Αμετανόητος και ύποπτος τέλεσης νέων αδικημάτων o Πέτρος Φιλιππίδης

Εμφανίστηκε αμετανόητος στην απολογία του, έχουν προκύψει ισχυρές ενδείξεις ενοχής για τα εγκλήματα τα οποία τέλεσε με ιδιαίτερη σκληρότητα και είναι πιθανό να τα επαναλάβει.

Αυτοί είναι οι λόγοι για τους οποίους η 15η τακτική ανακρίτρια και η εισαγγελέας γνωμοδοτήσεων αποφάσισαν ομόφωνα να στείλουν στη φυλακή τον Πέτρο Φιλιππίδη. Σύμφωνα με πληροφορίες, το ένταλμα προσωρινής κράτησης που εξέδωσαν οι δύο δικαστικές λειτουργοί σε βάρος του πασίγνωστου κωμικού ηθοποιού είναι καταπέλτης. Η μαραθώνια διαδικασία της απολογίας του Πέτρου Φιλιππίδη, η οποία διήρκεσε περίπου δέκα ώρες, δεν στάθηκε ικανή να πείσει ότι ο θιασάρχης πρέπει να μείνει έξω από το κελί έως τη δίκη του. Το αποτέλεσμα ήταν ο Πέτρος Φιλιππίδης να οδηγηθεί χθες στις Φυλακές Τρίπολης, όπου θα συναντήσει τον επίσης προφυλακισμένο συνάδελφό του Δημήτρη Λιγνάδη.

Οι απαντήσεις που έδωσε ο προφυλακισμένος ηθοποιός σε ανακρίτρια και εισαγγελέα φαίνεται ότι έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην απόφαση για την προφυλάκισή του. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο σκεπτικό του εντάλματος προσωρινής κράτησης οι δύο δικαστικές λειτουργοί θεωρούν ότι ο κατηγορούμενος είναι αμετανόητος και -το κυριότερο- ότι τέλεσε τον βιασμό και τις απόπειρες βιασμού με ιδιαίτερη σκληρότητα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στο ένταλμα αναφέρεται ότι ο κατηγορούμενος φέρεται ότι δεν κάμφθηκε από την αντίσταση των γυναικών και συνέχισε απτόητος την επίθεση εις βάρος τους. Και οι τρεις γυναίκες έχουν υποστηρίξει ότι ο Πέτρος Φιλιππίδης απάντησε στις αντιδράσεις τους με βίαιο και απαξιωτικό τρόπο. Μάλιστα, η μία έχει πει ότι την πέταξε έξω από το αυτοκίνητο όταν προσποιήθηκε ότι έπαθε κρίση για να γλιτώσει.

Οι δύο δικαστικές λειτουργοί θεωρούν ότι ο Πέτρος Φιλιππίδης είναι και ύποπτος τέλεσης νέων αδικημάτων. Σε αυτό φέρεται ότι διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο η μακρά περίοδος δράσης του από το 2008 έως το 2014, κατά την οποία φέρεται ότι προχωρούσε στις βίαιες πράξεις σε βάρος των θυμάτων του, ασκώντας εξουσία από τη θέση του σκηνοθέτη – θιασάρχη. Αυτό, σύμφωνα με την κρίση ανακρίτριας και εισαγγελέως, σημαίνει ότι αν αφεθεί ελεύθερος και επιστρέψει στα παλιά του καθήκοντα μπορεί να διαπράξει νέα εγκλήματα. Τέλος, στο ένταλμα καταγράφεται ότι έχουν προκύψει ισχυρές ενδείξεις ενοχής του Πέτρου Φιλιππίδη.

Πηγή: dedomeno.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τίτλοι τέλους για γνωστό τηλεοπτικό δίδυμο της πρωινής ζώνης

Αλλαγές φαίνεται πως έρχονται στην πρωινή ζώνη του Σαββατοκύριακου...

Διάσημη πρωταγωνίστρια αποκάλυψε ότι δίνει μάχη με τον καρκίνο

Πασίγνωστη ηθοποιός μίλησε ανοιχτά για τη διάγνωση με καρκίνο...

Η μικρούλα της φωτογραφίας είναι γνωστή ηθοποιός της χώρας μας!

Το κοριτσάκι της φωτογραφίας που πόζαρε σε καλοκαιρινές διακοπές στην αγκαλιά του μπαμπά του δεν είναι άλλο από την

Το συγκινητικό μήνυμα της Χριστίνας Κουλουμπή για τον Κομπόγιωργα: «Πάντα ζωντανός μέσα μου»

Ο Αλέξανδρος Κομπόγιωργας έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 48 ετών πριν από τρία χρόνια μετά από μάχη που έδωσε με τον καρκίνο.

Αυτός είναι ο γνωστός τραγουδιστής που δολοφονήθηκε στην Καρδίτσα

Σε κατάσταση σοκ βρίσκεται η Καρδίτσα μετά τον θάνατο...

Κωνσταντάρας: «Η εικόνα της Έλενας Παπαρίζου στο νοσοκομείο ήταν κακή» – Τι ισχυρίζεται

Στην εκπομπή «Ραντεβού το ΣΚ» επανήλθε ο Λάμπρος Κωνσταντάρας,...

Έλληνας ηθοποιός νυχτοπερπάτησε με την εντυπωσιακή του κόρη

Ο γνωστός ηθοποιός γιόρταζε και βγήκε με την οικογένειά του να το γιορτάσει. Ο

Γιώργος Λιάγκας: Η νέα πολυτελής κατοικία που απέκτησε στην Τήνο

Ο Γιώργος Λιάγκας φαίνεται πως δυναμώνει ακόμη περισσότερο τους...