Δευτέρα, 18 Μαρτίου, 2024

Τα ιστορικά Κούλουμα του ζωγράφου Σπύρου Βασιλείου στο σπίτι ατελιέ κάτω από...

Καθαρά Δευτέρα του 1925. Ενας νεαρός σπουδαστής της Σχολής...

Γιώργος Σαμπάνης: Στο δυναμικό της Panik Records

Στο δυναμικό της Panik Records ανήκει πλέον (και) ο...

Η Κερασία Σαμαρά στο πλευρό του Βασιλόπουλου για το «Κουαρτέτο»

Η Κερασία Σαμαρά πήρε τη θέση της Νάντιας Μουρούζη...

Η «Ναυτεμπορική» έκλεισε 100 χρόνια ζωής, μένοντας πιστή στη δέσμευσή της για...

Τη συμπλήρωση των 100 ετών από την έκδοσή της...

Ναρκωτικά και γκέι φιλιά στη Eurovision – Τι απαντά ο νικητής μετά τον σάλο (video)

«Δεν κάναμε ποτέ χρήση κοκαΐνης»! Η αντίδραση του frontman των Ιταλών Maneskin

Σάλος με τον Ιταλό νικητή του 65ου διαγωνισμού της Eurovision. O Damiano David, frontman του ροκ συγκροτήματος Maneskin, που έπειτα από μια ψηφοφορία θρίλερ κατέκτησε το βράδυ του Σαββάτου την κορυφή της Ευρώπης, βρέθηκε ξαφνικά… δακτυλοδεικτούμενος εξαιτίας ενός βίντεο από το green room που έγινε viral.

Σ’ αυτό o τραγουδιστής, του οποίου το στιλ παρομοίασαν πολλοί eurofans με εκείνο του αξέχαστου Freddie Mercury, φαίνεται να σκύβει πάνω στο τραπέζι όπου καθόταν την ώρα της ψηφοφορίας μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της ιταλικής αποστολής κάνοντας μια περίεργη κίνηση.

https://twitter.com/niekebraet/status/1396223038601973762

Συγκεκριμένα μοιάζει σαν να «σνιφάρει» κάτι στο επίμαχο πλάνο. Ο ντόρος που προκλήθηκε αυτομάτως στα social media ήταν τεράστιος, με αποτέλεσμα ο Damiano να ερωτηθεί σχετικά στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε μετά τη νίκη του τραγουδιού των Maneskin στον διαγωνισμό που διεξήχθη στο Ρότερνταμ.

https://www.youtube.com/watch?v=-ZMNaqxDkPY

«O Thomas (σ.σ.: κιθαρίστας του συγκροτήματος) έσπασε ένα ποτήρι. Δεν κάνω ναρκωτικά, σας παρακαλώ παιδιά, μην το λέτε αυτό, αλήθεια» απάντησε τότε ο «Ιταλός Freddie Mercury» και αμέσως ο host στην press conference ζήτησε από τους δημοσιογράφους να επικεντρώνονται σε θέματα μουσικής στα ερωτήματα που θέτουν.

Αίτημα για τεστ

Είναι γεγονός ότι η Eurovision έχει αυστηρό πρωτόκολλο σε τέτοιου είδους θέματα, οπότε θα ήταν μάλλον δύσκολο κάποιος από τους διαγωνιζόμενους να κουβαλήσει ναρκωτικά στο green room. Βέβαια ποτέ κανείς δεν μπορεί να ξέρει, γι’ αυτό και σε πολλά σχόλια που έγιναν στα social media εκφράστηκε το αίτημα να γίνει τεστ στον frontman της ροκ μπάντας. Οι υποστηρικτές του γκρουπ ωστόσο δηλώνουν ότι το θέμα ανακινήθηκε με σκοπό, διότι υπάρχει ζήλια για τη νίκη της Ιταλίας. Σε κάθε περίπτωση, στην επίσημη απάντησή τους, που ακολούθησε μέσα από τα Stories της σελίδας τους στο Instagram, οι Maneskin αναφέρουν ότι δέχονται ακόμη και έλεγχο για χρήση ναρκωτικών διότι δεν έχουν τίποτα να κρύψουν.

