Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Η επιστολή του «σφαγέα» των Αγίων Αναργύρων στην άτυχη Κυριακή

Ανατριχίλα προκαλεί το περιεχόμενο μιας από τις επιστολές που...

Selfie θανάτου για αισθητικό

Μια selfie κόστισε τη ζωή σε Ρωσίδα αισθητικό με...

Χάρης Βεραμόν: Το θρίλερ 348 σελίδων με άλυτες αστυνομικές υποθέσεις

Ιδιωτικός ερευνητής, δημιουργός true crime σειράς ντοκιμαντέρ στο YouTube...

ΗΠΑ: Ζευγάρι αδιανόητης διαστροφής

Παντρεμένη νοσοκόμα και ο σύζυγός της, που έχουν δύο...

Νοκ άουτ από καλάσνικοφ ο Μπερδέσης – Η καταδίκη, η φυλάκιση και η θυελλώδης ζωή

Η καταδίκη, η φυλάκιση και η θυελλώδης ζωή

Για ακόμη μία φορά, η «μαφία της νύχτας» χτύπησε μέρα μεσημέρι, στήνοντας φονική ενέδρα στην περιοχή της Βάρης, με στόχο τον πρωταθλητή της πυγμαχίας Τάσο Μπερδέση.

  • Από τη Νάντια Αλεξίου

Οι επιβάτες ενός πολυτελούς μαύρο τζιπ «γάζωσαν» με καλάσνικοφ τον 39χρονο Πατρινό πυγμάχο, λίγο μετά τις 9 το πρωί της Δευτέρας, ενώ κατευθυνόταν στον αθλητικό σύλλογο πυγμαχίας «Αίολος», στην οδό Ανδρέα Παπανδρέου και διέφυγαν ανενόχλητοι.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι δολοφόνοι πλησίασαν με ένα μαύρο SUV Lexus τον Τάσο Μπερδέση, ο οποίος μόλις είχε επιβιβαστεί στο λευκό Smart του. Ο εκτελεστής που καθόταν στη θέση του συνοδηγού τον αιφνιδίασε πυροβολώντας με ριπή προς το μέρος του, με αποτέλεσμα ο πυγμάχος να σκοτωθεί ακαριαία, χωρίς να προλάβει να χρησιμοποιήσει το όπλο που είχε πάνω του… Είναι χαρακτηριστικό ότι οι ερευνητές της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών περισυνέλεξαν από το σημείο της επίθεσης 14 κάλυκες διαμετρήματος 7,62 mm!

Οι ερευνητές της Ασφάλειας προσπαθούν να εξακριβώσουν τις κινήσεις των δραστών κατά την άφιξη και την αποχώρησή τους από τον τόπο της δολοφονίας του Τάσου Μπερδέση, εξετάζοντας υλικό από τις κάμερες διαχείρισης κυκλοφορίας και ασφαλείας εγκαταστάσεων, ενώ ζήτησαν άρση τηλεφωνικού απορρήτου για να εντοπίσουν τα κινητά που έκαναν ή δέχθηκαν κλήσεις το επίμαχο διάστημα στην ευρύτερη περιοχή.

Η δολοφονία του 39χρονου πυγμάχου αποδίδεται σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών και αποτελεί ακόμη έναν κρίκο στην ατελείωτη αλυσίδα θυμάτων του «εμφυλίου» στον κόσμο της νύχτας, μόλις 15 ημέρες μετά τη δολοφονία του παλαίμαχου πυγμάχου της ΑΕΚ Μιχάλη Καπίρη -γνωστού ως «Κεφάλα»- έξω από μια καντίνα στη Μεταμόρφωση Αττικής, στις 16 Μαΐου. Μάλιστα, οι Αρχές εξετάζουν αν οι δύο δολοφονίες συνδέονται.

Αλλωστε, ο Τάσος Μπερδέσης είχε απασχολήσει στο παρελθόν τη Δίωξη Εκβιαστών και το 2006 είχε καταδικαστεί πρωτόδικα από δικαστήριο της Πάτρας για συμμετοχή σε κύκλωμα «νονών» της νύχτας που λυμαινόταν τα νυχτερινά κέντρα της αχαϊκής πόλης.

«Υποτίθεται ότι ήθελαν να εξαρθρώσουν τα κυκλώματα της νύχτας στην πόλη. Οποιος ήταν πυγμάχος τότε, θεωρούνταν στιγματισμένος. Εγώ δούλευα σε μαγαζιά ως υποδοχή και εξαιτίας αυτής μου της ιδιότητας βρέθηκα μπλεγμένος στην όλη ιστορία» υποστήριζε τότε ο Τάσος Μπερδέσης.

