Τρίτη, 23 Δεκεμβρίου, 2025

Η Άντζυ Λουπέσκου μιλά αποκλειστικά στην «Espresso» για την περιβόητη συνέντευξη με...

Η «σιδηρά κυρία» της διαίσθησης, ψυχολόγος και κλινική υπνοθεραπεύτρια Αντζυ Λουπέσκου, μιλά για πρώτη φορά, μέσα από την «Espresso», για τον σάλο που προκάλεσε η συνέντευξη του Πάνου Ρούτσι στην τηλεοπτική της εκπομπή «Το ταξίδι της ζωής».

Γιορτινό styling από τον Λάκη Γαβαλά στο MadWalk Gifting Lounge by ΣΚΡΑΤΣ...

Τι θα φορεθεί φέτος τις γιορτές; Η ερώτηση που κυριαρχεί...

Μαρίνα Ψάλτη για «Άγιο έρωτα»: «Κλείνει ένας κύκλος. Το αγάπησα πολύ αυτό...

Η Μαρίνα Ψάλτη μίλησε στην εκπομπή «Super Κατερίνα» για τον ρόλο της στη σειρά «Άγιος έρωτας» αλλά και για τον χαρακτήρα της.

«Tracker»: Η σειρά που «σαρώνει» έρχεται στον ALPHA σε πρώτη τηλεοπτική προβολή

Μια από τις μεγαλύτερες τηλεοπτικές επιτυχίες των τελευταίων ετών...

Η «Espresso» τρύπωσε στα γυρίσματα της μίνι σειράς της ΕΡΤ «Ποίος ήτον ο φονεύς του αδελφού μου»

Άρχισαν τα γυρίσματα του συγκλονιστικού αυτοβιογραφικού διηγήματος του Γεωργίου Βιζυηνού «Ποίος ήτον ο φονεύς του αδελφού μου».

ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΡΙΑ ΑΝΔΡΕΟΥ

Πρόκειται για τη δεύτερη από τις τρεις μίνι σειρές μυθοπλασίας (τεσσάρων επεισοδίων) που φέρουν τη σκηνοθετική υπογραφή του Μανούσου Μανουσάκη («Βαρδιάνος στα σπόρκα», «Ποίος ήτον ο φονεύς του αδελφού μου» και «Κρίσιμες στιγμές»), οι οποίες είναι βασισμένες σε διηγήματα Ελλήνων λογοτεχνών και θα ενταχθούν στο πρόγραμμα της ΕΡΤ1 τη νέα τηλεοπτική σεζόν.

Η τέταρτη μίνι σειρά (έξι επεισοδίων) έχει τον τίτλο «Αγάπη παράνομη» και φέρει την υπογραφή του Νίκου Κουτελιδάκη και της Ελένης Ζιώγα. H «Εspresso» βρέθηκε στα γυρίσματα, κατά τη διάρκεια των οποίων τηρούνται όλα τα μέτρα προστασίας για τον Covid-19, και έχει όλο το ρεπορτάζ! Τα γυρίσματα, λοιπόν, του «Ποίος ήτον ο φονεύς του αδελφού μου» πραγματοποιούνται σε τοποθεσίες που μεταφέρουν την ατμόσφαιρα εποχής του διηγήματος, όπως το αρχοντικό των Μπενιζέλων και το μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης «Αγγελική Χατζημιχάλη» στην Πλάκα, καθώς και εκτός Αθήνας, στην Ξάνθη και στον Παλαιό Παντελεήμονα.

Στη σειρά αποτυπώνονται η βαθιά αγάπη της μητέρας για τον ξενιτεμένο της γιο Γιωργή και η οδύνη και η απελπισία της για τον ανεξήγητο θάνατο του άλλου της γιου, του Χρηστάκη. Η επιστροφή του ξενιτεμένου γλυκαίνει κάπως τον πόνο της, αλλά δεν γιατρεύει τον καημό της. Εξορκίζει τον Γιωργή και τον άλλο γιο της, τον Μιχαήλο, να ψάξουν να βρουν τον φονιά του αδελφού τους και να μην τον αφήσουν ανεκδίκητο.

