Ο Βασίλειος Κωστέτσος βρέθηκε στο «λαβωμένο» Πευκί και «γονάτισε» από τις εικόνες που αντίκρισε

Ο γνωστός σχεδιαστής επισκέφτηκε τη Μονή του Οσίου Δαυίδ! «Γύρω από το μοναστήρι ήταν τα πάντα καμένα»

«Λύγισε» ο Βασίλειος Κωστέτσος μπροστά στις εικόνες καταστροφής που είδαν τα μάτια του στη βόρεια Εύβοια.

  • Από τον
    Ηλία Μαραβέγια

«Επαθα τεράστιο σοκ» δηλώνει ο ίδιος στην «Espresso» από το «πληγωμένο» Πευκί, όπου ταξίδεψε την παραμονή του Δεκαπενταύγουστου, θέλοντας να δείξει τη στήριξή του στους ανθρώπους της περιοχής με πράξεις – όχι μόνο με αναρτήσεις στα social media, όπως άλλοι.

«Προσωπικά, λόγω του πένθους για τους γονείς μου, δεν είχα σκοπό να κάνω φέτος διακοπές. Σκεφτόμουν μόνο να πάω κάπου δύο τρεις μέρες τον Δεκαπενταύγουστο για να ηρεμήσω. Θεώρησα, λοιπόν, ότι το πιο σωστό ήταν να έρθω στο Πευκί, χωρίς να γνωρίζω κόσμο εδώ» δηλώνει στην «Espresso» ο Βασίλειος Κωστέτσος και συνεχίζει: «Την Εύβοια την έχω επισκεφτεί κι άλλες φορές, γιατί πηγαίνω στο μοναστήρι του Οσίου Δαυίδ. Είναι πνευματικός μου ο ηγούμενος, ο πάτερ Γαβριήλ, και με εξομολογεί. Πέρυσι, που είχα ξανάρθει, είχα εντυπωσιαστεί από τη φύση. Ηταν παραμυθένια η εικόνα. Οταν συνέβη η καταστροφή ταυτίστηκα με τους ανθρώπους εδώ, γιατί δεν πρόκειται απλώς για μια στενόχωρη κατάσταση, αλλά για εθνική τραγωδία. Ταυτόχρονα μου ήρθαν θύμησες από το Μάτι και τους ανθρώπους που κάηκαν τότε. Σκέφτηκα επίσης τα ζώα, στα οποία δεν έδωσαν σημασία. Μιλάμε για ψυχές. Κάηκαν εκατοντάδες ζώα ζωντανά. Ακουγα τα ουρλιαχτά τους στο κεφάλι μου».

Ο Βασίλειος Κωστέτσος στο μοναστήρι Οσίου Δαυίδ

Καταστροφή

Φτάνοντας το βράδυ της Παρασκευής στο Πευκί, ο διεθνούς φήμης Ελληνας σχεδιαστής δεν μπόρεσε να αντιληφθεί τι είχε μείνει όρθιο από τις όμορφες εικόνες που θυμόταν. Το αντιλήφθηκε όμως το επόμενο πρωί, μόλις ξύπνησε. «Στο Πευκί τα καμένα βρίσκονται κυριολεκτικά σε απόσταση αναπνοής από τα σπίτια και τα μαγαζιά. Εχει μείνει βέβαια η παραλία, αλλά αντίκρισα ανθρώπους σοκαρισμένους και απεγνωσμένους, καθώς έχουν ακυρώσει τις κρατήσεις τους σχεδόν όλοι όσοι θα έρχονταν διακοπές εδώ, δηλαδή μιλάμε και για οικονομική καταστροφή, πέρα από τη φυσική» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ο Κωστέτσος με τον ηγούμενο στο μοναστήρι του Οσίου Δαυίδ

«Πάντως, το μεγαλύτερο σοκ το έπαθα τον Δεκαπενταύγουστο στη μονή του Οσίου Δαυίδ, όπου πήγα για να προσκυνήσω και να ακούσω τη λειτουργία του πάτερ Γαβριήλ. Τα έχασα από τις εικόνες που αντίκρισα. Είδα καμένα πρόβατα, δέντρα χιλιάδων χρόνων απανθρακωμένα. Γύρω γύρω από το μοναστήρι ήταν τα πάντα καμένα, εκτός απ’ αυτό. Πραγματικά, γονάτισα. Δεν μπορούσα να σταθώ όρθιος μπροστά σε αυτές τις εικόνες. Η καταστροφή είναι τεράστια, θυμίζει αποκάλυψη. Οι πυροσβέστες και οι άνθρωποι εδώ κυριολεκτικά είναι ήρωες που καταφέρανε να σταματήσουν τη φωτιά» σημειώνει.

