Η άγνωστη «χυλόπιτα» της Αλίκης στον Ανδρέα

Η συνάντηση Βουγιουκλάκη - Παπανδρέου σε κεντρικό ξενοδοχείο στη Θεσσαλονίκη, λίγο πριν την προεκλογική του ομιλία τον Οκτώβριο του 1993

Κι όμως, η Αλίκη Βουγιουκλάκη είχε ρίξει κάποτε «χυλόπιτα» στον Ανδρέα Παπανδρέου. 25 χρόνια από τον θάνατο της εθνικής μας σταρ συμπληρώθηκαν χθες και ο ανιψιός της Αιμίλιος Βουγιουκλάκης, αναπληρωτής διοικητής στο Ασκληπιείο της Βούλας, αποκάλυψε ένα άγνωστο στο ευρύ κοινό περιστατικό με την ίδια και τον αείμνηστο Ανδρέα Παπανδρέου στη Θεσσαλονίκη, οι οποίοι είχαν ταξιδέψει αμφότεροι στην πόλη, παραμονές των εκλογών της 10ης Οκτωβρίου του 1993.

Η Αλίκη είχε πάει στη συμπρωτεύουσα για την πρεμιέρα παράστασής της στο ΚΘΒΕ και ο Ανδρέας, που ήταν τότε αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, για την προεκλογική του ομιλία στο ξενοδοχείο «Μακεδονία Παλλάς». Στο εν λόγω ξενοδοχείο, μάλιστα, έμεναν και οι δύο, οπότε η συνάντηση μεταξύ τους υπήρξε αναπόφευκτη.

«Εγινε Σάββατο, γύρω στις 07.00 το απόγευμα, στο φουαγιέ του Μακεδονία Παλλάς. Τότε, θυμάμαι χαρακτηριστικά, υπήρχαν δύο δερμάτινοι καναπέδες κι ένα μικρό μπαρ, στο οποίο καθόμασταν η οικογένεια πριν ξεκινήσουμε να πάμε στην παράσταση. Την ίδια ακριβώς στιγμή ήταν η μεγάλη προεκλογική ομιλία του μετέπειτα πρωθυπουργού Ανδρέα Παπανδρέου. Τότε πραγματικά ήταν μεγάλες οι προεκλογικές ομιλίες, με αθρόα προσέλευση πολιτών» δήλωσε ο Αιμίλιος Βουγιουκλάκης στο debater.gr.

«Συναντιούνται στο φουαγιέ, έξω από τα ασανσέρ την ώρα που κατέβαιναν, οπότε μόλις τη βλέπει ο Ανδρέας Παπανδρέου -μια έντονη αναμφισβήτητα προσωπικότητα- πλησιάζει προς την πλευρά της και μ’ εκείνο το αρχοντικό χειροφίλημα της λέει: “Αγαπητή κυρία Βουγιουκλάκη, χαίρομαι πολύ που σας βλέπω. Θέλω να σας ζητήσω μια χάρη. Θέλω να καθυστερήσετε πέντε λεπτά την παράσταση και να βγούμε μαζί δύο λεπτά στην εξέδρα. Να βγείτε μαζί μου να χαιρετίσουμε το παρευρισκόμενο πλήθος”. Η Αλίκη χαμογέλασε με εκείνο το σπιρτόζικο και όλο λάμψη βλέμμα, μειδίασε και απάντησε ακαριαία: “Αξιότιμε κύριε πρόεδρε, αυτό που μου ζητάτε δεν μπορώ να το κάνω. Εσείς είστε πολιτικός και προσπαθείτε να τουμπάρατε τον άλλο. Ολοι ξέρουμε ότι θα είστε ο επόμενος πρωθυπουργός. Θα είστε το 45%, σας λέω το 50% των Ελλήνων! Εγώ, δυστυχώς για εσάς, είμαι το 99% και δεν μπορώ να βγω μαζί σας”, αποχωρώντας για να πάει προς το θέατρο» συμπλήρωσε ο ανιψιός της Βουγιουκλάκη.

Πηγή: dedomeno.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παντρεύτηκαν και δεν το πήρε είδηση κανένας

Αν και η λαμπερή θρησκευτική τελετή έχει προγραμματιστεί για τα μέσα Ιουνίου

Έλληνας ηθοποιός νυχτοπερπάτησε με την εντυπωσιακή του κόρη

Ο γνωστός ηθοποιός γιόρταζε και βγήκε με την οικογένειά του να το γιορτάσει. Ο

Τίτλοι τέλους για γνωστό τηλεοπτικό δίδυμο της πρωινής ζώνης

Αλλαγές φαίνεται πως έρχονται στην πρωινή ζώνη του Σαββατοκύριακου...

Το όνομα του Μανίκα στο κύκλωμα εξαπάτησης ΕΦΚΑ; Τι λέει ο δικηγόρος του

Το όνομα του Γιώργου Μανίκα φέρεται να εμπλέκεται στο κύκλωμα εξαπάτησης ΕΦΚΑ. Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκε εις βάρος 22 συλληφθέντων για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση που φέρεται να δρούσε μέσω εικονικών εταιρειών και πλαστών τιμολογίων.

Η αποκάλυψη Λιάγκα για τον Τσαγκαράκη και το ρολόι που δεν πούλησε

Στην υπόθεση του Γιώργου Τσαγκαράκη, που συνελήφθη πριν από λίγες ημέρες και συνεχίζει να απασχολεί έντονα την επικαιρότητα με διαρκείς αποκαλύψεις, αναφέρθηκε το πρωί της Δευτέρας ο Γιώργος Λιάγκας μέσα από το «Πρωινό».

Διάσημη πρωταγωνίστρια αποκάλυψε ότι δίνει μάχη με τον καρκίνο

Πασίγνωστη ηθοποιός μίλησε ανοιχτά για τη διάγνωση με καρκίνο...

Η μικρούλα της φωτογραφίας είναι γνωστή ηθοποιός της χώρας μας!

Το κοριτσάκι της φωτογραφίας που πόζαρε σε καλοκαιρινές διακοπές στην αγκαλιά του μπαμπά του δεν είναι άλλο από την