Παρά την καταδίκη του, είχε διαφύγει στη Βουλγαρία, αλλά όταν επέστρεψε στην Ελλάδα συνελήφθη και οδηγήθηκε στις φυλακές, όπου παρέμεινε για τέσσερις μήνες. Η ποινική εμπλοκή του, μάλιστα, τού είχε στερήσει τη συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου το 2008. Τελικά, αθωώθηκε από το Εφετείο και επανήλθε στους χώρους της πυγμαχίας.

berdesis

«Ξέρεις τι είναι να έχεις το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς και ξαφνικά να προκύπτουν από το πουθενά κατηγορίες και να σου απαγορεύουν να πας οπουδήποτε; Η φυλακή ήταν μεγάλη εμπειρία. Από τη μια μου κόστισε, από την άλλη όμως έμαθα πολύτιμα πράγματα. Η ζωή σε ρίχνει κάτω. Εσύ επιλέγεις αν θα σηκωθείς» είχε δηλώσει τότε.

Ο Τάσος Μπερδέσης είχε κατηγορηθεί και για απόπειρα ανθρωποκτονίας ενός νεαρού στο Μεσολόγγι, αλλά αθωώθηκε, καθώς το θύμα ανασκεύασε την κατάθεσή του. Το 2012 είχε κατηγορηθεί για υπόθαλψη εγκληματία, καθώς στο διαμέρισμα που διέμενε βρέθηκε καταζητούμενος για εμπλοκή σε ανθρωποκτονία, αλλά και πάλι αθωώθηκε. Πριν από περίπου ενάμισι χρόνο, ο Τάσος Μπερδέσης είχε συλληφθεί έπειτα από τυχαίο έλεγχο της Ομάδας ΔΙΑΣ στα Καλύβια, καθώς στο Smart που επέβαινε βρέθηκε ένα πιστόλι, χωρίς να διαθέτει άδεια οπλοφορίας.

Ο Τάσος Μπερδέσης είχε χαρακτηριστεί ως ένας από τους καλύτερους πυγμάχους σε ερασιτεχνικό και επαγγελματικό επίπεδο. Ασχολήθηκε με την πυγμαχία από το 1993, ωστόσο από το 1997 μέχρι και το 1999 είχε αποσυρθεί και επανήλθε το 2000. Κατέκτησε το πρώτο του πρωτάθλημα το 2002, ενώ το 2006 κέρδισε το Πανευρωπαϊκό και τo 2007 το Κύπελλο Ακρόπολις, ενώ ήδη είχε κερδίσει τα Χρυσά Γάντια της Ελλάδας. Ο Μπερδέσης ήταν μέλος του Παναθηναϊκού, όμως όταν γνωστοποιήθηκε η συμφωνία του με την ομάδα πυγμαχίας του Ολυμπιακού, οι φίλαθλοι της αθηναϊκής ομάδας ξεσηκώθηκαν, ματαιώνοντας την ένταξή του στον αθλητικό σύλλογο των Πειραιωτών. Το 2016 εντάχθηκε στον Σύνδεσμο Επαγγελματικής Πυγμαχίας, ενώ τo 2017 συμμετείχε σε reality επιβίωσης, κερδίζοντας το έπαθλο του νικητή. Από το 2016 είχε αρχίσει να ασχολείται με το μόντελινγκ, ενώ σταθμός στη ζωή του ήταν η σχέση του με τη Σταρ Ελλάς 2008, Διονυσία Κουκίου.

2309 MPERDESIS KOYKIOY 06062016
Ο πυγμάχος και η Σταρ Ελλάς του 2008 Διονυσία Κουκίου

«Θύελλες» και έξω από τα ρινγκ

Αγαπήθηκαν, αρραβωνιάστηκαν, έφτασαν στην εκκλησία, το μετάνιωσαν, χώρισαν, επανασυνδέθηκαν, χώρισαν ξανά οριστικά. Η Σταρ Ελλάς 2008 Διονυσία Κουκίου υπήρξε για χρόνια η γυναίκα της ζωής του Τάσου Μπερδέση και ήταν σίγουρα η μόνη σχέση του που απασχόλησε τόσο έντονα τα φώτα της δημοσιότητας.

Μπορεί να τον είχαμε δει κατά καιρούς να κυκλοφορεί σε κλαμπ και μπουζούκια και με άλλες αιθέριες υπάρξεις, ωστόσο η Διονυσία ήταν εκείνη που «σφράγισε» τη δημόσια εικόνα του στα media. Εκείνος, μάλιστα, είχε εκφράσει κάποια στιγμή το παράπονό του που ασχολούνταν πολύ με τη σχέση τους και όχι τόσο με τα επιτεύγματα του ίδιου στον αθλητισμό.

«Τα media και οι δημοσιογράφοι σπεύδουν να ενδιαφερθούν για μένα όταν κάτι κακό συμβαίνει! Είμαι αήττητος στην πυγμαχία στην Ελλάδα από το 2000 και μόνο κάτι μονόστηλα έχουν γραφτεί γι’ αυτό! Τώρα είδα δεκάδες δημοσιεύματα ότι χώρισα!» είχε δηλώσει το 2014, μετά τον πρώτο χωρισμό τους.