Ο Βασίλειος Κωστέτσος δεν παραλείπει να θίξει και ορισμένα «κακώς κείμενα», που, όπως ισχυρίζεται, έπεσαν στην αντίληψή του.

Γονατισμένος στην καμένη γη στη βόρεια Εύβοια

«Λαμόγια»

«Εχουν βγει πολλά λαμόγια που θέλουν να εκμεταλλευτούν την κατάσταση και τους ανθρώπους εδώ, μαζί και πολλοί οργανισμοί. Είδα και διαπίστωσα πολλά, αλλά δεν μπορώ να μιλήσω. Προσωπικά τους συμβούλευσα να αναλάβουν οι δήμοι τη διαχείριση των χρημάτων που δίνονται, ώστε να πάνε εκεί που πρέπει, όχι σε τσέπες» σχολιάζει.

«Ο κόσμος στη βόρεια Εύβοια θέλει συμπαράσταση, να στηριχτούν οι περιοχές, ούτως ώστε να έρθουν ξανά οι επισκέπτες της, αυτοί που φοβήθηκαν και ακύρωσαν τελευταία στιγμή. Το πρόβλημά τους εδώ δεν είναι το φαγητό. Είναι περήφανοι άνθρωποι» τονίζει στη συνέχεια, ενώ δεν διστάζει να κατακεραυνώσει μια μερίδα celebrities που έκαναν, όπως λέει, δήθεν συγκινητικές αναρτήσεις για τους πυρόπληκτους.

«Εβλεπα την ψευτιά των διάφορων επωνύμων στο Instagram. Να βάλουμε και δυο αναρτησούλες ότι συγκινηθήκαμε, να κάνουμε τις καλές “κοτούλες”, ας πούμε, ότι ΟΚ, ευαισθητοποιηθήκαμε από το γεγονός. Και την επόμενη ημέρα δεν κρατιόνταν και ήταν οι… τρελοκοτσιδούδες στη Μύκονο, στα Κουφονήσια, από ‘δω κι από ‘κει. Πραγματικά, αηδίασα με τη δηθενιά τους. Δεν λέω, ο καθένας μπορεί να κάνει αυτό που θέλει και να εκφράζεται όπως νομίζει. Σας επαναλαμβάνω, όμως, πως αυτό που συνέβη ήταν μια εθνική τραγωδία».

Πηγή: dedomeno.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τίτλοι τέλους για γνωστό τηλεοπτικό δίδυμο της πρωινής ζώνης

Αλλαγές φαίνεται πως έρχονται στην πρωινή ζώνη του Σαββατοκύριακου...

Διάσημη πρωταγωνίστρια αποκάλυψε ότι δίνει μάχη με τον καρκίνο

Πασίγνωστη ηθοποιός μίλησε ανοιχτά για τη διάγνωση με καρκίνο...

Έλληνας ηθοποιός νυχτοπερπάτησε με την εντυπωσιακή του κόρη

Ο γνωστός ηθοποιός γιόρταζε και βγήκε με την οικογένειά του να το γιορτάσει. Ο

Η μικρούλα της φωτογραφίας είναι γνωστή ηθοποιός της χώρας μας!

Το κοριτσάκι της φωτογραφίας που πόζαρε σε καλοκαιρινές διακοπές στην αγκαλιά του μπαμπά του δεν είναι άλλο από την

Το συγκινητικό μήνυμα της Χριστίνας Κουλουμπή για τον Κομπόγιωργα: «Πάντα ζωντανός μέσα μου»

Ο Αλέξανδρος Κομπόγιωργας έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 48 ετών πριν από τρία χρόνια μετά από μάχη που έδωσε με τον καρκίνο.

Η αποκάλυψη Λιάγκα για τον Τσαγκαράκη και το ρολόι που δεν πούλησε

Στην υπόθεση του Γιώργου Τσαγκαράκη, που συνελήφθη πριν από λίγες ημέρες και συνεχίζει να απασχολεί έντονα την επικαιρότητα με διαρκείς αποκαλύψεις, αναφέρθηκε το πρωί της Δευτέρας ο Γιώργος Λιάγκας μέσα από το «Πρωινό».

Αυτός είναι ο γνωστός τραγουδιστής που δολοφονήθηκε στην Καρδίτσα

Σε κατάσταση σοκ βρίσκεται η Καρδίτσα μετά τον θάνατο...

Κωνσταντάρας: «Η εικόνα της Έλενας Παπαρίζου στο νοσοκομείο ήταν κακή» – Τι ισχυρίζεται

Στην εκπομπή «Ραντεβού το ΣΚ» επανήλθε ο Λάμπρος Κωνσταντάρας,...