«Είμαστε σοκαρισμένοι γι’ αυτό που κάποιοι λένε για τον Damiano ότι έκανε ναρκωτικά. Είμαστε πραγματικά εναντίον των ναρκωτικών και δεν κάναμε ποτέ χρήση κοκαΐνης. Είμαστε έτοιμοι να τεσταριστούμε επειδή δεν έχουμε τίποτα να κρύψουμε. Είμαστε εδώ για να παίξουμε τη μουσική μας, και είμαστε πολύ χαρούμενοι για τη νίκη μας. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους πάντες για την υποστήριξη. Το ροκ εν ρολ δεν πεθαίνει ποτέ. Σας αγαπάμε!» αναφέρουν χαρακτηριστικά σε αυτήν.

d10b2b maneskin anartisi

Πέρα από το θέμα με το ύποπτο πλάνο του στο green room, ο Ιταλός ροκάς έγινε viral και για το παθιασμένο gay φιλί που έδωσε στον κιθαρίστα του επί σκηνής, στο φινάλε της νικητήριας performance του συγκροτήματος. Σημειώνεται ότι ο Damiano, ο οποίος θεωρείται sex symbol από τον γυναικείο πληθυσμό στην Ιταλία, δηλώνει λάτρης του ωραίου φύλου και είναι αρραβωνιασμένος με το εκρηκτικό μοντέλο Giorgia Soler.

Οι Maneskin (Damiano, Victoria, Thomas και Ethan), οι οποίοι γνωρίζονται από το σχολείο αλλά ίδρυσαν την μπάντα τους το 2015 και έγιναν δημοφιλείς στη χώρα τους μέσω του ιταλικού «X-Factor», παρότι δεν είχαν μεγάλη δυναμική στην ψηφοφορία των επιτροπών, τελικά εκτοξεύτηκαν με το αποτέλεσμα του televoting στην κορυφή της Eurovision με 524 βαθμούς. Το τραγούδι τους «Zitti e Buoni» μέσα από τους στίχους του ενθαρρύνει τη μοναδικότητα κάθε ανθρώπου και φωνάζει σε κάθε κουτσομπόλη και νταή: «Σκάσε και συμμορφώσου».

Η τριάδα

Αξίζει να σημειωθεί ότι έπειτα από πολλά χρόνια τρία μη αγγλόφωνα κομμάτια κατέκτησαν τις τρεις υψηλότερες θέσεις στη διαγωνιστική κατάταξη. Η Γαλλία με τη φωνάρα Barbara Pravi τερμάτισε δεύτερη τραγουδώντας το «Voila» και η Ελβετία τρίτη με το επίσης γαλλικό κομμάτι «Tout l’ Univers» που ερμήνευσε ο Gjon’s Tears. Την πρώτη πεντάδα συμπλήρωσαν οι ιδιαίτερες συμμετοχές Ισλανδίας και Ουκρανίας.

Ανακοίνωση σχετικά με τα σενάρια περί χρήσης ναρκωτικών από τον τραγουδιστή της ιταλικής αποστολής έβγαλε και η EBU υποστηρίζοντας τα εξής: «Γνωρίζουμε τις εικασίες σχετικά με το πλάνο των Ιταλών νικητών του διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision στο green room χθες το βράδυ. Το συγκρότημα αρνήθηκε τους ισχυρισμούς για χρήση ναρκωτικών και ο εν λόγω τραγουδιστής θα κάνει εθελοντικά τοξικολογικές εξετάσεις, όταν επιστρέψει στο σπίτι του. Αυτό το ζήτησαν οι ίδιοι χθες το βράδυ, αλλά δεν μπόρεσε να διοργανωθεί αμέσως από την EBU.

ebu1

Το συγκρότημα, η διοίκηση και ο επικεφαλής της ιταλικής αντιπροσωπίας ενημέρωσαν ότι δεν υπήρχαν ναρκωτικά στο green room και εξήγησαν ότι ένα ποτήρι έσπασε στο τραπέζι τους και καθαριζόταν από τον τραγουδιστή. Η EBU μπορεί να επιβεβαιώσει ότι βρέθηκε σπασμένο γυαλί ύστερα από επιτόπιο έλεγχο. Συνεχίζουμε να εξετάζουμε προσεκτικά τα πλάνα και θα ενημερώσουμε για περαιτέρω εξελίξεις».

{{-PCOUNT-}}24{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Ελένη Προκοπίου αγκαζέ με τον Δημήτρη της

Μια σπάνια εμφάνιση από μια ακριβοθώρητη ηθοποιό. Τη σπουδαία...

Η διπλή gay ζωή γόνου εφοπλιστή

Νέος, όμορφος, γόνος εφοπλιστικής οικογένειας και ιδιαίτερα προβεβλημένος όχι...

Ο Νίκος Γαρεφαλάκης, που εμφανίστηκε στο «Κωνσταντίνου και Ελένης», ήταν μέλος στη μαφία των 4 τροχών

«Εχει παρατήσει την υποκριτική κι έχει γίνει άλλος άνθρωπος»...

Ελένη Νταράλα: Στο ψυχιατρείο η αδελφή του Νταλάρα!

Ωρες αγωνίας για την ετεροθαλή αδελφή του Γιώργου Νταλάρα,...

Ζόρικα τα… πράγματα για τη Χατζίδου

«Δυστυχώς, τα πράγματα είναι λίγο πιο σοβαρά απ’ ό,τι...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Η Βικτώρια προσπαθεί να κρύψει την ταραχή

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...