«Θα σας πω ότι η Διονυσία είναι η γυναίκα της ζωής μου και δεν θέλω να τη χάσω. Ισως φταίω στο ότι δεν ήμουν δίπλα της σε κάποια πράγματα, ασήμαντα για μένα, σημαντικά όμως για εκείνη. Ενας τσακωμός δεν είναι χωρισμός. Για μένα τουλάχιστον» είχε προσθέσει.

Πράγματι, το ζευγάρι τα ξαναβρήκε αργότερα, δίνοντας μάλιστα και κοινή συνέντευξη το 2016. «Η Διονυσία είναι φίλη, σχέση, οικογένεια. Δεν πρέπει να χάσω αυτόν τον άνθρωπο από τη ζωή μου» είχε πει στο «OK!» ο Τάσος Μπερδέσης, αποκαλύπτοντας μάλιστα άγνωστες λεπτομέρειες από τη γνωριμία τους στην Πάτρα, όταν εκείνη ήταν 17 χρόνων και αυτός 22. Την είδε πρώτη φορά στον Επιτάφιο και προσπάθησε να την προσεγγίσει μέσω κοινού γνωστού. Εκείνη όμως τον δυσκόλεψε και βγήκε μαζί του τέσσερις μήνες αργότερα.

Δεύτερος χωρισμός

«Ο Τάσος είναι ευγενικός, δυναμικός και ο μόνος άνθρωπος που με ανέχεται όπως είμαι» είχε εξομολογηθεί με τη σειρά της η Σταρ Ελλάς 2008. Οσο για τον γάμο τους που δεν έγινε ποτέ, ο πυγμάχος είχε σχολιάσει με σιγουριά: «Ετσι κι αλλιώς, με τη Διονυσία είναι σαν να είμαστε παντρεμένοι. Κάποια στιγμή θα έρθει και ο γάμος, πιστεύω». Μόνο που τελικά το ζευγάρι χώρισε, το 2017.

Η επόμενη σχέση του Μπερδέση που είδε το φως της δημοσιότητας ήταν αυτή με την τωρινή του σύντροφο Ελισάβετ Καρυπίδου, η οποία βρίσκεται σε κατάσταση σοκ μετά την ενέδρα θανάτου.

7641 ELISAVET KARIPIDOY TASOS MPERDESIS 732020
Ο 39χρονος με τη σύντροφό του Ελισάβετ Καρυπίδου

Πέρα από την πυγμαχία, ο Τάσος Μπερδέσης ήξερε καλά το «Μυστικό της Επιβίωσης». Τουλάχιστον αυτό είχε αποδείξει σε τηλεοπτικό επίπεδο το 2017, όταν αναδείχτηκε νικητής στο reality του Epsilon TV «Survival Secret», το οποίο είχε πλασαριστεί τότε ως η ελληνική απάντηση στο κλασικό «Survivor». Μάλιστα, παρότι έφυγε κάποια στιγμή από το παιχνίδι, έπειτα από ψηφοφορία του κοινού, τελικά επέστρεψε σε αυτό λίγο αργότερα, εξαιτίας μιας οικειοθελούς αποχώρησης συμπαίκτη του.

Κάπως έτσι ο Μπερδέσης βρέθηκε στην εξάδα του ημιτελικού κι από κει του άνοιξε ο δρόμος για τον τελικό. Στις 21 Δεκεμβρίου του 2017 το «Μυστικό της Επιβίωσης» έριξε αυλαία, με τον πυγμάχο να αναδεικνύεται νικητής και να κερδίζει μεγάλο χρηματικό έπαθλο.

{{-PCOUNT-}}24{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η «καταραμένη» φαμίλια της Ηλιούπολης: Εκτέλεσε τη μάνα του με καραμπίνα και αυτοκτόνησε

Δολοφονία και αυτοχειρία φαίνεται πως είναι το επικρατέστερο σενάριο...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

Τα… βρόντηξε από το «My style rocks» η Φωτεινή Μπαρνασά, από τα φαβορί του reality

Σκάει «βόμβα» στο «My style rocks». Ενα από τα...

Χειροπέδες σε… ξαναμμένο κοκάκια μέσα σε ροζ μασατζίδικο!

Τα «ξέρασε» όλα στην ανακρίτρια, εν είδει ψυχοθεραπείας, ένας...

Αστραψαν τα φλας στη βράβευση επιτυχημένων επιχειρηματιών και δημόσιων προσώπων της Θεσσαλονίκης

Επιτυχημένοι επιχειρηματίες και δημόσια πρόσωπα της Θεσσαλονίκης βραβεύτηκαν στο...