Πέμπτη, 18 Δεκεμβρίου, 2025

Η υπευθυνότητα ως δέσμευση των παρόχων τυχερών παιγνίων και ως στάση ζωής...

Το μήνυμα που έστειλαν οι συμμετέχοντες στην Ημερίδα Υπεύθυνου...

Ορθάνοιχτες οι πόρτες για συνεργασία Καγιά με Σκάι

Στον αέρα του Σκάι θα κάνει την επόμενη εμφάνισή...

Βράβευση για την Παλιοσπύρου και τη γιατρό της Μαρία Καλοφώνου

Eνα βραβείο που της δίνει δύναμη για να συνεχίσει...

Μαρία Καβογιάννη: Απόλαυσε τη φίλη της Ορνέλα Λούτη στη σκηνή

Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε τους θεατές του θεάτρου Εν...

«Έσβησε» στα 86 της η Νινή Τζάνετ, αδελφή του Αλέκου Τζανετάκου, «βυθισμένη» στην άνοια

Όσα αποκάλυψε στην «Espresso» ο μοναχογιός της Γρηγόρης Αποστολίδης

Μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και χωρίς να το μάθει κανείς έπεσε η αυλαία την περασμένη Δευτέρα για τη σπουδαία ηθοποιό και θιασάρχισσα Νινή Τζάνετ σε ηλικία 86 ετών, η οποία ήταν η μικρότερη αδερφή του Αλέκου Τζανετάκου και τέταρτη κατά σειρά αδερφή του.

  • Από τον
    Νίκο Νικόλιζα

Η ταλαντούχα ηθοποιός, που ευτύχησε να κάνει τεράστια καριέρα στο Ακροπόλ και να γίνει η «κολλητή» του Μάνου Κατράκη, της Λίντα Αλμα, της Ρένας Βλαχοπούλου, της Ελένης Προκοπίου και πολλών άλλων μεγάλων εκείνης της εποχής, έφυγε βυθισμένη στο σκοτάδι της άνοιας και του Πάρκινσον.

Η Νινή Τζάνετ με τον μοναχογιό της Γρηγόρη Αποστολίδη

«Ευχαριστώ τον Θεό που μου έστειλε μια τέτοια μητέρα. Ηταν τόσο σπουδαία γυναίκα που έμεινε χήρα πολύ νέα και δεν ξαναπαντρεύτηκε για να μην πάρει άλλο επώνυμο. Πιστεύω από εκεί πάνω που βρίσκεται, στον θίασο του ουρανού, θα τους κάνει όλους να χορεύουν και να γελάνε» λέει στην «Espresso» ο μοναχογιός της Γρηγόρης Αποστολίδης.

Η Νινή Τζάνετ ήταν το τέταρτο από τα πέντε παιδιά της οικογένειας Τζανετάκου. «Η οικογένεια της μητέρας μου μεγάλωσε πολύ φτωχικά στα Μανιάτικα του Πειραιά. Με στερήσεις, τα τέσσερα από τα πέντε παιδιά της οικογένειας σπούδασαν υποκριτική τέχνη και κατάφεραν να θριαμβεύσουν σε όλα τα είδη του θεάτρου αλλά και της μουσικής, καθώς όλα τα παιδιά είχαν και μουσικές γνώσεις.

Με τη Ρένα Βλάχοπούλου στην ταινία «Φωνάζει ο κλέφτης»

Η μητέρα μου, αφού πήγε για πέντε χρόνια στη Δράμα, όπου ήταν με τον μπαμπά μου και γέννησε εμένα, επέστρεψαν στην Αθήνα και από εκεί και πέρα ξεκίνησε η μεγαλειώδης πορεία της. Δούλεψε σε όλα τα θέατρα από το Ακροπόλ και το Μετροπόλιταν. Μέχρι και σε τεράστιες περιοδείες σε όλη τη γη που διήρκεσαν μήνες πήγε» λέει ο μονάκριβος γιος της. Αν και η ίδια μπήκε πολύ νωρίς στον χώρο του θεάματος, την κέρδισε κυρίως το θέατρο, με ελάχιστες εξαιρέσεις σε ελληνικές ταινίες, όπως «Φωνάζει ο κλέφτης», «Ο Ιππόλυτος και το βιολί του», «Ενα έξυπνο έξυπνο μούτρο», «Εφοπλιστής με το ζόρι» και «Τρελά κορίτσια – απίθανα αγόρια».

Με τον Αλέκο Τζανετάκο

Στην ερώτησή μας αν η ίδια έφυγε ευτυχισμένη από τη ζωή, συγκινείται: «Νομίζω ναι, έφυγε ευτυχισμένη. Αναπολούσε πολλές φορές τα παλιά και μου έλεγε διάφορες ιστορίες εκείνης της εποχής. Η μητέρα μου ήταν ένας πολύ συνεσταλμένος άνθρωπος. Από το θέατρο έφυγε πριν από περίπου 25 χρόνια, πάνω στο απόγειο. Ηθελε να τη θυμούνται όπως παλιά. Το μόνο πικρό είναι ότι τα τελευταία χρόνια έπασχε από άνοια και Πάρκινσον, και αυτό την είχε δυσκολέψει πολύ στην επικοινωνία μας».

spot_img



ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κατερίνα Λέχου και Καλλιόπη Χάσκα έγιναν άνω κάτω στο πάρτι του Νίκου Ψαρρά

Μπορεί στη θρυλική «Μάγισσα» του ΑΝΤ1 να ένωσαν τις...

Το πάρτι που οργάνωσε η Αννα Βίσση για τα γενέθλια της αδελφής της

Γενέθλια, ντουέτα και γλεντοκόπι έως τα ξημερώματα. Μια ξεχωριστή...

Βγαίνει στο σφυρί γράμμα της Νταϊάνα σε Τσιγγάνα μέντιουμ

Στο σφυρί βγαίνει χειρόγραφη επιστολή που έγραψε «από καρδιάς»...

Πήγε να διασκεδάσει με τον νέο σύντροφό της στο νυχτερινό κέντρο που τραγουδάει ο πρώην της

Πήρε τον σύντροφό της και πήγαν να διασκεδάσουν στο μαγαζί που εμφανίζεται ο πρώην της σύντροφος

Ζευγάρι Ελλήνων ηθοποιών ανακοίνωσε πως περιμένει δεύτερο παιδί

Ζευγάρι Ελλήνων ηθοποιών ανακοίνωσε πως περιμένει δεύτερο παιδί

Νέες μπίζνες στη Σκιάθο για Ντάνο

Για τη μετακόμισή τους στη Σκιάθο και το μαγαζί...




Μποζουκια Αθηνα