνισμού αντιμετώπισαν σοβαρά προβλήματα υγείας που παραλίγο να τερματίσουν τις καριέρες τους.

f1 Abba

Η βραδιά της Eurovision το 1974 μετέτρεψε τα μέλη ενός μικρού μέχρι τότε σουηδικού συγκροτήματος σε παγκόσμιους σταρ. Το τραγούδι «Waterloo» ήταν η απαρχή μιας τεράστιας καριέρας με 381.000.000 πωλήσεις δίσκων για την Ανιέτα Φέλτσκογκ, τον Μπιορν Ουλβίους, τον Μπένι Αντερσον και την Ανι-Φριντ Λίνγκσταντ των ABBA. Ακόμη κι όταν αποσύρθηκαν ανεπίσημα, το 1983, παρέμειναν τόσο δημοφιλείς, που η ανακοίνωσή τους το 2018 ότι ετοιμάζουν δύο νέα τραγούδια έχει προκαλέσει έως σήμερα παγκόσμια αδημονία.

f2 Dion

Τον δρόμο για την πώληση 200.000 δίσκων άνοιξε σε μια νεαρή Γαλλίδα τραγουδίστρια το 1988 το τραγούδι «Partez pas sans moi». Το κοινό λάτρεψε τη Σελίν Ντιόν, η οποία γνώρισε παγκόσμια καταξίωση τη δεκαετία του ’90 με επιτυχίες όπως το «My heart will go on» της ταινίας «Τιτανικός». Τώρα ετοιμάζεται για την παγκόσμια τουρνέ Courage World Tour έχοντας αφήσει πίσω της τον χαμό του συζύγου της Ρενέ Ανζελίλ, αλλά και του αδερφού της Ντάνιελ από καρκίνο.

f3 18182290

Η Κοντσίτα Βουρστ με τα γυναικεία ρούχα και τα αντρικά γένια έγινε ίνδαλμα της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ μετά τη νίκη της το 2014 με το «Rise like a phoenix». Το άλμπουμ που κυκλοφόρησε την επόμενη χρονιά γνώρισε παγκόσμια επιτυχία, ενώ τραγούδησε τόσο στην Oπερα του Σίδνεϊ στην Αυστραλία όσο και στο London Palladium της Αγγλίας. Το 2018 αποκάλυψε ότι είναι φορέας του ιού HIV και ότι επί χρόνια ακολουθεί φαρμακευτική θεραπεία, την οποία λαμβάνει μέχρι σήμερα.

f4 mono ton

Ο Σαλβαδόρ Σομπράλ χαίρει άκρας υγείας και αυτή είναι η είδηση που χαροποιεί περισσότερο τους θαυμαστές του. Μετά τη νίκη του στη Eurovision το 2017 με το «Amar pelos dois» διαγνώστηκε με σοβαρό πρόβλημα στην καρδιά. Μάλιστα κινδύνευσε να πεθάνει, αλλά κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή βρέθηκε συμβατός δωρητής και υποβλήθηκε σε μεταμόσχευση καρδιάς. Το 2018 ανακοίνωσε ότι ετοίμαζε το τρίτο άλμπουμ του, το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει φέτος, μέχρι το τέλος του Μαΐου.

f5 Rybak

Ο Αλεξάντερ Ρίμπακ, που παίζοντας το βιολί του κέρδισε το 2009 με το «Fairytales», έγινε σχολιαστής της Eurovision από το 2011, πριν επιστρέψει καλλιτεχνικά σε αυτήν το 2018. Eχει αποκαλύψει ότι επί χρόνια δίνει μάχη με την κατάθλιψη και με άγνωστη ασθένεια, καθώς και ότι το 2020 μπήκε σε κέντρο απεξάρτησης για να αντιμετωπίσει την εξάρτηση από υπνωτικά και αντικαταθλιπτικά χάπια.

f6

Η Νίαμ Καβάναγκ μπορεί να κέρδισε το 1993 με το «In your eyes» και να έκανε επιτυχημένη καριέρα επιστρέφοντας στη Eurovision το 2010, πλέον όμως έχει εγκαταλείψει το τραγούδι και εργάζεται σε σούπερ μάρκετ της Tesco. Η Ιρλανδή αφιερώνει όλον τον χρόνο της στη φροντίδα του συζύγου της, ο οποίος το 2018 έπαθε σοβαρό εγκεφαλικό, και του 17χρονου γιου τους.

f7

Τέλος, ο Ιζχάρ Κοέν που το 1978 έφερε την πρώτη νίκη του Ισραήλ στη Eurovision με το «A-Ba-Ni-Bi», έχει ανοίξει κοσμηματοπωλείο στον διασημότερο εμπορικό δρόμο του Τελ Αβίβ, όπου πουλάει με επιτυχία κοσμήματα τα οποία σχεδιάζει ο ίδιος.

{{-PCOUNT-}}16{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ολα στον αέρα» από τη Ζευγαρά

Η Λένα Ζευγαρά, η οποία παρασύρει με τις ερμηνείες...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...

Τελετές σατανισμού στη «σκιά» του ιερού βράχου της Ακρόπολης

Μια πολύ ιδιαίτερη καταγγελία έφτασε πριν από λίγες μέρες...

Νοσοκόμα επιστρέφει στις ταινίες πορνό έπειτα από 15 χρόνια αποχής…

Επιστρέφει στις «ρίζες» της η 38χρονη Σάντι Σάμερς, που...

«Σύμμαχος» του Καρβέλα ο Λαζόπουλος

Τη περιβόητη συνέντευξη του Νίκου Καρβέλα στη Νίκη Λυμπεράκη...

ΗΠΑ: Ζευγάρι αδιανόητης διαστροφής

Παντρεμένη νοσοκόμα και ο σύζυγός της, που έχουν δύο...