Φυσικά, αγνοεί τον φονιά του γιου της και τον αναζητεί εναγωνίως, τη στιγμή που ο προστατευόμενός της Τούρκος Κιαμήλ, τον οποίο είχε γιατροπορέψει σαν δικό της παιδί, επίσης δεν γνωρίζει ότι είναι αυτός που -άθελά του- έχει σκοτώσει τον γιο της ευεργέτιδάς του.

Τη σεναριακή διασκευή του διηγήματος υπογράφουν ο Σταύρος Αβδούλος και η Ειρήνη Ριτσώνη. Τον ρόλο της κεντρικής ηρωίδας, της τραγικής μητέρας, ερμηνεύει η Τατιάνα Παπαμόσχου.

Ο Νικόλας Παπαγιάννης υποδύεται τον Κιαμήλ, ο Ευθύμης Γεωργόπουλος τον έναν γιο Μιχαήλο και ο Σόλων Τσούνης τον ξενιτεμένο γιο, Γιωργή.

Η Ντίνα Μιχαηλίδου αναλαμβάνει τον ρόλο της Βαλινδέ, μητέρας του Κιαμήλ, και ο Μιχάλης Αρτεμισιάδης του ταχυδρόμου Χαραλαμπή. Ακόμα στη σειρά εμφανίζονται οι Μανταλένα Παπαδάτου (Ντεμέτ, αδερφή του Κιαμήλ), Ελενα Πιερίδου (Ναζιλέ, αρραβωνιαστικιά του Κιαμήλ), Δημήτρης Γεωργιάδης (Αχμέτ Εφέντης, ανακριτής, αδερφός του Κιαμήλ), Γιάννης Αρτεμισιάδης (Χρηστάκης, ο δολοφονημένος γιος), Κώστας Φλωκατούλας (δάσκαλος δερβίσηδων/σεΐχης) και Γιώργος Καφετζόπουλος (Ομάρ, αδερφός της Ναζιλέ).

spot_img



ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μελέτης Ηλίας: Ο γιος του έπαιξε στο «Σόι σου» και κέρδισε τις εντυπώσεις

Ο Μελέτης Ηλίας «συστήθηκε» στο ευρύ κοινό ως «Σάββας» στη σειρά «Το σόι σου» και αγαπήθηκε από τους τηλεθεατές.

Αθανασία Τσουμελέκα: Η ανήθικη πρόταση στην πρωταθλήτρια, που πλέον είναι ηθοποιός

«Από χρυσή ολυμπιονίκης, στα “Κόκκινα φανάρια» θα μπορούσε να ήταν ο τίτλος ζωής, σήμερα, για τη σπουδαία πρωταθλήτρια του βάδην και χρυσή ολυμπιονίκη Αθανασία Τσουμελέκα

Glam δείπνο αγάπης και αλληλεγγύης

Ήταν μια βραδιά λάμψης, αλλά κυρίως αλληλεγγύης και έργου,...

Διπλή «βόμβα» στον ΑΝΤ1 με Μενεγάκη και Κορομηλά

Σαν βόμβα έπεσε στη μιντιακή αγορά η σοβαρή πιθανότητα...

Η Νατάσα Θεοδωρίδου στην πίστα με πρώην και νυν ανάμεσα στους θαμώνες

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η special guest live εμφάνιση που...

Στο νοσοκομείο ο Λευτέρης Πανταζής

Ο Λευτέρης Πανταζής μία ανάσα πριν τα Χριστούγεννα μπήκε...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για τη Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου

ΚΡΙΟΣ: Αποδείξτε την αξία σας και ζητήστε την ανάλογη...






Μποζουκια Αθηνα